Σελίδες

2 Ιουλ 2013

Ν. Καραθανασόπουλος: Ο λαός να βάλει στο στόχαστρο της διαπάλης την εξουσία των μονοπωλίων (VIDEO)




Στη επιχείρηση αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, οΝίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «πρωινό ant1».

Όπως τόνισε, γίνεται προσπάθεια «να διαμορφωθεί ένα νέο διπολικό σύστημα, το οποίο θα επιδιώξει να διαχειριστεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια, εγκλωβίζοντάς την μέσα στα πλαίσια των νέων ψευδεπίγραφων συνθημάτων».
Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα τα οποία συζητάνε συγκυβέρνηση – τρόικα, σημείωσε πως «θα οδηγήσουν σε ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, σε ακόμα μεγαλύτερες απώλειες για τα λαϊκά νοικοκυριά».
«Διαρκείας» και «χωρίς τέλος» χαρακτήρισε την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα «στο όνομα της περίφημης καπιταλιστικής ανάπτυξης», η οποία «θα βασίζεται σε εξαθλιωμένους μισθούς, σε κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο όνομα της διατήρησης του καπιταλιστικού κέρδους και αυτό είναι το έγκλημα».
Ένοχος αυτής της κατάστασης που αντιμετωπίζει ο λαός, πρόσθεσε, «δεν είναι μόνο οι αδυναμίες διαχείρισης από μεριάς της κυβέρνησης, που είναι και αυτές υπαρκτές, δεν είναι τα πρόσωπα. Υπάρχει ένας πολύ πιο σοβαρός ένοχος τον οποίο πρέπει ο λαός να τον βάλει στο στόχαστρο της διαπάλης. Όσο δεν αμφισβητηθεί δηλαδή η εξουσία των μονοπωλιακών ομίλων και η συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ, δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος που να ικανοποιεί σήμερα τα λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που υπάρχουν οι δυνατότητες αντικειμενικά. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Όταν έχεις αντικειμενικά τις δυνατότητες να ζήσεις καλά, γιατί σε οδηγούν στη χρεοκοπία;».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου