Σελίδες

8 Μαΐ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρατεύει και τη …βλακεία για να πολεμήσει το ΚΚΕ

"Η ΑΥΓΗ"
Όταν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική διαχείρισης της κρίσης υπέρ των συμφερόντων της κεφαλαιοκρατίας αποκαλύπτονται όλο και περισσότερο, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύει τα ψέματα, τη σπέκουλα, ακόμα και τη …βλακεία για να πολεμήσει το ΚΚΕ.
Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε το γεγονός ότι η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η Αυγή, επαναλαμβάνει διαρκώς ότι τάχα το ΚΚΕ είναι «υπέρ του ευρώ, αλλά κατά της ΕΕ»! 
Το ίδιο κάνει και στο σημερινό της φύλλο, όπου παραθέτει αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στον «Αγγελιοφόρο» και του αποδίδει την παραπάνω φράση. 
Τώρα, πώς γίνεται κάποιος να θέλει αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά να θέλει τάχα το νόμισμα, το ευρώ, μόνο η Αυγή μπορεί να το απαντήσει. 
Πώς γίνεται μια χώρα μη μέλος της ΕΕ να είναι μέλος της Ευρωζώνης, μόνο η Αυγή μπορεί να το απαντήσει.
 Αυτή πάντως δεν είναι η θέση του ΚΚΕ και αυτό το γνωρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αυγή και ας συνεχίζουν να λένε ψέματα μέχρι βλακείας για να πολεμήσουν το ΚΚΕ. Και μάλιστα, η επιχείρηση της Αυγής να χτυπήσει το ΚΚΕ είναι ακόμα πιο εμφανής, καθώς επικαλείται τη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στην οποία δίνεται ξεκάθαρη απάντηση στο θέμα «ευρώ» και ΕΕ. 
Γιατί στη συνέντευξη που πλαστογραφεί η Αυγή, ο Δ. Κουτσούμπας λέει: «Το μοναδικό και ρεαλιστικό σενάριο, το οποίο το ΚΚΕ καλεί το λαό μας να κάνει πράξη είναι αυτό της ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ και από την Ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων με μια και μοναδική προϋπόθεση: Ταυτόχρονα να αποκτήσει ο λαός - η κυβέρνησή του - η εξουσία του, τα εργαλεία εκείνα που θα μπορέσουν να ανακόψουν τον κατήφορο και την καταστροφή». 
Αυτή την κρυστάλλινη θέση, η Αυγή την παραποιεί και ισχυρίζεται ότι τάχα ο Δ. Κουτσούμπας είπε «υπέρ του ευρώ, κατά της ΕΕ».
Απλά η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να κρύψουν τη δική τους υποταγή στα κελεύσματα των μονοπωλίων και την απόλυτη προσήλωσή τους στις διάφορες τακτικές διαχείρισης του καπιταλισμού που βολεύουν ομάδες επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να κρύψουν ότι η θέση για έξοδο από την Ευρωζώνη αλλά παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενταγμένη στους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, όπως αποδεικνύει και η σχετική κίνηση βιομηχάνων στη Γερμανία να φτιάξουν μέχρι και κόμμα «κατά του ευρώ». Κυρίως θέλουν να κρύψουν ότι ακόμα και η έξοδος από την ΕΕ χωρίς παράλληλη αλλαγή σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας θα προσδέσει τη χώρα σε άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, π.χ. με τη Ρωσία, χωρίς όμως να συνιστά αλλαγή της πολιτικής που εφαρμόζεται προς όφελος της πλουτοκρατίας και σε βάρος του λαού.
Αλλά είπαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρεμούρα του να αναλάβει τη διακυβέρνηση για τη διαχείριση του καπιταλισμού εφαρμόζει τις προπαγανδιστικές προτροπές του Γκέμπελς: Όσο πιο εξωφρενικό είναι ένα ψέμα, τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό.

902.gr

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/5/13, 9:48 μ.μ.

    Αν, αγαπητοί αναγνώστες, διαβάζοντας το σχετικό άρθρο, βρείτε έστω και μία (αριθ. 1) απόδειξη για κάτι τέτοιο, εμένα να με ga…
    Όσοι έχετε την υπομονή και το κουράγιο, διαβάστε το άρθρο:
    http://www.avgi.gr/article/226941/pasi-thusia-sto-euro-me-epanastatiki-fraseologia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/5/13, 3:11 μ.μ.

      Αυτό το link που βάζεις, τι σχέση έχει με το άρθρο; Εκτός από "ανώνυμος" μήπως είσαι και ...ανώριμος στο μυαλό;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/5/13, 8:34 μ.μ.

    ΕΙΝΑΙ η πολλοστή φορά, που διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ, με σκοπό την συκοφάντιση,
    ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ,
    έτσι που κανείς να αναρωτιέται ότι πλέον οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεφύγει ακόμα κι από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ
    και έχουν φτάσει στην καθαρά ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ και μάλιστα επί ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ χυδαίας κατασυκοφάντησης του ΚΚΕ και των στελεχών του.

    Αν κάποιος διαφωνεί, ας το πει, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ όμως …

    ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή