Σελίδες

29 Μαρ 2013

ΝΟ Μαγνησίας του ΚΚΕ: Αποδείχτηκε ότι οι χρυσαυγίτες εκπαιδεύονται στην προβοκάτσια όπως οι χίτες


Ανακοίνωση για τη σύλληψη των εμπρηστών της τράπεζας Κύπρου, εξέδωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση Μαγνησίας του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή εκπαιδεύεται στην προβοκάτσια και τα χτυπήματα με τις παλιές μεθόδους των χιτών και γερμανοτσολιάδων.
Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης επισημαίνει:
«Ο εμπρησμός της τράπεζας Κύπρου στο Βόλο από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής με βάση τις ανακοινώσεις και τα δημοσιεύματα, αποδεικνύει ότι η ναζιστική οργάνωση εκπαιδεύεται στην προβοκάτσια και τα χτυπήματα με τις παλιές μεθόδους των χιτών και γερμανοτσολιάδων.
Τα όπλα που βρέθηκαν αποκαλύπτουν ότι η Χρυσή Αυγή έχει βαθιές διασυνδέσεις με υπηρεσίες και μηχανισμούς, είναι χωμένη μέχρι το λαιμό στο σύστημα. Τα μαντρόσκυλα των βιομηχάνων δίνουν διαπιστευτήρια ότι είναι στη διάθεση της αστικής τάξης να προσφέρουν τις βρώμικες υπηρεσίες τους για το χτύπημα του
εργατικού κινήματος. Η δράση τους αυτή πάει μαζί με την ανοιχτή στήριξη της απεργοσπασίας στη Χαλυβουργία και αλλού, τα προγράμματα για "Έλληνες εργαζόμενους", δηλαδή τους σύγχρονους σκλάβους των 10-12€ για τους μεγαλοαγρότες της περιοχής. Φανερώνουν το πραγματικό τους πρόσωπο: είναι εχθροί των εργατών και του λαού, μηχανισμός καταστολής του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Οι απόγονοι του Χίτλερ και του Γκέμπελς, που με τη χτεσινή ανακοίνωσή τους, σκίζουν τα ιμάτιά τους ότι καμία σχέση δεν έχουν με τους τρεις συλληφθέντες, εφαρμόζοντας τις γνωστές προπαγανδιστικές τακτικές των ναζί, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν. Σε μια πόλη όπως ο Βόλος, δεν είναι εύκολο να κρυφτούν.
Διδαγμένοι από την ιστορία που αποδεικνύει ότι ο φασισμός τσακίστηκε από το οργανωμένο εργατικό κίνημα, ακριβώς επειδή είναι γέννημα του καπιταλισμού, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει καθημερινά με τη δράση και τη στάση τους να τους απομονώσουν. Ο αέρας τους είναι ο αντικομμουνισμός, η ξενοφοβία, οι τυφλές μούτζες που δε στοχεύουν το αστικό σύστημα και το κεφάλαιο, η καλλιέργεια της ταξικής ειρήνης και δήθεν συνεργασίας ανάμεσα στους βιομηχάνους και τους εργάτες του ίδιου έθνους. Αυτόν τον αέρα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να τους τον κόψουν σε κάθε τόπο δουλειάς, σχολείο και λαϊκή γειτονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου