Υμνοι στην ανταγωνιστικότητα και στη διαχείριση Ομπάμα
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να πείσει ότι διαθέτει μείγμα διαχείρισης που ταιριάζει στα συμφέροντα των ΗΠΑ
«Και στο ληστή ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι» δίνει ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξη στο αμερικανικό CNN, διαβεβαιώνοντας τμήματα του κεφαλαίου με αντικρουόμενα συμφέροντα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να διαχειριστεί την κρίση επ' ωφελεία τους, ανεξαρτήτως του πώς θα εξελιχθεί η αντιπαράθεση ιμπεριαλιστικών κέντρων για το ζήτημα αυτό.
Ετσι, αφενός δήλωσε ότι «είμαστε θερμοί υποστηρικτές της ενωμένης Ευρώπης» αν και όχι της «γερμανοποίησής της», αφετέρου ότι λέει «κάτι παρόμοιο μ' αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα»,προσπάθεια που αφήνει πίσω της στρατιές ανέργων και εξαθλιωμένων.
Ηταν εξάλλου σαφής δηλώνοντας πως σε κάθε περίπτωση, με το ένα ή το άλλο μείγμα διαχείρισης, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά
προσανατολισμένος στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται γι' αυτό.
Δήλωσε: «Για να υπάρξει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να υπάρξουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα, τις οποίες φυσικά δεν τις αρνούμαστε (...) Για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα (...) θα πρέπει να υπάρξει ένα καθεστώς ασφάλειας στους επενδυτές, να σταματήσει δηλαδή, αυτή η κινδυνολογία με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ταυτόχρονα να σταθεροποιηθεί το οικονομικό περιβάλλον και να βοηθηθεί η Ελλάδα με επενδύσεις ευρωπαϊκές από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».
Δεν έκρυψε ότι η φτωχολογιά θα συνεχίσει να πληρώνει τα σπασμένα της κρίσης, λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν μόνο οι ανήμποροι, οι φτωχοί και τα μικρομεσαία στρώματα, πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι». Αυτό που δεν εξήγησε, είναι πώς θα φέρει ανταγωνιστικότητα και καπιταλιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα, αν φορολογήσει το κεφάλαιο, όπως ανέξοδα λέει.
Κάντο όπως το ΔΝΤ...
Σε άλλο σημείο, επανέλαβε ότι το «χρέος δεν είναι βιώσιμο» και ζήτησε «ένα γενναίο κούρεμα», παίρνοντας ανοιχτά θέση στη διαμάχη ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, διαλέγοντας το μέρος του πρώτου. Θέλησε μ' αυτόν τον τρόπο να διαβεβαιώσει ότι το δικό του μείγμα διαχείρισης, με χρήμα στο κεφάλαιο, μπορεί να εξασφαλίσει ταχύτερη ανάκαμψη από την κρίση και ταυτόχρονα να ζημιωθεί η Γερμανία έναντι των ανταγωνιστών της στον επιμερισμό της ζημιάς από την ελεγχόμενη χρεοκοπία στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Στην ίδια συνέντευξη επανέλαβε ότι διεκδικούν «μια λύση αντίστοιχη με αυτή που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953» για το χρέος, στην οποία σημειωτέον πρωτοστάτησαν οι ΗΠΑ. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι μια τέτοια ρύθμιση«θα είναι επωφελής τόσο γι' αυτούς που χρωστάνε όσο όμως και για τους πιστωτές. Γιατί έτσι θα υπάρξει δυνατότητα να πάρουν τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων τους».
Δεν έκρυψε τέλος ότι για το ΣΥΡΙΖΑ η ρύθμιση του χρέους είναι προαπαιτούμενο για την εξοικονόμηση χρημάτων, προκειμένου να ενισχυθούν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, θυμίζοντας και εδώ το αμερικανικής έμπνευσης «σχέδιο Μάρσαλ»:
«Ανάπτυξη δίχως δημόσιες επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει, χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη (...) δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση εκτός από ένα γενναίο κούρεμα, το οποίο όμως πρέπει να συνοδευτεί με πολιτικές ανάπτυξης και με δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν κι ένα σταθερό περιβάλλον και για τους ιδιώτες επενδυτές»!
εκτος απο πολιτικος απατεωνας ο νεανιας-ανανιας (βλεπε φρουτοπια) ηγετης της μεγαλης και μοντερνας αριστερας (τοσο μοντερνας οσο η ορνελα μουτι)αποδεικνυεται συν τοις αλλοις και ανιστορητος γιατι το σχεδιο μαρσαλ δοθηκε στο ελληνικο αστικο κρατος κατα κυριο λογο για την καταπολεμησει του Δ.Σ.Ε τους αγωνες του οποιου υποστηριζει οτι ειναι κληρονομος το κομμα του,αν δε κανω λαθος για νεο σχεδιο μαρσαλ δε μιλουσε και ο καρατζαφυρερ?
ΑπάντησηΔιαγραφή