Σελίδες

28 Μαρ 2012

Να κοπεί το «χέρι» των δημίων


Τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ που συγκεκριμενοποιούν τις επόμενες βδομάδες τα κλιμάκια της τρόικας που έπιασαν ξανά δουλειά στα υπουργεία, πρέπει να αποτελέσουν βασικό κριτήριο της ψήφου των λαϊκών στρωμάτων. 
Στην πραγματικότητα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο: μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, φάρμακα, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, σχολεία, θα ισοπεδωθούν. 
Τα νέα μέτρα, συνέχεια βέβαια των «παλαιών», είναι ορισμός της καταστροφής της ζωής του λαού. 
Είναι το ίδιο το χάος. 
Οι πρόσφατες εκθέσεις του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν αφήνουν περιθώρια για ψευδαισθήσεις. Ολα τα κοινωνικά - προνοιακά επιδόματα θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από ένα που θα λαμβάνει το 20% του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως το καθορίζουν οι αστοί και όχι το πραγματικό γιατί σ' αυτό εντάσσονται πολλοί περισσότεροι από το 20% του πληθυσμού, δηλαδή τα πλέον εξαθλιωμένα στρώματα. 
Οι συντάξεις θα υποστούν νέα ανελέητη σφαγή ώστε να φτάσουν σε επίπεδο φιλοδωρήματος, οι εργαζόμενοι καλούνται να ζήσουν με 400 και 500 ευρώ οι πιο «προνομιούχοι» γιατί οι «μερικώς απασχολούμενοι» παίρνουν ήδη μισθό στα 200 - 250 ευρώ «στο χέρι», ενώ οι επικεφαλής της τρόικας δείχνουν το δρόμο για νέα μείωση στα επίπεδα των Κροατίας, Βουλγαρίας, Εσθονίας. 
Αυτό όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσει ο λαός είναι ότι αυτά τα μέτρα λαμβάνονται για ένα και μόνο σκοπό: να «αναζωογονηθεί» η κερδοφορία των μονοπωλίων και να διασωθεί το καπιταλιστικό σύστημα, ενώ η «ανάπτυξη» που υπόσχονται θα έχει περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση για το λαό. 
Τα απείρως χειρότερα θα έλθουν αν ο λαός δεν κόψει σύριζα το χέρι των δημίων του, αν δηλαδή στις κάλπες δεν εκμηδενίσει την πολιτική δύναμη των κομμάτων του κεφαλαίου, ενισχύοντας ταυτόχρονα αποφασιστικά τη δύναμη του ΚΚΕ, ώστε την επομένη των εκλογών να οργανώσει την αντεπίθεσή του για να βάζει εμπόδια στη βαρβαρότητα, να ακυρώνει τα άγρια μέτρα στην πράξη, να ανοίγει το δρόμο για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων από καλύτερες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου