Η «Αυγή της Κυριακής» προβάλλει διθυραμβικά την εκτίμηση της επιτροπής της Ευρωβουλής για την τρόικα, αναφέροντας: «Την τιμή της Ευρώπης θα προσπαθήσει να σώσει μετά τις γιορτές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Γιατί, όπως αναφέρει, αντιπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου θα έρθουν στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες που έχουν «μνημόνια» για να δουν οι ίδιοι από κοντά τις επιπτώσεις.
Τώρα, μάλιστα... Λες και δεν τις ήξεραν, λες και δεν έχουν εγκρίνει οι ίδιοι αυτή την πολιτική. Λες και αυτοί εκφράζουν φιλολαϊκή πολιτική!!!
Αλλά έτσι είναι.
Οταν πασχίζεις να πείσεις ότι τα «μνημόνια» έφεραν την κρίση και όχι το αντίθετο, όπως έγινε πραγματικά, προκειμένου να στηρίξεις ως φιλολαϊκή μια λίγο διαφορετική πολιτική ενίσχυσης των μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, «πιάνεσαι» από ένα αστικό μηχανισμό εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας, για να την καναλιζάρεις ξανά στο σύστημα.
Να τι γράφει η «Αυγή» για την επιτροπή: «Ζητούν την αναθεώρηση των Μνημονίων στην κατεύθυνση χαλάρωσης της λιτότητας, καθώς και τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στη διαμόρφωση των προγραμμάτων προσαρμογής». Αυτό θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφεντικά και εργάτες μαζί για την ενίσχυση των αφεντικών.
Τίποτα καλό για τους λαούς
Η υπόθεση της επιτροπής της Ευρωβουλής κόντρα στην τρόικα για τα «μνημόνια», συγκαλύπτει δύο σημαντικά ζητήματα.
Η υπόθεση της επιτροπής της Ευρωβουλής κόντρα στην τρόικα για τα «μνημόνια», συγκαλύπτει δύο σημαντικά ζητήματα.
Το πρώτο είναι τα ίδια τα «μνημόνια». Τα οποία όπως προπαγάνδιζαν αστοί και οπορτουνιστές, επιβλήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα και τα κρατικά χρέη.
Αλλά τα μνημόνια, βασικά, επέβαλαν μέτρα μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης για αύξηση της κερδοφορίας, δημιουργία νέων πεδίων κερδοφορίας, με ένταση της εμπορευματοποίησης τομέων του Δημοσίου, όπως π.χ. η Υγεία, αλλά και η πώληση κρατικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων και άλλων τομέων της οικονομίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Ολα αυτά για να υπάρξει έξοδος από την καπιταλιστική οικονομική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου.
Τα μέτρα είναι μόνιμα. Πάρθηκαν και σε άλλες χώρες της ΕΕ πριν ακόμη την κρίση, είναι στρατηγική για την καπιταλιστική ανάπτυξη.
Το δεύτερο έχει σχέση με τους οξύτατους ανταγωνισμούς στην Ευρωζώνη των χωρών του Νότου κόντρα τη Γερμανία. Μην ξεχνάμε ότι και η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν έθετε ζήτημα για τα πλεονάσματα της Γερμανίας.
Αρα τίποτα καλό για τους λαούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου