Σελίδες

4 Σεπ 2012

"Μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ@λ@κας είσαι...": η απάντηση της Καλής Γκελμπέση στους απόγονους... συνεργάτες του Γκέμπελς

Δ.Ο.Λ.
ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΤΑ ΝΕΑ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΚΑΛΗΣ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ
"ΔΙΗΓΗΜΑ
Η Ρηνιώ κι οι Goin’ Through
Του Ηλια Κανέλλη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012


Με τον τρόπο της συγγραφέως Καλής Γκελμπέση-Γκιούνη
Σαν πάτησε γερά στης νιότης τα ποδάρια, η Ρηνιώ οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Η ζωή της βρήκε νόημα: στο Πανεπιστήμιο καθόταν στο τραπεζάκι της ΠΚΣ, κόλλαγε αφίσες, πουλούσε κουπόνια και, κάθε Κυριακή, την κομματική εφημερίδα. Και μια φορά τον χρόνο, αρχές Σεπτέμβρη, πήγαινε στο Φεστιβάλ, να ακούσει επαναστατικά τραγούδια και την κεντρική ομιλία της συντρόφισσας γραμματέα.


Ο καιρός περνούσε, η Ρηνιώ πλησίαζε στο πτυχίο, και σαν να μην έφτανε η ανασφάλεια για το εργασιακό της μέλλον, ήρθε κι ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα κι έδωσε πολλαπλάσια δύναμη στους ρεβιζιονιστές. Και τώρα;

Η Ρηνιώ γνωρίζει καλά ότι η νεολαία και το κόμμα πρέπει να μιλήσουν ξανά στην καρδιά της κοινωνίας. Γι' αυτό και ψήφισε μια ριζική αλλαγή. Εφέτος στο Φεστιβάλ είναι σωστό να μπει, πλάι στην αγαπημένη μας μουσική για τις μάζες, και ένα τραγούδι που θα μιλήσει κατευθείαν στους νέους - στα μέλη, αλλά και στους φίλους, και στις επιρροές. Σύντροφοι, εφέτος θα βάλουμε χιπ χοπ. Δεν είναι ξένο το χιπ χοπ στο επαναστατικό πνεύμα της γιορτής μας, σκεφτόταν η Ρηνιώ. Γι' αυτό και ξαφνιάστηκε όταν διάβασε στο Ιντερνετ την κακοπροαίρετη κριτική των αναθεωρητών. «Τα δύο συγκροτήματα (οι Goin' Through και οι ΝΕΒΜΑ) είναι μιμητές της αμερικάνικης αντίστοιχης σκηνής» έγραφε το κοροϊδευτικό κείμενο. 

Η Ρηνιώ φαρμακώθηκε. Να πούνε αυτήν φιλοαμερικανή, που έχει λιώσει δεκάδες ζευγάρια παπούτσια στις πορείες στην πρεσβεία... Πόσες πίκρες μπορεί να σε ποτίσει αυτή η χωρίς αρχές αντιπαράθεση με το κόμμα που λεηλάτησε και τα συνθήματα και τις ψήφους μας;

Το βράδυ η Ρηνιώ δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ανοιξε ακόμη μια φορά το λάπτοπ, μπήκε στα μέιλ της. Επιτέλους, η ανακοίνωση που θα δημοσιευόταν είχε συνταχθεί. «Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ [...] που επίσημα υποστηρίζουν τα ναρκοφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν [τον παλμό]».

Η Ρηνιώ ησύχασε. Μας πήραν τα συνθήματα, σκέφτηκε. Μας πήραν τις ψήφους. Δεν θα μας πάρουν και τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό."





ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΚΑΛΗΣ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΤΑ ΝΕΑ" online(30-8-12)
Προς κύριο(;;;) ΗΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ και εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (για άρθρο στις 30-8-12)
@@@@@@ @@@@@ @@@@@ @@@@@

Μεγάλη φτώχεια φαίνεται έχει βαρέσει το σινάφι σας, για να κλέβετε την πένα μιας άσημης συγγραφέως, σαν κι εμένα.

Και να τη χρησιμοποιούσατε ορέ για καλό, χαλάλι σας.
Μα εσείς αντί να τη βουτήξετε σε "καθαρό" μελάνι για να γράψετε, τη βουτήξατε στα σκατά να μου τη λερώσετε.

Πιάνετε την πένα μου με τα βρωμόχερά σας και την στρέφετε ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, για να εξασφαλίσετε το μεροκάματό σας. Αίσχος!!!

Δε σας ρωτώ αν ντρέπεστε γι' αυτό που κάνετε. Ξέρω ότι δεν έχετε αυτήν την ικανότητα. Για να ντραπεί κάποιος, πρέπει να διαθέτει τσίπα.

Κι εσείς, εφόσον χρησιμοποιείτε τα πνευματικά μου δικαιώματα χωρίς την άδειά μου, διαστρεβλώνοντάς τα και αισχά μάλιστα, δεν έχετε στάλα φιλότιμο.

Μόνο τσέπη διαθέτετε για να χώνεται το μισθουλάκο σας, που ως φαίνεται δεν είστε καν ικανοί να βγάλετε με δική σας πένα.

Τι λέτε; Θα ήταν υπερβολή ν' απαιτήσω απ' την εφημερίδα σας την ηθική και οικονομική μου αποζημίωση, που με χρησιμοποιήσατε ενάντια στο ΚΚΕ και παρά τη θέλησή μου; Μήπως ν' απαιτήσω κύριε Ηλία Κανέλλη και το μεροκάματο που πήρατε στις 30-8-12 εκμεταλλευόμενος τα προσόντα μου;

Πάντως, η επιλογή σας να βλάψετε το ΚΚΕ μέσα από μένα, εξηγείται ως εξής:

1) Δεν μπορείτε με τίποτα να αντιπαρατεθείτε στην πολιτική τού ΚΚΕ και στην πολιτική του πρόταση, γιατί ξέρετε ότι περπατά στις λαϊκές καρδιές. Ξέρετε ότι είναι η μόνη πρόταση που δίνει και τη μοναδική διέξοδο υπέρ τού λαού απ' την καπιταλιστική κρίση.

2) Προφανώς είστε ενήμεροι και για τα βιβλία μου που έχουν εκδοθεί και τα οποία περπατούν σε πάρα πολλές λαϊκές βιβλιοθήκες, ξεσηκώνοντας συνειδήσεις όμορφα και ταξικά.
Να υποθέσω ότι φοβάστε την πένα μου; Ότι φροντίζετε να μη διαβάζουν τα βιβλία μου οι κομμουνιστές; Ότι πασχίζετε να στρέψετε το Κόμμα εναντίον μου;
Μα καλά, δεν έχετε καταλάβει ότι οι κομμουνιστές δε μασάνε από προβοκάτσιες;

Λοιπόν, θα σας αφιερώσω το τραγουδάκι τού συγκροτήματος που θα παρουσιαστεί στο 38ο ΦΕΣΤΒΑΛ τής ΚΝΕ, για να καταλάβετε ότι χάνετε το χρόνο σας:
"Μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ@λ@κας είσαι..."
Πάρτε όμως χαμπάρι και κάτι ακόμη:

Ό,τι και να κάνετε, μέσα από μένα δεν μπορείτε να πλασάρετε τον αντικομμουνισμό σας και τη βρώμικη πολεμική σας ενάντια στο ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ.
Δε σας το επιτρέπω!

Η δική μου πένα είναι στρατευμένη στην υπηρεσία των συμφερόντων τής εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Και το ΚΚΕ είναι η πρωτοπορία τής εργατικής τάξης!

Όπως αντιλαμβάνεστε, εγώ δε γράφω για κερδίσω φράγκα. Δεν πουλάω την πένα μου! Μήτε και την κάνω χαράμι όμως σε κανέναν!
Καταλάβατε γιατί έχω θυμώσει τόσο πολύ με τη λαθροχειρία σας;

Κι αν θέλετε να μου κάνετε μαύρη διαφήμιση, να πάτε στη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ν' αγοράσετε τα βιβλίο μου
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ και
ΡΕΒΑΝΣ ΓΙΑ 2.

Σας υπόσχομαι δυο φοβερά και τρομερά ταξίδια κατά την ανάγνωσή τους...
Θα χάσετε τον ύπνο σας...

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ
Συγγραφέας

ΥΓ
Σας υπόσχομαι μαύρη διαφήμιση, γιατί αυτό το σχόλιο θα το δημοσιεύσω και αλλού…

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/9/12, 1:42 π.μ.

    Αυτό το ανέγκέφαλο πλάσμα που έχει όνομα "Κανέλλης" και εκδίδεται για 5 ευρώ , να του πώ, όταν η Καλή ήταν φοιτήτρια δεν υπήρχε ΠΚΣ αλλά τότε υπήρχε η ΠΣΚ.
    Τότε δεν ήταν γραμματέας η Αλέκα αλλά ο Χαρίλαος.
    Ηλία άστο καλύτερα το άθλημα του εκκολαπτόμενου "γκεμπελίσκου",
    δεν σου πάει ρε μεγάλε, κάνε κάτι άλλο...
    Εχει και άλλες χαφιεδολουλιές ο Δ.Ο.Λ. και ο ΨΥΧΑΡΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/9/12, 8:42 μ.μ.

    Στη φωτογραφία το κορίτσι που πλασάρει τα προσόντα του στη βιτρίνα του πορνείου είναι ο Ηλίας; Αν δεν είναι έχει καλώς, αν όμως είναι τότε ρε παιδιά τι να πω; Η επιστήμη έχει κάνει τεράστια πρόοδο. Αν μπορεί να κάνει τον καραγκιόζη, συγνώμη τον Ηλία ήθελα να πω, αν μπορεί λοιπόν να κάνει τον καραγκιόζη τόσο όμορφο με τέτοιες αναλογίες, ε, τότε χαλάλι η βλακεία που κουβαλάει, δουλειά θα έχει γι αρκετά χρόνια ακόμα.
    ΥΓ αν όντως είναι ο ...Ηλίας, τότε τα ανέκδοτα με τις ξανθιές δεν είναι τις φαντασίας αυτού που τα φτιάχνει, είναι η πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/12/13, 1:37 π.μ.

    ΠΟΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΡΕ ΣΕΙΣ????? ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επανέρχομαι για να επιχειρηματολογήσω για ποιο λόγο δεν πρέπει να χαρακτηριστώ υπερβολική, σχετικά με τον "ανώνυμο" κουκουλοφόρο.
      Προσέξτε λοιπόν την ημερομηνία και χρονολογία τού σχολίου του:
      Ανώνυμος17 Δεκ 2013 - 1:37:00 π.μ.

      Κοιτάξτε τώρα πότε έγινε η ανάρτηση και πότε γράφτηκε το προτελευταίο σχόλιο:
      Το Δεκέμβρη τού 2012...

      Άραγε, τι σηματοδοτεί το ότι μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ...θυμήθηκε ο χαφιεδορουφιανοφασιστοναζοκουκουλοφόρος να ασχοληθεί μαζί μου;;;;

      Τίποτα λιγότερο απ' το ότι έχει γίνει η σκιά μου...
      Τίποτα λιγότερο, απ' το ότι έχει ξεκινήσει πάλι μια εκστρατεία εναντίον μου από "συγκεκριμένους" κύκλους, που ουσιαστικά μέσα (και!!!) από μένα, χτυπάνε το ΚΚΕ...
      Ε, λοιπόν, ναι! Το φόβο τής πρωτοπορίας τής εργατικής τάξης τον έχουν και δεν μπορούν να τον κρύψουν, ούτε οι μεγαλοαφεντάδες ούτε τα τσιράκια τους...
      ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος17 Δεκ 2013 - 1:37:00 π.μ.

    Βρε, βρε....
    Κι αναρωτιόμουν, ποιος χαφιεδορουφιάνος παρακολουθεί την ανάσα μου...
    Βγάλε βρε θρασίμι την κουκούλα και φανερώσου με τ' όνομά σου, να ξέρει κι ο κόσμος ποιο βρωμοκατακάθι είασι.
    Άντε λοιπόν!
    Κουκουλοφασιστοναζόμουτρο!!!
    Μάθε όμως και τούτο, κοινωνικοαγράμματο ον:
    Πανεπιστημιακά πτυχία και ακαδημαϊκή μόρφωση, μπορεί να μην διαδέτει η πρωτοπορία τής εργατικής τάξης. Διαθέτει όμως κοινωνική μόρφωση, κι αυτό είναι σημαντικότατη προϋπόθεση για την απαλλαγή τής εργατικής τάξης απ' τα καπιταλιστικά δεσμά.
    Κι εγώ κουκουλοφασιστοναζόμουτρο, ανήκω στην πρωτοπορία τής εργατικής τάξης!
    Είμαι εργάτρια συνειδητοποιημένη, ταξικά τοποθετημένη και αρκετά τολμηρή ώστε να εκτεθώ δημόσια και ως συγγραφέας!
    Εσύ τι άλλο έχεις να επιδείξεις εκτός απ' τον χαφιεδορουφιανισμοφαστιστοναζισμό σου; Τι;;;
    ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή