Σελίδες

6 Οκτ 2012

Ολοήμερη δράση τη Δευτέρα ενάντια στα νέα μέτρα

Σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν τη Δευτέρα, 8 Οκτώβρη, από το πρωί ως το βράδυ, εργατικά συνδικάτα, συνταξιουχικές οργανώσεις και το ΜΑΣ καλώντας τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Η ολοήμερη αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς δουλειάς ώστε, η ανακοίνωση των μέτρων να βγάλει το λαό στους δρόμους! Να ληφθούν μέτρα ώστε τη μέρα της νέας γενικής απεργίας να «νεκρώσει» κάθε τόπος δουλειάς! Να εκφραστεί «ηχηρά» η μαζική λαϊκή καταδίκη των μέτρων και γενικά της πολιτικής που βουλιάζει το λαό στην εξαθλίωση για να σωθεί το μεγάλο κεφάλαιο!


ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Διαδηλώνουν το απόγευμα στην Ομόνοια

Σε κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα που «σφάζουν» τα δικαιώματα των εργαζομένων καλούν τη Δευτέρα, 8 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια κλαδικά συνδικάτα της Αθήνας και συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων Αθήνας και το Σωματείο εργαζομένων χρηματοπιστωτικού συστήματος νομού Αττικής.
Η ανακοίνωση των μέτρων πρέπει να βγάλει τους πάντες στους δρόμους, «να είμαστε έτοιμοι σε θέση μάχης να απαντήσουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση», τονίζει στη σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την απάντησή τους «με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα, μέτρα σφαγής και πλήρους εξόντωσης της εργατικής τάξης και του λαού».
«Δεν σταματάμε τον αγώνα. Δεν εφησυχάζουμε. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας για να υπερασπίσουμε το εισόδημα των οικογενειών μας. Οι ξενοδόχοι και οι μεγαλοεστιάτορες δε θα υποχωρήσουν αν εμείς δεν κάνουμε ένα βήμα μπροστά, αν δεν οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τον αγώνα μας, αν δεν πείσουμε και τον πιο δύσπιστο συνάδελφό μας ότι η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός είναι ισχυρά χαρτιά στα χέρια της εργοδοσίας και πρέπει να τα ακυρώσουμε με την ταξική μας ενότητα», υπογραμμίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. «Τα νέα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας δεν πρέπει να περάσουν. Θα αποτελειώσουν όποιο δικαίωμα έμεινε όρθιο από την επιδρομή των δυο τελευταίων χρόνων. Κανείς δεν θα πάρει ξανά σύνταξη αφού στον κλάδο των ελαστικών μορφών απασχόλησης, με συμβάσεις σκουπίδια, τα 6.000 ένσημα είναι όνειρο απατηλό. Κανείς από τους ελάχιστους μόνιμους δε θα μείνει στη δουλειά αφού η αποζημίωση -το τελευταίο εμπόδιο για την εργοδοσία- θα καταργηθεί. Κανείς δε θα μπορεί να διαθέσει χρόνο για την οικογένειά του αφού το 6ήμερο και το 13ωρο θα σακατέψουν την υγεία και το δικαίωμα στην ξεκούραση. Η δύναμή μας είναι ανεξάντλητη. Αρκεί να τη δείξουμε», καταλήγει.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Στους δρόμους κι οι φοιτητές!
Τη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, φοιτητικό - σπουδαστικό συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα
ΣΤΡΑΤΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥ
Σε φοιτητικό - σπουδαστικό συλλαλητήριο καλεί ηΓραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), τη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια, μπροστά στα νέα μέτρα.
Η ανακοίνωση - κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής έχει ως εξής:
«Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να πάρουν απόφαση συμμετοχής, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετέχουν μαζικά.
Το μέλλον που μας ετοιμάζουν δεν μας ταιριάζει:
  • Με το πανεπιστήμιο - επιχείρηση και τους φοιτητές πελάτες πανάκριβης και υποβαθμισμένης γνώσης.
  • Με πτυχία - κουρελόχαρτα και μια θέση στις ουρές της ανεργίας.
  • Με μισθούς - χαρτζιλίκι των 430 ευρώ και ωράρια - λάστιχο.
  • Με δουλειά 6 ημέρες την εβδομάδα, 13 ώρες την ημέρα, μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Αυτές τις κατευθύνσεις θα ενισχύσει με τις αποφάσεις της η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 18 - 19 Οκτώβρη, στις Βρυξέλλες. Πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας, με το λαό βουτηγμένο στη φτώχεια και τα χρέη, με τη νεολαία σε απόγνωση να μεταναστεύει, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και τα αφεντικά πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους.
Ολοι στον αγώνα, μπορούμε να τους σταματήσουμε! Η σιωπή δεν μας ταιριάζει. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εργάτες και το λαό, φουντώνουμε το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που θα σαρώσει τα μέτρα και την πολιτική που τα γεννά. Να διαγραφεί τώρα το χρέος. Να καταργήσουμε δάνεια και συμβάσεις, μνημόνια και αντεργατικούς νόμους. Να διώξουμε από πάνω μας την ένωση των ληστών της ΕΕ. Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά! Οργάνωση και αγώνας!
Ούτε ώρα χαμένη. Μπροστά στην ανακοίνωση των νέων μέτρων και στην έναρξη των μαθημάτων στις σχολές όπου θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα "βουνό" από προβλήματα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές:
  • Να οργανωθούν από την πρώτη μέρα σε κάθε έτος, εξάμηνο, εργαστήριο εκλέγοντας επιτροπές από αγωνιστές φοιτητές.
  • Με συνελεύσεις παντού, σε κάθε έτος, εξάμηνο, σε κάθε σύλλογο να εκτιμήσουν την κατάσταση στις σχολές και να οργανώσουν την πάλη για κάθε πρόβλημα.
  • Να αποφασίσουν κλιμάκωση του αγώνα στηρίζοντας την πρόταση του ΠΑΜΕ για νέα απεργία την ημέρα ψήφισης των μέτρων.
Παλεύουμε: Για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική στην κοινωνία και στην παιδεία - για δωρεάν σπουδές - δουλειά με δικαιώματα - ζωή με αξιοπρέπεια».

Από το πρωί με τους συνταξιούχους
Στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Σε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 9.30 π. μ. καλούν τη Δευτέρα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ και ΤΑΕ. Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς την ίδια μέρα συνεδριάζει το «Γιούρογκρουπ» για να επιβάλει νέα αντεργατικά μέτρα σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Οι συνταξιούχοι απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής ειδικά στα άνεργα παιδιά και εγγόνια τους και απαιτούν: Αποκατάσταση, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικές δαπάνες για φάρμακα, υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων και διατάξεων, μνημονίων, εφαρμοστικών διατάξεων και δανειακών συμβάσεων, που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια, στη δυστυχία, στην εξαθλίωση. Να δοθούν άμεσα τα κανονικά φάρμακα, δωρεάν, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα σε όλους τους ασφαλισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου