Σελίδες

20 Δεκ 2019

Σκανδαλώδης στήριξη των χρυσαυγιτών από την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου διαχρονικά...

«Η πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, τόσο το περιεχόμενο των ερωτήσεών της όσο και προτάσεις της έδειχναν τις προθέσεις της» σημειώνεται σε σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, στο οποίο παρατίθενται «ορισμένα από τα πλέον χαρακτηριστικά γεγονότα από την ακροαματική διαδικασία, που θα μπορούσε να πει κάποιος διαβάζοντάς τα «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια»…

Η εισαγγελέας που με την πρότασή της προχτές «ξέπλυνε» τους χρυσαυγίτες:
1. Εκανε δεκτά τα αιτήματα των χρυσαυγιτών που ζητούσαν κάθε τόσο τη σύλληψη των μαρτύρων κατηγορίας για ψευδορκία, ακόμα και των φίλων του Φύσσα που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας.
2. Οι ερωτήσεις της κατέτειναν στην αποδόμηση του κατηγορητηρίου και των μαρτυρικών καταθέσεων. Υπερασπιζόταν επί της ουσίας τη διάχυση του ρατσισμού στην κοινωνία, όταν απαντούσε στους μάρτυρες κατηγορίας που αναφέρονταν στα «συσσίτια των χρυσαυγιτών μόνο για Ελληνες» ότι «τουλάχιστον δίνουν ένα πιάτο φαγητό στους Ελληνες»!
3. Συμβούλευε τους μάρτυρες κατηγορίας να κάθονται «στ’ αυγά τους». Συγκεκριμένα, όταν ο μάρτυρας Θ. Πισιμίσης, υπάλληλος του δήμου Χαλανδρίου, περιέγραψε πώς χτυπήθηκε από μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης το 2014, επειδή διαμαρτυρήθηκε για το κλίμα φόβου που διαχεόταν από τους χρυσαυγίτες σε συγκέντρωσή τους ενάντια στην προφυλάκιση των στελεχών της και όπως είπε «θεώρησα υποχρέωσή μου να αντιδράσω», η εισαγγελέας τού είπε χαρακτηριστικά «μήπως αν δεν είχατε αντιδράσει»…
4. Συμμεριζόταν την «απορία» των χρυσαυγιτών, που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το πώς καταλάβαιναν οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες τα παραγγέλματα από τον επικεφαλής του τάγματος εφόδου!
5. Χαρακτηριστική ήταν η προσπάθειά της να μειώσει και να αμφισβητήσει μαρτυρίες δημοσιογράφων ή πανεπιστημιακών, με το σκεπτικό ότι ουδέποτε απευθύνθηκαν και «στην άλλη πλευρά», δηλαδή στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, για να λάβουν την άποψή της (!) επί της ουσίας για τις εγκληματικές της πράξεις.
6. Χαρακτηριστικές και οι ερωτήσεις της σε μάρτυρες όταν αναφερόταν στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στα τζαμιά, όπως για το «αν είχαν άδεια», «αν είχαν άδεια παραμονής οι αλλοδαποί». Μάλιστα, για την επίθεση των χρυσαυγιτών στο Παλιό Εφετείο της Σωκράτους, όπου ζούσαν μετανάστες, ρωτούσε τους μάρτυρες «αν είχε γίνει έλεγχος από τις υγειονομικές υπηρεσίες του δήμου».

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Χρονικό μιας προαναγγελθείσας απαράδεκτης εισαγγελικής πρότασης

Προκλητική πρόταση – ασπίδα προστασίας ήταν επί της ουσίας η
προχτεσινή πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Της οργάνωσης όπου η ναζιστική ιδεολογία είναι το κίνητρο της εγκληματικής της δράσης και ο εγκληματικός της χαρακτήρας είναι αλληλένδετος με τη ναζιστική της ιδεολογία.
Αμέτρητα και ατράνταχτα τα αποδεικτικά στοιχεία που αναδείχθηκαν στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια. Αρθρα και δηλώσεις του αρχηγού Μιχαλολιάκου και των στελεχών της που εξυμνούν τον ισόθεο Χίτλερ, το ναζιστικό καθεστώς και τις θηριωδίες του, την αρία φυλή, φωτογραφικά ντοκουμέντα με ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες, σημαίες της Βέρμαχτ, των SS, ναζιστικά τατουάζ στα μπράτσα των στελεχών της, φωτογραφικά ντοκουμέντα, μαρτυρίες με επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές, βίντεο με τα τάγματα εφόδου εν δράσει, με στειλιάρια, με όπλα, συνομιλίες και μηνύματα με εντολές, όπου ακολουθούσαν εγκληματικές πράξεις. Αμέτρητα και ατράνταχτα τα αποδεικτικά στοιχεία που αναδείχθηκαν για την ευθύνη της ηγεσίας στις οργανωμένες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που δρούσαν κατόπιν εντολών, οδηγιών, ενημέρωσης και έγκρισης της ηγεσίας της (πυρηνάρχης – περιφερειάρχης βουλευτής – αρχηγός) κ.ά.
Ολα αυτά ήταν ανύπαρκτα στην πρόταση της εισαγγελέα. Υστερα από 8 ώρες αγόρευσης, κατέληξε ότι οι 65 κατηγορούμενοι – οι 18 ναζιστές πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και 47 μέλη της – θα πρέπει να αθωωθούν.
Συγκεκριμένα, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης της ναζιστικής οργάνωσης ζήτησε την απαλλαγή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και στελεχών της υπερθεματίζοντας και υιοθετώντας την επιχειρηματολογία της ναζιστικής οργάνωσης. Δεν αποδέχθηκε ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός για τις εγκληματικές πράξεις. «Η ηγεσία δεν γνώριζε, δεν έδινε εντολή, δεν υπήρχε σχεδιασμός, δεν υπήρχε στοχοποίηση των θυμάτων από την ηγεσία της», ανέφερε προκλητικά στην πρότασή της.
Δεν υπήρχε κίνητρο για τις εγκληματικές πράξεις, όλες ήταν
συμπτωματικές, μεμονωμένες ή και εδράζονταν στη σφαίρα της… ψυχολογίας… Οσο για τη ναζιστική ιδεολογία, για τα «είμαστε φασίστες, ναζιστές, μαχαιροβγάλτες» κ.λπ. υιοθέτησε πλήρως τα όσα είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής περί αποχώρησης το 1992 ακραίων ιδεολογικά μελών. Ομως, όπως ανέφερε, και να είναι ναζιστές αυτό είναι ποινικά αδιάφορο…

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσον αφορά την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος μετά από καιρό για τη δολοφονία Φύσσα σε τηλεοπτική εκπομπή και… μεταφράστηκε από τα στελέχη της ως ανάληψη του πολιτικού κόστους(!), η εισαγγελέας την υιοθέτησε πλήρως. Επίσης, στην αγόρευσή της επικαλέστηκε δήλωση στελέχους της Χρυσής Αυγής, του ναζιστή Κασιδιάρη, ότι «μαζί με τη δολοφονία Φύσσα δολοφονήθηκε και η Χρυσή Αυγή»…
Υιοθέτησε παιδαριώδεις δικαιολογίες
Ηταν τέτοια η εθελοτυφλία στην πρότασή της που έφτασε μέχρι το σημείο να υιοθετήσει αυθαίρετες, αστήρικτες και παιδαριώδεις δικαιολογίες των στελεχών της Χρυσής Αυγής, όπως το επιχείρημά τους ότι «όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται»(Κασιδιάρης), ότι δήθεν εννοούσαν τη δράση της αστυνομίας.
Αποσυνέδεσε τις υποθέσεις από το γενικότερο σχεδιασμό της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την εισαγγελέα και την πρότασή της, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επιθέσεις στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στο στέκι «Αντίπνοια», στον μαθητή στο Π. Φάληρο κ.τ.λ., ήταν άσχετα μεταξύ τους περιστατικά!!! «Δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και μεταναστών (…) Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, αφού δεν προέκυψε ότι έδωσε εντολή ούτε ότι είχε εγκρίνει τις πράξεις που τελέστηκαν εκ των προτέρων», ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας βάναυσα το λαϊκό αίσθημα και τα θύματα επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.
Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η πρότασή της περιορίστηκε στην ενοχή του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά, χωρίς να αναφερθεί στο κίνητρο της δολοφονίας και θεωρώντας – χωρίς να στοιχειοθετείται από πουθενά – ότι δεν είχε από την αρχή ανθρωποκτόνο σκοπό. Επίσης, ότι το τάγμα εφόδου δεν ήξερε και δεν τον βοήθησε στη δολοφονία και ότι ο Π. Φύσσας δεν ήταν στοχοποιημένος. Σαν να μην υπήρξε πουθενά το βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο με τους χρυσαυγίτες που πήγαιναν στον τόπο της δολοφονίας και το αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Σαν να μην υπήρξε το ηχητικό ντοκουμέντο που ακούστηκε στο δικαστήριο με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ν. Αποστόλου που έλεγε «το ψάχναμε τόσο καιρό το μπαστάρδι». Ηταν λογικό μετά από όλα αυτά να μη …μνημονεύσει στην πρότασή της το ρόλο της αστυνομίας και στη δολοφονία Φύσσα.
Για την επίθεση στους αλιεργάτες και τους κομμουνιστές και
συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ελαφρότερα αδικήματα (βαριά σκοπούμενη για τους αλιεργάτες, επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη για το ΠΑΜΕ) γιατί, όπως είπε, οι κατηγορούμενοι δεν είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό. Δεν υπήρξαν για την εισαγγελέα οι δηλώσεις Λαγού για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ό,τι ακολούθησε, ούτε οι δηλώσεις Λαγού – Παναγιώταρου – Μίχου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και ό,τι ακολούθησε. Οσο για το «ό,τι κινείται σφάζεται (…) αν πάρουμε το ok από τον Λαγό» του Πατέλη και το «για να κάνεις κάτι, παίρνεις πρώτα τον Γιάννη (Λαγό), ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο (Μιχαλολιάκο) κι αν δώσει το ok ο Μεγάλος πας» του Αποστόλου το αγνόησε… Οσο για τη φράση «τους μακελέψαμε» του Λαγού για την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ η κα Οικονόμου την έριξε στον «κάλαθο».
Ακόμα και για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακόμα και η φράση που ακούστηκε από δράστη, “έχετε χαιρετίσματα από τη Χρυσή Αυγή”, δεν είναι αρκετή, καθώς δεν γίνεται αναφορά στο όνομα κάποιου συγκεκριμένου βουλευτή»…
Οσο για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής που βαρύνει ορισμένα εκ των στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης, ανάμεσά τους και τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο, ζήτησε, κατά περίπτωση, τη μετατροπή του σε αδικήματα που ισοδυναμούν με πλημμελήματα, τα οποία έχουν υφ’ όρον παραγραφεί.
Οργισμένη αντίδραση
Την οργισμένη αντίδραση της μητέρας του Π. Φύσσα, Μάγδας Φύσσα, προκάλεσε η εν λόγω πρόταση. Σε δήλωσή της έξω από το δικαστήριο ανέφερε: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;». Νωρίτερα στην αίθουσα, απευθυνόμενη προς την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου, ανέφερε: «Στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει η κα εισαγγελέας».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/12/19, 5:28 μ.μ.

    Η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν είναι προϊόν εισαγγελικής «πλάνης».

    Είναι μια ακόμα απόδειξη της διαρκούς επιχείρησης ξεπλύματος, από το αστικό κράτος και από τους «ανεξάρτητους» θύλακές του, της εγκληματικής φύσης και δράσης του ναζισμού.
    Είναι μια ακόμα έκφραση της ασυλίας, της ατιμωρησίας και της προστασίας που παρέχει το καπιταλιστικό σύστημα στον φασισμό, ως σάρκα από τη σάρκα του.
    Είναι μια ακόμα εκδήλωση της περίφημης συνέχειας ενός κράτους που η μεταπολεμική συγκρότησή του και η ηγέτιδα εκμεταλλευτική τάξη του έλκουν την καταγωγή τους από τον δωσιλογισμό, την ταγματαλητεία, τον μαυραγοριτισμό και τα “πάρε – δώσε” μαζί τους.

    Όμως ο λαός μας ξέρει: Ο ναζισμός είναι έγκλημα.
    Και η χρυσή αυγή είναι μια εγκληματική συμμορία πρώτα και κύρια γι’ αυτό: επειδή είναι μια ναζιστική συμμορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή