Σελίδες

10 Απρ 2013

ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι να αλλάξουν τους συσχετισμούς για να απαλλαγούν από τη θηλιά του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού


Τη θέση του ΠΑΜΕ για τη συμμετοχή του μόνο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ επανέλαβε ο Γιώργος Πέρρος εκ μέρους του Μετώπου στη σημερινή συνεδρίαση της ΓΣΕΕ για την εκλογή προεδρείου.
Σε δήλωσή του τονίζει: «Για τη συγκρότηση του Προεδρείου εμείς παραμένουμε στη θέση που μέχρι τώρα είχαμε ότι δηλαδή δεν συμμετέχουμε, παρά μόνο στην Εκτελεστική Επιτροπή για να αντιπαλεύουμε, να αποκαλύπτουμε τη γραμμή της υποταγής, της συναίνεσης και να προβάλλουμε στην εργατική τάξη την ανάγκη για ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.
Το κέντρο της δράσης μας είναι στα συνδικάτα, στα πρωτοβάθμια σωματεία, στις επιτροπές αγώνα, στους τόπους δουλειάς εκεί που παλεύει η εργατική τάξη για να οργανώσει την πάλη της ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, της ΕΕ, που ισοπεδώνουν δικαιώματα και τη ζωή της ολόκληρη. Παλεύουμε για την οργάνωση της εργατικής τάξης παντού, για τη μαζικοποίηση των συνδικάτων, για να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι. Για την ενότητα της σε ταξική κατεύθυνση. Για να απαλλαγεί από τη θηλιά, το βραχνά του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού».
Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Πέρρου εκ μέρους του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ στις 10 Απρίλη 2013:

«Το συνέδριο της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τις εκτιμήσεις του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ.
  • Επιβεβαίωσε ότι αυτός ο μηχανισμός στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν αλλάζει, ούτε βελτιώνεται η κατεύθυνσή του και δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες στην εργατική τάξη.
  • Επιβεβαίωσε ότι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στηρίζει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Γι’ αυτές του τις υπηρεσίες έχει την ολόπλευρη στήριξη της εργοδοσίας. Απόδειξη γι’ αυτό είναι η εκτεταμένη συνεργασία της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, αλλά και της Αυτόνομης Παρέμβασης με τους μεγαλέμπορους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, στη διαμόρφωση των συσχετισμών στα σωματεία με την παραγωγή σωρείας νόθων αντιπροσώπων.
  • Επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα αλλαγής συσχετισμών στα πρωτοβάθμια σωματεία, στους τόπους δουλειάς.
  • Επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης επιδιώκουν με τη στήριξη των εργοδοτών και με την προσέλκυση τμημάτων του μηχανισμού της ΠΑΣΚΕ αλλά και άλλων δυνάμεων να αποτελέσουν το νέο μοχλό στήριξης μιας κυβερνητικής εναλλαγής.
  • Επιβεβαίωσε την ανάγκη το ταξικό εργατικό κίνημα να ξεδιπλώνει κάθε μέρα στους τόπους δουλειάς, πιο ολοκληρωμένα, πιο σχεδιασμένα την γραμμή πάλης του και κυρίως τον άλλο δρόμο ανάπτυξης κόντρα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
  • Επιβεβαίωσε ακόμα ότι χρειάζεται πιο καλή αποκάλυψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μιλούν για Ομόσπονδη Ευρωπαϊκή Ένωση) και της στάσης των δυνάμεων της Αυτόνομης Παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Επιβεβαίωσε ότι το καπιταλιστικό σύστημα επιδιώκει στο συνδικαλιστικό κίνημα τη δημιουργία νέων αναχωμάτων απέναντι στο ταξικό κίνημα αξιοποιώντας πρώην στελέχη προερχόμενα από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας με την ταμπέλα του ακομμάτιστου, του αυτόνομου και του ανεξάρτητου.
Είναι φανερό ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με αυτές τις πλειοψηφίες στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματοςΟι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από αγωνιστές εκπροσώπους και όχι από διαχειριστές. Θέλουμε να προβληματίσουμε όλους ανεξαίρετα τους εργαζόμενους, να ανοίξει πιο αποφασιστικά η συζήτηση για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος. Να ανοίξει πιο ουσιαστική συζήτηση τι κίνημα χρειαζόμαστε, τι συνδικάτα.
Για τη συγκρότηση του Προεδρείου εμείς παραμένουμε στη θέση που μέχρι τώρα είχαμε ότι δηλαδή δεν συμμετέχουμε παρά μόνο στην Εκτελεστική Επιτροπή για να αντιπαλεύουμε, να αποκαλύπτουμε τη γραμμή της υποταγής, της συναίνεσης και να προβάλλουμε στην εργατική τάξη την ανάγκη για ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.
Το κέντρο της δράσης μας είναι στα συνδικάτα, στα πρωτοβάθμια σωματεία, στις επιτροπές αγώνα, στους τόπους δουλειάς εκεί που παλεύει η εργατική τάξη για να οργανώσει την πάλη της ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, της ΕΕ, που ισοπεδώνουν δικαιώματα και τη ζωή της ολόκληρη. Παλεύουμε για την οργάνωση της εργατικής τάξης παντού, για την μαζικοποίηση των συνδικάτων, για να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι. Για την ενότητα της σε ταξική κατεύθυνση. Για να απαλλαγεί από τη θηλιά, το βραχνά του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Καλούμε την εργατική τάξη, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να μην δώσει καμιά πίστωση χρόνου, καμιά νομιμοποίηση και ανοχή στην εργατική αριστοκρατία. Να αλλάξει τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, στους τόπους δουλειάς, να συμπορευτεί με το ταξικό κίνημα και τις δυνάμεις του.
Να δώσει τη μάχη μαζί μας το επόμενο διάστημα για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς, για τη διεκδίκηση ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων.
Σ’ όλα αυτά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου