Σελίδες

31 Ιουλ 2012

Οι χαλυβουργοί έριξαν τις μάσκες της κυβέρνησης

«Αποφάσισε το σωματείο των εργαζομένων με μεγάλη πλειοψηφία την αναστολή της απεργίας -αν έχω πληροφορηθεί σωστά- και όμως το ΠΑΜΕ επιμένει να κρατήσει κλειστό το εργοστάσιο». 
Τέτοια τερατώδη ψέματα έλεγε χτες το πρωί (στον ΑΝΤ1) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνεχίζοντας με συνέπεια τη βρώμικη και άνανδρη επίθεση κατά των ηρωικών απεργών στη «Χαλυβουργία» την οποία έχει εξαπολύσει πολύ πριν τις εκλογές ο πρωθυπουργός και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. 
Ασφαλώς και είχε «πληροφορηθεί σωστά» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ποιος κρατούσε χθες το πρωί τις πύλες του εργοστασίου κλειστές. 
Σίγουρα γνώριζε ο εκπρόσωπος ότι οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, δηλαδή οι υπουργοί Εργασίας και Δικαιοσύνης, είχαν διαβεβαιώσει τους απεργούς ότι τα ΜΑΤ θα φύγουν από την πύλη μόλις λήξει η απεργία.
 
Οπως γνώριζε ότι μόλις οι εργάτες πήγαν χτες να περάσουν την πύλη με ψηλά το κεφάλι βρήκαν μπροστά τους τα ΜΑΤ. 
Αλήθεια, ποιον προστάτευαν τα ΜΑΤ; Τον εργοδότη από τους εργάτες; 
Παρ' όλα αυτά βόλευε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να παριστάνει τον «απληροφόρητο», ακριβώς για να συνεχίσει την άτιμη προπαγάνδα ότι τάχα τα εργοστάσια τα κλείνουν οι εργάτες που αγωνίζονται και το ΠΑΜΕ που είχε ορθώσει ασπίδα αλληλεγγύης. Ομως ο Σ. Κεδίκογλου δεν άντεξε και αποκάλυψε τη «πηγή» ενημέρωσής του: «Στην Ελλάδα της ανεργίας, στην Ελλάδα της κρίσης -σύμφωνα με την πληροφόρηση, άκουγα ερχόμενος εδώ στα ραδιόφωνα- τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται, να λένε "αφήστε μας να δουλέψουμε, ποιοι είναι αυτοί που μας κλείνουν το εργοστάσιο, είναι άσχετοι με το εργοστάσιο"», ομολογώντας ότι πηγή του είναι οι απεργοστάστες... 
Σε κάθε περίπτωση, ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών βοήθησε να πέσουν από την πρώτη στιγμή οι μάσκες του πρωθυπουργού και της τρικομματικής συγκυβέρνησης και φάνηκε καθαρά ότι είναι εχθροί των εργατών και πλήρως ταυτισμένοι με την κεφαλαιοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου