Σελίδες

27 Δεκ 2019

Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ

Άρθρο του Γιώργου Πέρρου στην «ΕφΣυν» για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Η κυβέρνηση της ΝΔ και με το μέτρο ουσιαστικά της απαγόρευσης των διαδηλώσεων, κάνει πράξη τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Επιδιώκει να παρεμποδίσει να μην εκφραστεί η οργανωμένη αντίθεση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.
Αναγορεύει το Δόγμα Νόμος και Τάξη σε κορωνίδα της πολιτικής της.

Η αστική τάξη της χώρας, ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες συνειδητοποιούν ότι τα μέτρα που θέλουν να περάσουν και το χτύπημα που θα επιφέρουν στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων αντικειμενικά θα οδηγήσουν σε όξυνση της ταξικής πάλης. Γι’ αυτό και ενισχύουν την κρατική καταστολή Η πρόσκληση «επενδυτών» από τη ΝΔ και η δημιουργία «φιλοεπενδυτικού κλίματος» έχει σαν προϋπόθεση την ένταση της κρατικής καταστολής.
Γνωρίζει η μεγαλοεργοδοσία και οι κυβερνήσεις της ότι το ταξικό κίνημα, τα εργατικά κέντρα, οι ομοσπονδίες, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αλλά και όσοι συμπορεύονται μαζί του θα δώσουν μάχη, θα συγκρουστούν με τις ανατροπές στα δικαιώματα των εργαζομένων, με τις ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό, τους πλειστηριασμούς κλπ. Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Άλλωστε η απαγόρευση θέλει να βάλει εμπόδια στις διεκδικήσεις των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.
Ουσιαστικά με το μέτρο της απαγόρευσης των διαδηλώσεων έχουν το στόχο εκείνες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που θέλουν να βάλουν φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
Είναι αυτό που λένε οι εργαζόμενοι: Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ.
Σαν δικαιολογία χρησιμοποιούν στοιχεία δημοσκοπήσεων που καταγράφουν πόσες πορείες γίνονται στην Αθήνα, πόσες είναι “μικρές”, πόσες “μεγάλες”. Με αυτόν τον τρόπο από τη μια επιδιώκουν να κρύψουν την ευθύνη της πολιτικής τους που έχει φτωχοποιήσει τους εργαζόμενους, που έχει τσακίσει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά κλπ.
Και από την άλλη να ρίξουν το φταίξιμο στους αγώνες των εργαζομένων και τις διαδηλώσεις. Θυμίζει όλους εκείνους που λένε ότι, για το κλείσιμο των επιχειρήσεων φταίνε οι αγώνες. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι μένουν άνεργοι.
Μάλιστα τώρα θα έχουν διαδηλώμετρο. Πόσοι θα είναι και αν θα πηγαίνουν από το πεζοδρόμιο. Δηλαδή αφού γίνει αυτό θα σταματήσει το κλείσιμο των μαγαζιών των αυτοαπασχολούμενων, η ανεργία θα μειωθεί, οι μισθοί θα αυξηθούν;
Όσοι έχουν μεζούρα και μετράνε τους διαδηλωτές κάνουν τα στραβά μάτια στην εργοδοτική τρομοκρατία που έχει πολλές μορφές και κάθε μέρα έχουμε πάρα πολλά κρούσματα. Όσοι μετρούν τους διαδηλωτές και μιλούν για μειοψηφία και μερικές δεκάδες διαδηλωτών ξεχνούν ότι εδώ έχουμε κυβερνήσεις που εκφράζουν μειοψηφίες του 32%.
Η ένταση της κρατικής καταστολής δίνει το σήμα για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Εκτός των άλλων ήδη έχουμε πολλά κρούσματα παρεμπόδισης εισόδου των ΔΣ των συνδικάτων στις επιχειρήσεις. Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να βάλουμε τα κεφάλια στα σκέλια. Να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ότι το κεφάλαιο είναι πανίσχυρο και αυτό δεν αλλάζει.
Αυτό που πρέπει να συζητήσουν και να βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα είναι:
  • Για το κλείσιμο των μαγαζιών δε φταίνε τα μεγαθήρια των πολυκαταστημάτων, των πολυεθνικών που εξαιτίας τους βάζουν λουκέτο; Μπορεί να αντέξει ο αυτοαπασχολούμενος τον τεράστιο ανταγωνισμό των μονοπωλίων;
  • Για τις μειώσεις των μισθών και των μεροκάματων, φταίνε οι πορείες ή η καπιταλιστική κρίση και οι τεράστιες μειώσεις μισθών και οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της ΝΔ.
  • Φταίνε οι απεργίες και οι διαδηλώσεις για την αύξηση της εγκληματικότητας και την αύξηση της διάδοσης των ναρκωτικών;
Δεν πρέπει να ξεχάσουμε, γιατί έχει ευθύνη και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι έφεραν και ψήφισαν νόμο για το χτύπημα της απεργίας. Ποιοι έφεραν νόμο για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, για την παράδοση των μητρώων των σωματείων σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Και τώρα κουβέντα δεν λέει για την εργοδοτική τρομοκρατία.
Η κυβέρνηση μπορεί να έχει συμφωνήσει με τους δικούς της ανθρώπους στη ΓΣΣΕ αλλά εμείς δίνουμε το μήνυμα.
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ!
Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να δείξουν καμιά ανοχή στην κρατική και εργοδοτική βία και καταστολή. Τα τελευταία κρούσματα καταστολής, βίας και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η χρήση σφαιρών από καουτσούκ αποτελούν σοβαρή εξέλιξη που απαιτεί να δυναμώσει η πάλη για μια ζωή με δικαιώματα.
Απαιτούμε τώρα να αποσυρθούν όλα αυτά τα όπλα και άλλα τα οποία θέλουν να χρησιμοποιήσουν ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος, ο νέος, ο άνεργος σήμερα, οδηγείται στην εξαθλίωση από την βάρβαρη πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων. Δεν μπορούν να απαγορεύσουν το δικαίωμα του κάθε εργάτη, νέου, ανέργου να αγωνίζεται, να διαδηλώνει.
Όσους νόμους και αν περάσουν, όσο μελάνι και αν χύσουν, όσες διαταγές και αν εκδώσουν δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα για τη ζωή και για το αύριο της εργατικής τάξης. Το ταξικό κίνημα έχει και πείρα και ιστορία!
Θα μας βρουν μπροστά τους, στους δρόμους του Αγώνα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου