Σελίδες

4 Ιαν 2014

ΑΠΑΤΕΣ & ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΑΜΑΡΑ

Κατά το «παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του», ο πρωθυπουργός επιμένει στην αυταπάτη ότι τα δύσκολα πέρασαν για το λαό και πως αποφεύχθησαν τα χειρότερα!!! 
Την ώρα που η εργατική λαϊκή οικογένεια έχει κυριολεκτικά χρεοκοπήσει, η φτώχεια θερίζει και η ανεργία καλπάζει, ο Αντ. Σαμαράς με άρθρο του στα «ΝΕΑ» επιχειρεί μια προκλητική παραποίηση της πραγματικότητας, ισχυριζόμενος πως «το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης». 
Χαρακτηρίζει το -από το πλεόνασμα αφαιμάξεων του λαού- πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού κορβανά σαν το «θεμέλιο της ανεξαρτησίας μας, της ελπίδας μας για το μέλλον», γενικεύοντας και προβάλλοντας αυθαίρετα σε όλο το λαό την ελπίδα των αστών και του πολιτικού τους προσωπικού για ανάκαμψη της κερδοφορίας τους, μέσα και από τη δυνατότητα ενίσχυσής τους από το κρατικό ταμείο. 
Σ' αυτούς άλλωστε απευθύνεται το «χαρμόσυνο άγγελμα» Σαμαρά ότι «το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί βιώσιμο ...τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και οι εταίροι θα τηρήσουν τις δικές τους».


Παίζοντας άσχημα παιχνίδια με τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων του μόχθου, τους οποίους αντιμετωπίζει σαν ζήτουλες, υπόσχεται να επιστρέψει ψίχουλα «στους πιο αδύναμους και στους πιο αδικημένους», σε όσους δηλαδή διαβιούν σε απόλυτη ένδεια. 
Για τους υπόλοιπους, «φάτε μάτια ψάρια...». 
Ο πρωθυπουργός με τη ρομφαία μιας ψευδεπίγραφης κάθαρσης κομπάζει «χτυπάμε τη διαφθορά παντού», κάνοντας πως δεν ξέρει ότι αυτή είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό, δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνο συντρίβεται μαζί με τη μήτρα που τη γεννά, το σάπιο και βάρβαρο για τους λαούς σύστημα της εκμετάλλευσης.

Ο Αντ. Σαμαράς διεκδικεί και εύσημα απ' τους αστούς για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την εξουσία τους, αναφωνώντας «αλίμονο αν αφήναμε τον τόπο μας να γλιστρήσει στην αστάθεια και στην αβεβαιότητα», φράση με την οποία στοχεύει ταυτόχρονα να εκφοβίσει το λαό υποβάλλοντάς του την ιδέα πως η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι μονόδρομος και κάθε άλλη επιλογή ισοδυναμεί με χάος.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου