Σελίδες

27 Δεκ 2019

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Διάφορα μικρά και μεγάλα γεγονότα που εκτυλίσσονται στον κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια αρχίζουν και συνδέονται μεταξύ τους με έναν ακατάλυτο δεσμό: Το νέο παγκοσμιοποιημένο φασισμό. 

Από τους τοπικούς πολέμους αναδιανομής των σφαιρών επιρροής περάσαμε στους πολέμους καθαρής ληστείας του πλούτου των λαών όπως στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, κ.α. 

Από την καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου περάσαμε στο αυθαίρετο Δίκαιο του πολυεθνικού κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Τα εθνικά κράτη γίνονται κράτη - παρίες. 


Από γενικούς αντεργατικούς νόμους περάσαμε σε σκληρή αντεργατική πολιτική μαζικής ανεργίας, πείνας και λιτότητας. Έξωσης ολόκληρων πληθυσμών από την κανονική τους ζωή και την παραγωγή. Βίαιης μεταφοράς πλούτου με διοικητικές και κυβερνητικές πράξεις από τους λαούς στο κεφάλαιο. Η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου φτάνει στα ακρότατα όριά της! 

Από δήθεν μεταρρυθμίσεις στην Ασφάλεια και στην Δικαιοσύνη περάσαμε στο ωμό Δίκαιο των ιμπεριαλιστών που επιβάλλεται και υπερισχύει κάθε Εθνικού Δικαίου. 

Από μια σκληρή αστυνομία περάσαμε στην ωμή βία και σε ωμές μαζικές  δολοφονίες όπως αυτή της Ν. Αφρικής όπου το χρυσάφι κυλάει σαν ποτάμι αλλά οι εργάτες δεν έχουν να φάνε, ή της Χιλής. 

Από τη ενόχληση των μεταναστών περάσαμε σε κανονικά πογκρόμ. Κράτος και παρακράτος αλληλοσυμπληρώνονται κανονικά και σχεδιασμένα.

Από τις απειλές φασιστοειδών περάσαμε σε άγριες δολοφονίες μεταναστών με επίδειξη δύναμης και έμμεση επιβράβευση από το σύστημα και τα μέσα του για τη «βρώμικη δουλειά» που κάνουν!

Από τις χλιαρές αποδοκιμασίες πράξεων φασιστών περάσαμε σε καλπάζουσα επιδοκιμασία και στήριξη. 

Από την «ουδετερότητα» του κράτους και του συστήματος εξουσίας του κεφαλαίου περάσαμε στην κραυγαλέα ανοχή, προβολή και έμμεση επιδοκιμασία των   φασιστών.
Από «αμελητέες ποσότητες» σε όλη την ΕΕ, οι φασίστες και οι ακροδεξιοί έγιναν τμήμα του συστήματος εξουσίας και αναμένουν το επόμενο βήμα του συστήματος για να αναλάβουν και διακυβέρνηση. 

Οι «νέοι Εβραίοι» δηλαδή οι «Λαθρομετανάστες» και μετανάστες είναι τα πρώτα θύματα στη χώρα μας. Χαλυβουργοί, εργαζόμενοι, Ρομά, Αριστεροί, κομμουνιστές, ΑΜΕΑ, προοδευτικοί άνθρωποι, απλοί αστοί δημοκράτες αναμείνατε στη σειρά σας. Ο φασισμός θα έρθει και για εσάς, να είστε σίγουροι. 

Ο κύβος φαίνεται ότι ερρίφθη πολύ ψηλά, στα κεντρικά σαλόνια του πολυεθνικού κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού πολλά χρόνια πριν: Πάμε για νέο φασισμό! Φασισμό παγκοσμίως και σε κάθε χώρα χωριστά με νέο πρόσωπο, νέες αφορμές και νέα περιτυλίγματα. Με «σεβασμό» στην σταδιακή υποδούλωση του κόσμου και το αλυσόδεμα τον συνειδήσεων. Φασισμό σταδιακά και ανάλογα με την περίπτωση και τους συσχετισμούς δυνάμεων. Αλλού πόλεμος, αιματηρή βία, διαμελισμός κρατών, αλλού καρατόμηση εργασιακών, κοινωνικών, δημοκρατικών και ατομικών δικαιωμάτων. Σταδιακά στο τέλος να φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα: ισοπέδωση των λαών και των δικαιωμάτων τους. Αρπαγή του πλούτου χωρίς προσχήματα. Εισαγωγή Νέας Τάξης όπου το μόνο δικαίωμα θα είναι το δικαίωμα του κεφαλαίου.  

Χιλιάδες μικρά και μεγάλα σημάδια μας στέλνουν καθημερινά μηνύματα από όλο τον κόσμο. Ακόμη οι κοινωνίες τα υποτιμούν και τα χαρακτηρίζουν «μεμονωμένα». Ακόμη και τώρα που έχουν πάρει ένταση και είναι απανωτά ο «ύπνος του δικαίου» δεν διαταράσσεται.  

Ούτε καταλαβαίνουμε «τι λέει» στον κόσμο η Αγγλία για τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα όταν απειλεί να εισβάλει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ για έναν διωκόμενο που αποκάλυψε τα εγκλήματα τους, ούτε τι σημαίνει η δολοφονία των εργατών στη Ν. Αφρική, για τους εργάτες όλου του κόσμου που θα τολμήσουν να πάνε κόντρα στο πλούσιο κεφάλαιο του κόσμου, ζητώντας να επιβιώσουν στην κρίση του καπιταλισμού, ή στην Χιλή και την Γαλλία. 

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.  

Και στο βάθος πόλεμος και μακέλεμα των λαών. Τζάμπα κρέας
για τα κανόνια τους. Οι «πατρίδες» αναμένουν τα νέα θύματά τους! Τα νέα ιμπεριαλιστικά μέτωπα αργο-σχηματίζονται. Σε λίγο θα πάρουν και αυτά μορφή χιονοστιβάδας. Οι νεοανερχόμενοι ιμπεριαλιστές, από τη μια, που ζητάνε μεγαλύτερο μερίδιο στον πλούτο του κόσμου αντιμέτωποι με τους φθίνοντες παραδοσιακούς και κυρίαρχους για την ώρα, από την άλλη. Μέτωπα με τεράστιες καταστροφικές δυνάμεις στην υπηρεσία των κεφαλαίων που κάθε κράτος υποστηρίζει.  

Για εμάς το ζήτημα δεν είναι οι κραυγές, η καταγγελία ή ο τρόμος που θα ξορκίσει τον φασισμό. Είναι η οργάνωση σε βάθος της κοινωνίας μας σε δημοκρατικές πολιτικές οργανώσεις, μέτωπα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κοινωνικές οργανώσεις με επικεφαλής την εργατική τάξη και τους φορείς της. Μέτωπα με ιδεολογία ανατρεπτική του καπιταλισμού που εκκολάπτει τον φασισμό. Μέτωπα που δεν θα φοβηθούν να ματώσουν υπερασπίζοντας το λαό και τα δημοκρατικά του δικαιώματα. 
Η εργατική τάξη που είναι ο κύριος στόχος του φασισμού πρέπει να αντιδράσει πρώτη. Αυτή πρέπει να ηγηθεί του αγώνα της κοινωνίας κατά του φασισμού. Στο κάτω - κάτω μόνο αυτή έχει στα χέρια της την εναλλακτική λύση στον καπιταλισμό που εκτρέφει τον φασισμό.  

Χωρίς οργάνωση στις γειτονιές, στις επιχειρήσεις, στην αυτοδιοίκηση, σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό χώρο η δημοκρατία δεν θωρακίζεται ούτε υπερασπίζεται. Αυτό σημαίνει ένα νέο καθήκον ατομικά για κάθε εργάτη – εργαζόμενο και γενικά για την εργατική τάξη: Να εισάγει τον αντιφασιστικό αγώνα ως μέρος και προέκταση της μάχης που δίνει για την υπεράσπιση των λαϊκών, δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.  

Η ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, ο σοσιαλισμός,  δεν αποκλείεται να απαιτήσει, πλέον, πρώτα εκκαθάριση των λογαριασμών με το φασιστικό φαινόμενο ώστε να ανοίξει ο δρόμος της υλοποίησης. Ευχόμαστε να μη χρειαστεί αλλά μετρήστε τα μικρά και μεγάλα δείγματα και βγάλτε το συμπέρασμα. 

Πριν είναι αργά και μιλάμε για επανάληψη της ιστορίας της δημοκρατίας της Βαϊμάρης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου