Σελίδες

12 Ιουλ 2013

Χρ. Κατσώτης: Η πολιτική που γεμίζει βάσανα το λαό πρέπει να ανατραπεί (VIDEO)





«Η στρατηγική που έχει αυτό το πολυνομοσχέδιο είναι η ίδια με τα προηγούμενα, να μπορέσουν να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις, οι μεταρρυθμίσεις αυτές που έχουν αποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια στην ΕΕ, να κάνουν ένα κράτος τέτοιο το οποίο θα είναι πιο αποτελεσματικό για το μεγάλο κεφάλαιο και βέβαια δυνάστης για το λαό. Αυτή είναι η ουσία», τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

Το πολυνομοσχέδιο, τόνισε μεταξύ άλλων, προβλέπει την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο και απολύει εργαζόμενους, καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, «πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους εργαζόμενους και όσους καταστρέφονται από τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους με ενότητα, με λαϊκή συμμαχία και με αδιάλλακτο αγώνα απέναντι στα μονοπώλια».
Καλώντας σε συμμετοχή στη γενική απεργία της Τρίτης, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει «να είναι όλοι στους δρόμους, για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο, για να αναχαιτιστεί αυτή η επιδρομή, γιατί έχουμε μια νέα επιδρομή και δεν θα σταματήσει εδώ, τα μέτρα θα συνεχιστούν».
Ο Χρ. Κατσώτης κατήγγειλε τα προγράμματα δήθεν αντιμετώπισης της ανεργίας, «προχωράνε σε προγράμματα με 350 ευρώ (...) στο όνομα της ανεργίας σαρώνουν κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει και αυτός που δουλεύει σήμερα ζει σαν άνεργος, δεν μπορεί να καλύψει καμία από τις ανάγκες του», επισήμανε.
Αυτή η πολιτική, πρόσθεσε, «γεμίζει βάσανα το λαό, πρέπει να ανατραπεί, δεν μιλάμε να ανατραπεί η κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη που θα έχει την ίδια πολιτική ή με οποιοδήποτε μείγμα διαχείρισης που λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, για την υγιή επιχειρηματικότητα...».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. «Τα αποτελέσματα της δουλειάς την Κυριακή θα είναι τραγωδία για τους αυτοαπασχολούμενους, θα κλείσουν πολλοί, θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας», τόνισε.
Υπογραμμίζοντας ότι το άνοιγμα των καταστημάτων είναι αίτημα των μεγάλων εμπορικών κέντρων και του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, σημείωσε πως «η αντίδραση του κόσμου θα είναι μεγάλη και των εργαζομένων στο εμπόριο και των αυτοαπασχολούμενων. Ήδη οργανώνουν την αντίδρασή τους. Δεν είναι αίτημά τους (σ.σ. το άνοιγμα τις Κυριακές), είναι αίτημα των μεγάλων εμπορικών κέντρων και του ΣΕΤΕ, του φίλου της κυβέρνησης, οι οποίοι θέλουν να τα ισοπεδώσουν όλα».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου