Σελίδες

4 Ιουλ 2012

Βλέπουν για 3.000 ευρώ... τους μισθούς των 1.369 ευρώ!!!


Ο καθένας μας που άκουσε τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον Γκ. Ασμουσεν, να κλαψουρίζει για τη δυσκολία που έχει όταν ζητάει από φτωχούς λαούς να χρηματοδοτούν την Ελλάδα όπου οι μέσες αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο είναι, όπως αυτός είπε, της τάξης των 3.000 ευρώ, σκέφτηκε πόσο απατεώνες είναι οι τύποι οι οποίοι προκειμένου να περάσουν τη «γραμμή», δεν διστάζουν τα ψεύτικα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν στα πορίσματά τους, να μας τα πετάνε κατάμουτρα, νομίζοντας ότι έτσι κατατροπώνουν όσους διανοούνται να μην υποτάσσονται στις φιλομονοπωλιακές επιλογές τους.
Βέβαια, αυτό που πέταξε το στέλεχος της ΕΚΤ, για τα δήθεν 3.000 ευρώ ως μέσο μισθό των εργαζομένων στο Δημόσιο, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, όχι επειδή δεν ανταποκρίνεται πλήρως στα υπαρκτά δεδομένα, αλλά επειδή αλλοιώνει εντελώς και διαστρέφει πλήρως την πραγματικότητα. Οπως και να εξεταστούν τα στοιχεία που αφορούν τη μισθοδοσία στο Δημόσιο ο μέσος μισθός ούτε είναι,
ούτε ήταν, ούτε πλησίασε ποτέ τα επίπεδα των 3.000 ευρώ. Το γεγονός όμως ότι το χρησιμοποίησε για να νουθετήσει όσους εξακολουθούν να αντιστέκονται στα αντιδραστικά μέτρα και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι ενδεικτικό ότι αυτοί ακριβώς οι τύποι, το προσωπικό της οικονομικής ολιγαρχίας στην ΕΕ, όταν είναι να κάνουν τη δουλειά τους και να αποπροσανατολίσουν τους λαούς, είναι τόσο αδίστακτοι που μπορούν εντελώς επίσημα και από μικροφώνου να πουν κάθε είδους ψέμα.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι τύποι, οι οποίοι από τη στιγμή που κάποιο στέλεχος της οικονομικής ολιγαρχίας λέει το οτιδήποτε, αυτοί θεωρούν κατ΄ επάγγελμα χρέος τους να εξηγήσουν, να το αναλύσουν και τελικά να το δικαιολογήσουν. Αυτό το ρόλο έπαιζαν όλα αυτά τα χρόνια οι ΠΑΣΟΚοι, οι βαρβάτοι όμως, αυτοί που δεν ανέχονταν μύγα στο σπαθί τους.
Χτες, βγήκε η Μακρή του Real FM, να μας πει πόσο αδαείς είμαστε όλοι εμείς που δεν καταλάβαμε το πνεύμα των λόγων του Ασμουσεν, ο οποίος, κατά την Μακρή απλά διαίρεσε τις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο με τους 12 μήνες του χρόνου και πράγματι του προέκυψε μέσος μισθός 2.800 ευρώ.
Οχι κυρία μου. Κανένας απολύτως υπολογισμός με κανέναν απολύτως αριθμό από αυτούς που ισχύουν πράγματι, δεν δίνει τέτοιο αποτέλεσμα. Τέτοιους μισθούς βλέπουν μόνο όσοι έχουν γαλουχηθεί να πηγαίνουν κόντρα στον εργαζόμενο και κόντρα στα δικαιώματά του.
Κοντολογίς: Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού του 2012, το συνολικό κονδύλι για τη μισθοδοσία όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο ήταν 12,6 δισ. ευρώ. Για πέρσι τα σχετικά χρήματα που δόθηκαν ήταν 13,65 δισ. ευρώ, το 2010 πληρώθηκαν μισθοί 14,1 δισ. ευρώ κ.ο.κ.
Αν διαιρέσουμε το κονδύλι των αποδοχών με τον αριθμό των προσώπων που αυτά τα χρόνια πληρώνονταν από το Δημόσιο, διαπιστώνουμε ότι οι μέσες ετήσιες αποδοχές είναι της τάξης από 18.307 ευρώ το 2010 μέχρι 16.426 φέτος. Αρα, με όσες πληρωμές, 12 ή 14, και αν διαιρέσουμε τούτες τις αποδοχές δεν πλησιάζουμε στα όσα φαντάστηκε η κ. Μακρή προκειμένου να δικαιολογήσει ακόμα μια επίθεση σε βάρος των εργαζομένων...
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ακόμα και αν διαιρέσουμε τις μέσες ετήσιες αποδοχές με βάση τις 12 πληρωμές το χρόνο, ο μέσος μισθός στο Δημόσιο ξεπέρασε τα 2.000 ευρώ μόνο τις χρονιές 2007-2009. Αλλά ας μην ανησυχούν οι διάφοροι άθλιοι. Εχει ήδη καθηλωθεί στα 1.369 ευρώ και βαίνει μειούμενος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου