Σελίδες

11 Ιουλ 2012

Αλλα τη Δευτέρα, άλλα την Τρίτη ...


Αφού μέμφεται τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα επειδή «δε διεκδίκησε κανένα άλλο δρόμο πέραν της πιστής εφαρμογής του μνημονίου» στο Eurogroup -σαν να μην εκπροσωπεί αυτός πολιτικά τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης που υπηρετούνται με μνημόνια, αλλά από βίτσιο ή ανικανότητα επιμένει σ' αυτά η κυβέρνηση- ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης καταλήγει ότι «ο λαός μας τα λάθη τα συγχωρεί τα ψέματα όμως όχι».
Θα έπρεπε τη σύσταση αυτή να την απευθύνει στον ...καθρέφτη του. 
Γιατί από ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ άλλο τίποτα. 
Για παράδειγμα, χτες, εκτός του Π. Σκουρλέτη δήλωση για το ίδιο θέμα έκανε και η αρμόδια του τομέα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ρ. Δούρου. 

Τη θυμάστε; Είναι αυτή που την επομένη της τελευταίας συνόδου κορυφής της ΕΕ, ζητωκραύγαζε τη ...νίκη της Ιταλίας και της Ισπανίας!
 Και τι δεν είπε, ότι «η χθεσινή ημέρα της ευρωσυνόδου στις Βρυξέλλες ήταν απολύτως ενδεικτική του τι σημαίνει "σκληρή διαπραγμάτευση"», ότι Μόντι και Ραχόι «ανέτρεψαν την ατζέντα της Συνόδου, υποχρεώνοντας τις χώρες της Ευρωζώνης να αποδεχθούν μεγάλο τμήμα των αιτημάτων τους» και το κορυφαίο όλων: «Η χθεσινή ημέρα θα πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα των κανόνων του αποτελεσματικού "διαπραγματεύεσθαι" (...) όταν υπάρχει πραγματική θέληση και τακτική για διαπραγμάτευση, υπάρχουν αποτελέσματα»!!!
Αυτά δήλωνε η κ. Δούρου 11 μέρες πριν. 
Τι δήλωσε χτες; Απολαύστε την: «Στο επίκεντρο βρέθηκε ξανά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ισπανίας με μνημόνιο (δηλαδή τον ισπανικό λαό να πληρώνει το τίμημα)»...
Εχουν απύθμενο θράσος και προκλητικά εμπαίζουν ένα λαό για τον οποίο πιστεύουν ότι διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου. 
Ας θυμούνται καλά ότι ο λαός μπορεί να αργεί αλλά δε λησμονεί. 
Θα 'ρθει η ώρα που κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου