Σελίδες

16 Σεπ 2012

Κρύβουν την αλήθεια για τη «Χρυσή Αυγή»


Με τρόπο αισχρό, ορισμένα ΜΜΕ των αστών, με πρώτο βιολί τον ΣΚΑΪ, επιχείρησαν χτες να φέρουν στα μέτρα του αντικομμουνισμού και της προπαγάνδας τους τη στάση που κράτησε το ΚΚΕ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, κατά τη συζήτηση που έγινε την Πέμπτη με αφορμή τα κρούσματα βίας από βουλευτές και μέλη της «Χρυσής Αυγής». Στο επίκεντρο της ψευδολογίας και της διαστρέβλωσης βρέθηκε η απόφαση του Κόμματος να ψηφίσει λευκό στο κείμενο που πρότεινε ο πρόεδρος της Επιτροπής και το οποίο στήριξαν η ΝΔ και οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες», ενώ και τα άλλα κόμματα (πλην του ΠΑΣΟΚ, που δεν τοποθετήθηκε) διατύπωσαν επιμέρους ενστάσεις. Οπως έγραψε και ο «Ριζοσπάστης», το κείμενο που προτάθηκε έκανε λόγο μεταξύ άλλων για καταδίκη «κάθε πράξης βουλευτών που πλήττει το κύρος του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών», ενώ καλούσε τους βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» «όχι μόνο να μην συμμετέχουν του λοιπού σε κάθε μορφής παρανομίας και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, αλλά και να συγκρατούν τους οπαδούς τους από τέτοιες ενέργειες».
Πρόκειται για καραμπινάτη υποκρισία από την πλευρά του αστικού κοινοβουλίου, που εμφανίζεται να ανησυχεί για το κύρος του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες πίσω από το ξεσάλωμα της «Χρυσής Αυγής». Τον ίδιο στόχο υπηρέτησαν σε γενικές γραμμές και οι τοποθετήσεις στη διάρκεια της συζήτησης, ενώ από ορισμένους βουλευτές έγινε ευθεία προσπάθεια να ταυτιστούν οι εργατικοί αγώνες και η μαζική πάλη του λαού, με τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών. Αλλά και από τον ίδιο τον αστικό Τύπο που επιτίθεται συκοφαντικά στο ΚΚΕ, δεν έλειψαν τις τελευταίες μέρες άρθρα που αναπαράγουν την ανιστόρητη και επικίνδυνη ταύτιση κομμουνισμού - ναζισμού, η οποία θρέφει φασιστικά «μπουμπούκια», όπως αυτά που σήμερα φύονται και στην Ελλάδα. Καταδικάζοντας γενικά τη βία, το κείμενο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής επιχειρήθηκε να αποτελέσει καθαρτήριο για την αντιλαϊκή - αντιμεταναστευτική πολιτική των αστικών κομμάτων, η οποία οπλίζει με θράσος και αντιδραστικά επιχειρήματα τους χρυσαυγίτες, που επιτίθενται σε βάρος του λαού, παίζοντας ρόλο εμπροσθοφυλακής του αστικού συστήματος συνολικά ενάντια στο κίνημα.
Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη και συνοψίζεται στα όσα είπε στην επιτροπή ο εκπρόσωπός του, Σπ. Χαλβατζής, τονίζοντας μεταξύ άλλων:«Εμείς θεωρούμε ότι το μαζικό, λαϊκό, εργατικό κίνημα γενικότερα μπορεί να έχει μια ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Και άλλη φορά το είπαμε ότι υπάρχει και μια πολιτική ευθύνη για την ενίσχυση αυτής της λογικής της "Χρυσής Αυγής" και κάναμε κριτική. Δηλαδή και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους σε διάφορα ζητήματα, ειδικά με τους μετανάστες, βοήθησαν με έναν τρόπο να ενισχυθεί αυτή η λογική της "Χρυσής Αυγής". Ολα τα προβλήματα, πολιτικά, κοινωνικά, αντιμετωπίζονται με πολιτικούς όρους. Και δεν αντιμετωπίστηκαν σε πολλές περιπτώσεις (...) Αυτές οι δράσεις - "σκούπα" που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες σαν παράσιτα, κυρίως από τις δυνάμεις καταστολής, οι κατά καιρούς βασανισμοί μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα, όλα αυτά δίνουν τροφή και ενισχύουν τις νεοναζιστικές δράσεις της "Χρυσής Αυγής", σε συνδυασμό βέβαια με το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, με τη χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης μεγάλων λαϊκών στρωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου