Σελίδες

2 Αυγ 2013

Οι «κασιδιάρηδες» της Νέας Δημοκρατίας...


Το ότι στο DNA της Νέας Δημοκρατίας ενυπάρχει το στοιχείο της μαύρης ακροδεξιάς το γνωρίζουν και οι πέτρες. Η «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη» είναι συγγενής πρώτου βαθμού με τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, όσο κι'αν αρνείται την σχέση αυτή. Το αίμα, νερό δε γίνεται. Από τη ΝΔ (αλλά και απ' το ΠΑΣΟΚ - άλλη μήτρα αστικού φασισμού κι' αυτή) γεννήθηκε η ακροδεξιά που έβγαλε ΚαρατζαφέρηδεςΓεωργιάδηδεςΠλεύρηδεςΒορίδηδες,Φαήλους και Κασιδιάρηδες. Το σάπιο αστικό κατεστημένο έχει πάντα έτοιμα τα μαντρόσκυλα του φασισμού ως ανάχωμα στο εργατικό, λαϊκό κίνημα. Σήμερα, η πλειοψηφία αυτών των μαντρόσκυλων του συστήματος φοράνε το λουρί της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν όμως και παρόμοιας ράτσας νεοφασιστικά ροντβάιλερ που παραμένουν στο γαλάζιο μαντρί, για να θυμίζουν τις ρίζες και το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. 


Δύο τέτοιοι «κασιδιάρηδες» της ΝΔ είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης και η Χριστίνα Σιδέρη. Ο μεν πρώτος - είναι γνωστό τοις πάσι - είναι προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού και αρθρογραφεί με βοθρολύματα στο ακροδεξιό σάιτ Antinews. Η δεύτερη είναι λιγότερο γνωστή. Όχι όμως και λιγότερο «κασιδιάρα» απ' τον Φαήλο. Πρόκειται για τομεάρχη της ΝΔ η οποία συχνά-πυχνά δεν ξεχνά να μας θυμίζει τη βρώμα που αναδύεται απ' την ιδεολογική χωματερή της Δεξιάς. Πρόσφατα, η Σιδέρη ξαναχτύπησε δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο πίσω απ' τη μάσκα του αστικού φιλελευθερισμού.

Με αφορμή σχόλιο χρήστη του Facebook σε σχετικής της ανάρτηση, η τομεάρχης της ΝΔ αναφέρθηκε στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, τη γυναίκα που το Δεκέμβρη του 2008 είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση με βιτριόλι απο κύκλους της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Με εθνορατσιστικό μίσος που θα ζήλευε μέχρι και ο αρχιφύρερ Μιχαλολιάκος, σχολίασε η Σιδέρη: «Για πες μου ένα λόγο που θα πρέπει να ασχοληθούμε με ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ και μάλιστα αλλοδαπή που τη βόλεψε περίφημα;».

Από τι ενοχλούνται λοιπόν οι νεοδημοκράτες «κασιδιάρηδες»; Δύο πράγματα συγκρατούμε: Απ' το γεγονός ότι η Κούνεβα είναι συνδικαλίστρια, δηλαδή εργάτρια που παλεύει για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, που αναζητά διέξοδο απ' την εργοδοτική βαρβαρότητα. Και κατά δεύτερον, απ' το γεγονός ότι η Κούνεβα είναι βουλγάρα - δεν έχει περήφανο γαλάζιο ελληνικό αίμα μέσα της. Αστικός, νεοφιλελεύθερος φασισμός και ρατσισμός εις σάρκαν μια. Απόλυτα λογικό αν σκεφτούμε ότι πολιτικά στελέχη όπως η Σιδέρη (ο Κρανιδιώτης, ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης και οι λοιποί νεοφασίστες) ζουν για να υπηρετούν τους εχθρούς της κάθε Κωνσταντίνας Κούνεβα: Τους εργοδότες, τους επιχειρηματίες, τους καπιταλιστές που λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο και καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα. Και, ασφαλώς, δεν υπάρχει πιο εύκολο θύμα από μια αλλοδαπή εργαζόμενη - είναι και εργαζόμενη, είναι και αλλοδαπή. 

Η ιδεολογία της νεοδημοκράτισας Σιδέρη έχει τόση διαφορά απ' την αντίστοιχη ιδεολογία της χρυσαυγίτισας Ζαρούλια όσο έχουν τα κόπρανα του αλόγου απ' της γελάδας. Προέρχονται απο διαφορετικά ζώα αλλά παραμένουν δυσώδη κόπρανα. Είναι τα ίδια ιδεολογικά κόπρανα που βγάζει ο λεγόμενος φιλελευθερισμός (νεοφιλελευθερισμός - η αστική ιδεολογία) και ο φασισμός (νεοφασισμός - το μαντρόσκυλο της αστικής ιδεολογίας). Την ώρα που η Ζαρούλια αποκαλεί, απο το βήμα της Βουλής, τους μετανάστες «υπανθρώπους» αντικατοπτρίζει μια Σιδέρη που απαξιεί για την Κούνεβα επειδή είναι «συνδικαλίστρια» και «βουλγάρα». Την ώρα που ο νεοναζί βουλευτής Ηλιόπουλος ωρύεται μέσα στη Βουλή διεκδικώντας δάφνινο στεφάνι χιτλεροφροσύνης  αντικατοπτρίζει έναν Φαήλο που απειλεί με «νέο Γράμμο» τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα που ο κουραδόμαγκας Κασιδιάρης χτυπά γυναίκες σε τηλεοπτικό στούντιο αντικατοπτρίζει μια Σιδέρη που σχολιάζει στα social media πως «εμ κοριτσάρες μου εσείς και όλα τα κομμούνια ξεκινήσατε το πανηγύρι». Την ώρα που ο ίδιος ο Σαμαράς μιλά περί «ανακατάληψης των πόλεων απ' τους λαθρομετανάστες» αντικατοπτρίζει έναν Μιχαλολιάκο που χύνει το ναζιστικό, ρατσιστικό του δηλητήριο κατά των αλλοδαπών και όσων δεν πιστεύουν στην εμετική «ιδεολογία» του.

Αυτοί είναι οι νταβατζήδες του Κεφαλαίου. Πάντα στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης, των κεφαλαιοκρατών και των εκμεταλλευτών. Πάντα ενάντια στο λαϊκό, εργατικό κίνημα που το φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι. Είτε με φιλελεύθερο κοστούμι φρεσκοσιδερωμένο στα καθαριστήρια της αστικής εξουσίας, είτε με μαύρες μπλούζες με τον δαφνοστεφανωμένο αγκυλωτό σταυρό είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. 

Ζινόβιεφ. -  Revolution Now

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου