Σελίδες

21 Ιουν 2012

H διαφορά του μαχητικού 4,5%

Η εκλογική δύναμη μπορεί να πιέστηκε αλλά η πολιτική και ιδεολογική δύναμη δε συμπιέζεται σε έναν μήνα. Το ξέρουμε και το ξέρουν. Άλλωστε εκεί στόχευαν μέσω του χτυπήματος στην εκλογική δύναμη. Αυτό ήταν και το σχέδιο αποδυνάμωσης. Να μπει νερό στο κρασί δηλαδή στις θέσεις του ΚΚΕ. Και αν νοθευτεί το κρασί δε πας να έχεις και 20%. Είσαι πλέον δικός τους. Κόμμα των μονοπωλίων και σε έχουν στο χέρι. Τόσο απλά.

Το γεγονός ότι οι κομμουνιστές δε λυγίζουν το διαπίστωσαν σήμερα αυτοί που νόμιζαν άλλα, βασισμένοι στο αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτοί που έκαναν έφοδο σήμερα στη Χαλυβουργία, θεωρώντας πως οι εργάτες εκεί θα είναι πιο ευάλωτοι, επειδή το ΚΚΕ έχασε εκλογική δύναμη. Είναι αυτοί (τσιράκια και εργοδοσία) που έλεγαν τόσο καιρό πως το ΚΚΕ θα κλείσει τον αγώνα μετά τις εκλογές.

Να γιατί έπρεπε να είναι το ΚΚΕ, πιο ισχυρό την επόμενη μέρα. Ας το σκεφτούν αυτοί που ταλαντεύτηκαν και υποχώρησαν, αυτοί που κατέβασαν το κεφάλι. Ας πάρουν πάνω τους και αυτοί που δεν παραπλανήθηκαν και κράτησαν.

Αλλά δε χρειάζεται συναίσθημα διότι οι μάχες που έρχονται θέλουν κότσια, αντοχή και θυσίες. Αυτό το κακό έχει το ΚΚΕ. Λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Και κάποιοι το κατηγορούν πως δεν έχει αυτό το επικοινωνιακό. Δηλαδή τι να πει; 'Έχει ο θεός; Όλα θα γίνουν; Ψήφισε μας εσύ και μετά κάτσε στον καναπέ, πάρε και ποπ κορν και παρακολούθα τη δράση του ΚΚΕ σαν σήριαλ;

Ε ναι. Αυτό το επικοινωνιακό δεν το έχει το ΚΚΕ και δε θέλει να το αποκτήσει στην τελική. Ας το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που χθες μας είπε μέσω του κ. Τσίπρα πως δε θα κατεβάσει κόσμο στο δρόμο (ακολουθεί κακεντρεχές σχόλιο "λες και θα μπορούσε") αλλά θα κάνει υπεύθυνη-προγραμματική αντιπολίτευση.

Το 4,5% που κάποιοι χλευάζουν και ειρωνεύονται, τους δημιουργεί τόσα προβλήματα όχι ίσως από την πλευρά των αριθμών αλλά από την πλευρά των θέσεων, όσα δε μπορούν καν να φανταστούν. Αγκάθι στο μάτι τους είναι. Και θα συνεχίσει να είναι.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Red River

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος21/6/12, 8:52 μ.μ.

    Οι κάλπες που έκλεισαν Κυριακή βράδυ, άνοιξαν Κυριακή πρωί με φόντο τις προβοκάτσιες τύπου Μανιαδάκη στο twitter, αλλά και τις πρώτες πυρκαγιές της σεζόν, που έφθασαν ακριβώς την προκαθορισμένη στιγμή να υπενθυμίσουν πόσο ευάλωτος, ανυπεράσπιστος και ανασφαλής μπορεί να είναι κάποιος σε μη στιβαρά κυβερνούμενες πολιτείες! Και ο χειραγωγήσιμος κυρίαρχος λαός έκλεισε το εκλογικό σόου πράττοντας πειθήνια και με ακρίβεια ό,τι του υπέδειξαν να κάνει... Εύγε! Ενας Σουηδός φίλος τηλεφώνησε μετά τα εκλογικά αποτελέσματα και είπε: «Καλά ήμαρτον, κάνατε τόση φασαρία για να καταλήξετε στα ίδια;». Ελα ντε! Η χοάνη που άνοιξαν οι βόμβες του επικοινωνιακού blitzkrieg (πόλεμος-αστραπή), ρούφηξε στη δίνη της ορδές εργατικών μαζών σε σύγχυση, τέτοια που στο τέλος, πράγματι, δεν ξέρεις να κλάψεις... ή ...να γελάσεις με τη σύγχυση του κόσμου ...που αγανακτούσε γιατί δεν του αποκάλυπταν την αλήθεια, αλλά τιμώρησε το ΚΚΕ γιατί ακριβώς του είπε την αλήθεια, νομιμοποιώντας ταυτόχρονα, ο ίδιος ο λαός με την ψήφο του τη δική του σφαγή...
    ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή