Σελίδες

19 Φεβ 2013

Ψέμματα και όνειρα της «Αυγής» ... όχι της ..."χρυσής"...


«Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό πολιτικών ανατροπών, η Αριστερά, ευρύτερα ο δημοκρατικός - αντιμνημονιακός χώρος, στερούνται τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας. Στο ΚΚΕ, ως βασική δύναμη της Αριστεράς τότε, το 1989, στο πλαίσιο του ενιαίου Συνασπισμού, είχε παραχωρηθεί η συχνότητα του 902. Η συρρίκνωση του ΚΚΕ σήμερα το αναγκάζει να αναστείλει τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού. Ψάχνει για ιδιώτες αγοραστές, με κίνδυνο μια συχνότητα που παραχωρήθηκε στην Αριστερά να καταλήξει στα χέρια αδίστακτων επιχειρηματιών, οι οποίοι κάνουν το παιχνίδι του Σαμαρά, ανοιχτοί ακόμα και προς την Ακροδεξιά. Με βάση τη νέα πραγματικότητα στην πολιτική και την αριστερά, είναι θέμα ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία να μην επιτρέψει να παραμείνει κλειστό το σύστημα των media, υπό τον πλήρη έλεγχο της καταρρέουσας διαπλοκής. Δεν μπορεί οι δημόσιες συχνότητες να αντιμετωπίζονται ως περιουσία των χρεοκοπημένων καναλαρχών. Είναι αναγκαίο να ανοίξουν οι συχνότητες σε κοινωνικούς φορείς και προοδευτικές συλλογικότητες. Και βεβαίως δεν μπορεί μια συχνότητα της Αριστεράς να αλωθεί από τους αντιπάλους. Το απόστημα της διαπλοκής στα media πρέπει να σπάσει. Πρώτο βήμα να παραμείνει στο χώρο της Αριστεράς η τηλεοπτική συχνότητα του 902. Έχει διατυπωθεί σχετική πρόταση από αριστερούς δημοσιογράφους. Μπορεί να αναζητηθούν βιώσιμες οικονομικά λύσεις, υπό τον όρο να μην αλλοιωθεί η κοινωνική - πολιτική σκοπιμότητα με την οποία δόθηκε ο σταθμός στην Αριστερά. Δεν πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο ενός κόμματος, αλλά για κοινωνική περιουσία της Αριστεράς».
Αυτά γράφει η «Αυγή», πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα
την εκστρατεία για την αφαίρεση της συχνότητας του 902 από το ΚΚΕ, εκστρατεία στην οποία πρωτοστατούν συγκεκριμένοι καναλάρχες και από κοντά και η «Αυγή».
Όμως θα έπρεπε η «Αυγή» να γνωρίζει ότι ο 902 δεν είναι «κοινωνική περιουσία της Αριστεράς», αλλά ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα. Δεν αποτελεί μια φυσιογνωμία, ούτε δόθηκε γενικά στην αριστερά η συχνότητα του 902. Ήταν από την αρχή σταθμός του ΚΚΕ. Γιατί εκείνο που επιχειρεί να παρουσιάσει η «Αυγή» προβαίνοντας σε λογικές ακροβασίες είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η συχνότητα του 902 δόθηκε στην αριστερά γενικώς και απλώς επειδή το ποσοστό του ΚΚΕ ήταν υψηλότερο δόθηκε στο ΚΚΕ. Τι θέλει, δηλαδή, να πει; Ότι πρέπει να αφαιρεθεί η συχνότητα από το ΚΚΕ; 
Ας αφήσουν τις αθλιότητες. Τα Μέσα Ενημέρωσης, που διαθέτει το ΚΚΕ, ανήκουν στο ΚΚΕ και όχι σε μεσάζοντες που ονειρεύεται η «Αυγή». Όσο για το «απόστημα της διαπλοκής» στο οποίο επιχειρεί να μπλέξει το ΚΚΕ, ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου