Σελίδες

23 Ιαν 2013

Γιατί ξεχάστηκαν μερικά στοιχεία;

Η δολοφονία του 27χρονου εργάτη από το Πακιστάν τα ξημερώματα της Πέμπτης από φασιστοειδή στα Πετράλωνα, έχει μερικές πολύ σοβαρές πλευρές που δεν τυγχάνουν προβολής από τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μέχρι και αποσιωπούνται, καθώς περνούν οι μέρες. 
Ολα τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τη στιγμή της δολοφονίας κλίνουν στα εξής: Πρόκειται για μια οργανωμένη και μελετημένη ρατσιστική δολοφονική ενέργεια. 
Η κρυμμένη πινακίδα και ο τρόπος που χτύπησαν μέχρι θανάτου τον εργάτη, αυτό δείχνουν. 
Τα ευρήματα στο σπίτι του ενός από τους δύο δράστες, δηλαδή τα προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, σε αυτό παραπέμπουν. 
Ιδιαίτερα αυτό, το τελευταίο στοιχείο, τα υλικά δηλαδή του ναζιστικού φασιστικού μορφώματος που βρέθηκαν, έχει εξαφανιστεί πλήρως από τον αστικό Τύπο, από τα ρεπορτάζ για την υπόθεση, από τις όποιες αναφορές των αστών δημοσιολόγων στο γεγονός. 
Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση και κυρίως τα ...κομματικά φυλλάδια, φαίνεται να ...ξεχάστηκαν από ορισμένους πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς. 
Γιατί άραγε; Μήπως επειδή ξεχάστηκαν και από τις επίσημες αρχές;

Η συγκυβέρνηση φέρει βαριές πολιτικές ευθύνες για την εγκληματική δράση των χρυσαυγιτών και πάσης φύσεως φασιστοειδών που έχουν εξαπολύσει ένα βίαιο κυνηγητό σε βάρος μεταναστών. 
Τέτοια κρούσματα άγριας βίας, όπως αυτό στα Πετράλωνα, άσχετα εάν δεν έφτασαν στο να χαθεί μια ζωή, έχουν σημειωθεί πολλά στο παρελθόν. 
Η συγκυβέρνηση έδωσε το σύνθημα της «ανακατάληψης της πόλης από τους μετανάστες» και αυτό της «μηδενικής ανοχής απέναντι στους μετανάστες». 
Η συγκυβέρνηση ξεκίνησε την απάνθρωπη επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» και συνεχίζει έτσι να στρώνει το έδαφος, να πυροδοτεί τη ρατσιστική βία και τα δολοφονικά χτυπήματα. 
Η συγκυβέρνηση ενοχοποίησε τους μετανάστες για την ανεργία, τις άθλιες συνθήκες ζωής σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, την εγκληματικότητα, τη διακίνηση ναρκωτικών, την πορνεία. 
Ούτε κουβέντα για τα τεράστια κυκλώματα που θησαυρίζουν και που εκμεταλλεύονται και Ελληνες και μετανάστες. 
Την ώρα που αστυνομικοί έψαχναν παντού για μετανάστες, προκειμένου να τους προσαγάγουν και να τους συλλάβουν με πρόσχημα την «καταπολέμηση της εγκληματικότητας», φασιστοειδή περιπολούν σε γειτονιές, μπουκάρουν σε σπίτια μεταναστών, τους ξυλοκοπούν, τους στέλνουν στα νοσοκομεία, τους σκοτώνουν.

Μετά τη δολοφονία, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ οργάνωσαν κινητοποίηση στον τόπο της δολοφονίας και κάλεσαν το λαό να δώσει τη δική του απάντηση στη δράση των φασιστοειδών. 
Να τους απομονώνει οργανωμένα όπου τους βρίσκει. Η ανταπόκριση που βρήκε αυτή η κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής ήταν μεγάλη, με τον κόσμο να βγαίνει στα μπαλκόνια και να ενώνει τη φωνή του με τους διαδηλωτές. 
Αμεση ήταν και η αντίδραση των σωματείων, των ομοσπονδιών, των εργαζομένων σε πολλούς τόπους δουλειάς. Και δεν είναι η πρώτη φορά. 
Οι εργαζόμενοι έχουν αντιδράσει και στο παρελθόν, έχουν διώξει κακήν κακώς φασιστοειδή που εμφανίστηκαν σε εργοστάσια και ζητούσαν να απολυθούν εργάτες. Εχουν απομονώσει χρυσαυγίτες που εμφανίστηκαν να παίζουν το ρόλο του ντίλερ των αφεντικών και πάσαραν εργάτες με μεροκάματα εξαθλίωσης των 14 ευρώ σε εργοδότες. 
Και έτσι πρέπει να γίνεται παντού. Γιατί είναι εχθροί του λαού, των εργαζομένων.
 Αυτή η έμπρακτη λαϊκή αντίδραση ενάντια στα κάθε είδους φασιστοειδή και στη ναζιστική Χρυσή Αυγή πρέπει να δυναμώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου