Σελίδες

31 Ιουλ 2012

Να γκρεμίζουμε αυταπάτες


Δεν έχουν το θεό τους. Πετσοκόβουν τις συντάξεις και ύστερα επικαλούνται τη σφαγή για να αιτιολογήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις. Λένε στον συνταξιούχο αγρότη ότι για να πιάσουν κόπο οι μέχρι τώρα θυσίες του πρέπει να χειροκροτήσει την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, την ώρα που αυτή η εξέλιξη οδηγεί σε συγκέντρωση γης για το μεγάλο κεφάλαιο και εντείνει το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών, δηλαδή των παιδιών του γέροντα αγρότη.
Δείχνουν τη φοροδιαφυγή ορισμένων για να καλύψουν το χάρισμα των φόρων στο μεγάλο κεφάλαιο. Επικαλούνται αρπαχτές που σε τελευταία ανάλυση το ίδιο το σύστημα έχει νομιμοποιήσει μέσα από τα περίφημα παραθυράκια. Βάζουν στο απυρόβλητο τις νόμιμες φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, το πολύ χρήμα δηλαδή. Και επικαλούνται τη φοροδιαφυγή που οι ίδιοι οργανώνουν σαν αιτία για νέες φοροεπιδρομές.
Κάθε στοιχείο που παραθέτουν αποκαλύπτει πως για να ξεπεράσουν την κρίση είναι αποφασισμένοι να τσακίσουν την εργατική τάξη και για να το κάνουν καλλιεργούν κλίμα συλλογικής ενοχής.
Μιλώντας για τους φοροφυγάδες πάνε να πείσουν ότι καθένας είναι ένοχος. Χτίζουν έτσι κοινωνική ανοχή στην πολιτική τους, εξασφαλίζουν συμμάχους ανάμεσα στα θύματά τους, για να ζητήσουν ακόμα περισσότερα για το μεγάλο κεφάλαιο.
***
Την ίδια ώρα όλα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι και οι θυσίες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων πάνε χαμένες (έτσι κι αλλιώς χαμένες θα πήγαιναν ή, πιο σωστά, υπέρ του κεφαλαίου), και νέα δεινά έρχονται γιατί η καπιταλιστική κρίση δε χαρίζεται σε κανέναν, η όποια ανάκαμψη απαιτεί περισσότερα θύματα. Το νέο «κούρεμα» του χρέους που σχεδιάζεται, αναγκαστικά θα σημάνει κι άλλες περικοπές σε κοινωνικά δικαιώματα.
Αποδεικνύει ότι οι αυταπάτες για διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, μόνο παράταση της δυστυχίας φέρνουν.
***
Το ΚΚΕ έχει έγκαιρα δείξει ότι μόνο στο δρόμο της μονομερούς διαγραφής του χρέους με λαϊκή εξουσία μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος για το λαό.
Εγκαιρα και επίμονα έχει τονίσει ότι η διέξοδος βρίσκεται στη γραμμή κατάργησης των μνημονίων, στην αποδέσμευση από την ΕΕ, σ' ένα δρόμο όπου ο λαός θα γίνεται ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Αυτή η γραμμή αποκτά καθημερινά εξαιρετική επικαιρότητα, επιτάσσει να μην υπάρξει καμιά ανοχή στην κυβέρνηση και την πολιτική της, ζητά να χτίζεται καθημερινά το κοινωνικοπολιτικό μέτωπο που θα βάζει πλώρη για άλλη εξουσία.
***
Ασχετο: «Καλό νέο» και να προέρχεται από τον Δένδια δε γίνεται. Ετσι, όμως, αναγγέλθηκε από το μηχανισμό προβολής του υπουργού μια χτεσινή απόφασή του για κάποιες εσωτερικές μετακινήσεις στην Αστυνομία.
Η πράξη του συγκεκριμένου υπουργού καταγράφηκε με ανεξίτηλο τρόπο μέσα κι έξω από την «Ελληνική Χαλυβουργία». Εκεί όπου έστειλε μια ολόκληρη ταξιαρχία πάνοπλων αστυνομικών να καταλάβει το εργοστάσιο για να διασφαλιστούν τα κέρδη του καπιταλιστή Μάνεση. Εκεί στη «Χαλυβουργία» κάθε αυταπάτη για το ρόλο της Αστυνομίας γκρεμίστηκε και για τον πλέον καλόπιστο. Οταν από την τηλεφωνήτρια του Μάνεση (τη γνωστή «Ελένη» που την έκανε προεκλογικά μασκότ δική του ο Σαμαράς στο Λαύριο στην εκδήλωση της ΝΔ για την ανεργία και την έφερνε ως παράδειγμα αντιμετώπισης της ανεργίας, δηλαδή της απεργοσπασίας) ο ίδιος ο ταξίαρχος «παίρνει το γράμμα» και μετακινεί τις διμοιρίες σύμφωνα με τις υποδείξεις του αφεντικού, όπως συνέβη χτες το πρωί, ε, τότε, τι να μας πει ο Δένδιας για τη «δημόσια ασφάλεια»... Το πραγματικό δεδομένο είναι ότι η εφαρμογή της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου θα χρειαστεί περισσότερους αστυνόμους στο δρόμο για να αντιμετωπίζουν όποιον διαδηλώνει. Αυτό έκανε χτες ο Δένδιας, όπως είχε κάνει παλιότερα ο Χρυσοχοΐδης και πριν από κείνον ο Ρωμαίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου