Σελίδες

13 Φεβ 2013

Θ. Παφίλης: Λαϊκός συναγερμός - Ενιαίο μέτωπο αγώνα εργατών, ΕΒΕ, αγροτών (VIDEO)




Τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ότι διαφαίνεται ελπίδα για την ανάκαμψη της οικονομίας, κατέρριψε με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή στη διάρκεια συζήτησης για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την κύρωση του απολογισμού - ισολογισμού του κράτους του οικονομικού έτους 2011.

Ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε και στη συγχορδία που εκδηλώνεται από κυβερνητικά στελέχη για κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και νέα μείωση στους κατώτατους μισθούς. Επεσήμανε ότι η χρονική στιγμή που γίνονται οι δηλώσεις δεν είναι τυχαία, καθώς αυτή την περίοδο λήγουν πολλές συλλογικές συμβάσεις και οι μεγαλοεργοδότες απαιτούν την οριστική κατάργησή τους. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους για την προσέλκυση των επενδυτών με εξασφαλισμένη εργασιακή ειρήνη, επεσήμανε ο Θανάσης Παφίλης.
Ξεκαθάρισε ότι διέξοδος στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος του λαού δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει κι άλλο μείγμα διαχείρισης. Η διέξοδος είναι η ανατροπή του συστήματος και η κατάκτηση της εξουσίας από αυτούς που παράγουν τον πλούτο.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου