Σελίδες

4 Ιουλ 2012

Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική


«Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή. Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική»! 
Με αυτό το σύνθημα, από την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Ιούλη, θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις του21ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που για άλλη μια φορά θα γίνει στο Γράμμο και στο Βίτσι (με κατασκήνωση στο Νεστόριο της Καστοριάς), στα χνάρια των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και της ιστορίας του ΚΚΕ. Tο Διήμερο της ΚΝΕ αποτελεί ακόμα μια ευκαιρία για τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης ώστε να γνωρίσουν την Ιστορία του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα, να εμπνευστούν από αυτή, να αντλήσουν διαχρονικά διδάγματα για τις νομοτέλειες της ταξικής πάλης.
Οι δυο βασικές πολιτικές εκδηλώσεις του Διημέρου θα γίνουν το Σάββατο 7 Ιούλη, στο Βατοχώρι Φλώρινας και την Κυριακή 8 Ιούλη στη Λυκόρραχη (Κεφαλοχώρι) Κόνιτσας. Στο Βατοχώρι θα γίνει συγκέντρωση και αποκαλυπτήρια
της προτομής του υποστράτηγου του ΔΣΕ Νίκου Θεοχαρόπουλου (Σκοτίδα) και θα μιλήσει ο Κώστας Σταμπολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Στη Λυκόρραχη όπου η ΚΕ του ΚΚΕ έχει στήσει το μνημείο - σύμβολο για το ΔΣΕ, οι νέοι που θα συμμετέχουν στο Διήμερο θα μάθουν για τις μάχες στα Πατώματα και την ανακατάληψη του Γράμμου την άνοιξη του 1949. Εκεί θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης.
Η μπροσούρα που φτιάχτηκε ειδικά για το Διήμερο και θα μοιραστεί στους συμμετέχοντες
Στο χώρο της κατασκήνωσης στο Νεστόριο θα στηθεί μια έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων, μέσα από την οποία οι νέοι κατασκηνωτές θα έρθουν σε επαφή με ολόκληρη την ιστορία του ΔΣΕ από την ίδρυσή του και με τη λειτουργία του, με τις ηρωικές του μάχες και το έργο του στις ελεύθερες περιοχές.
Παράλληλα, έχει φτιαχτεί ειδικά για το 21ο Διήμερο της ΚΝΕ και θα μοιραστεί στους συμμετέχοντες μια δεκαεξασέλιδη μπροσούρα με χάρτες και ιστορικές φωτογραφίες που αναφέρεται αναλυτικά στις μάχες στο Μάλι Μάδι τον Αύγουστο και Σεπτέμβρη του 1948 και στο βιογραφικό του υποστράτηγου Νίκου Θεοχαρόπουλου (Σκοτίδα) προς τιμήν του οποίου θα γίνει η εκδήλωση του Σαββάτου.
Επιπλέον, τα όργανα της ΚΝΕ προτείνουν στα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης, με αφορμή το Διήμερο, μια πλούσια βιβλιογραφία από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» για αυτομόρφωση: «Γράμμος: Στα βήματα του ΔΣΕ, ιστορικός - ταξιδιωτικός οδηγός», «Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ - Β' τόμος», Τρ. Γεροζήση«Επίλεκτο απόσπασμα της 1ης μεραρχίας ΔΣΕ. Φλωράκης - Μπελογιάννης - Παπαγεωργίου»«Τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ», Γ. Τρικαλινού «292 μέρες μετά το Γράμμο - Βίτσι», Τρ. Γεροζήση «Ανταρτόπουλο στο ΔΣΕ».
Αντάμωμα με ψυχαγωγικό χαρακτήρα
Η έδρα του Διημέρου θα είναι ο φιλόξενος χώρος της δημοτικής κατασκήνωσης στο Νεστόριο της Καστοριάς, ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος για κάμπινγκ με όλες τις απαραίτητες υποδομές, απ' όπου διέρχεται ο ποταμός Αλιάκμονας, στα νερά του οποίου μπορούν να χαρούν το κολύμπι οι κατασκηνωτές του Διημέρου. Στο χώρο της κατασκήνωσης οι νέοι της ΚΝΕ θα λειτουργούν μπαρ - ταβέρνες, ενώ έχουν ετοιμάσει και ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την Παρασκευή και το Σάββατο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή και να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για το διήμερο στις κατά τόπους Οργανώσεις της ΚΝΕ. Οι πιο κοντινές γεωγραφικά Οργανώσεις θα βρεθούν στο Νεστόριο από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ τα πούλμαν από την Αττική θα αναχωρήσουν το βράδυ της Παρασκευής και θα φτάσουν στην κατασκήνωση το πρωί του Σαββάτου 7 Ιούλη.
Αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα του Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 6 ΙΟΥΛΗ
10 μ.μ. Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με τοπικό συγκρότημα.
ΣΑΒΒΑΤΟ, 7 ΙΟΥΛΗ
10 π.μ. Τουρνουά με αγώνες μπάσκετ.
1 μ.μ. Παραδοσιακό γλέντι με χάλκινα.
5.30 μ.μ. Αναχώρηση για το Βατοχώρι Φλώρινας.
7 μ.μ. Η εκδήλωση στο Βατοχώρι, με ομιλητή τον Κώστα Σταμπολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
9.30 μ.μ. Εκδήλωση στην κατασκήνωση στο Νεστόριο - αφιέρωμα στο ΔΣΕ με αντάρτικα τραγούδια και ποίηση.
10.30 μ.μ. Ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΚΝΕ.
ΚΥΡΙΑΚΗ, 8 ΙΟΥΛΗ
10 π.μ. Αναχώρηση για τη Λυκόρραχη.
12 το μεσημέρι. Εκδήλωση στη Λυκόρραχη (Κεφαλοχώρι) με ομιλητή τονΘοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου