Σελίδες

21 Ιουν 2012

Η «υπεύθυνη αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ...


Δεν ...πείθεται για την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο
Στα πλαστά διλήμματα επιμένει και μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον εκπρόσωπο Τύπου Π. Σκουρλέτη να παρεμβαίνει χτες σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι αυτή συγκροτείται «στο έδαφος της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών», τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ αποκόπτει απ' την ευρωενωσιακή στρατηγική που και ο ίδιος ασπάζεται, έχοντας μάλιστα διακηρύξει πως η τήρησή της είναι υποχρέωση της χώρας.
Ο Π. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «κυβέρνηση με σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά» και πως «οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της δεν πείθουν ότι είναι ικανή και διατεθειμένη να αγωνισθεί για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να διευκολύνει το έργο της κυβέρνησης, πιέζοντας μάλιστα για τη συγκρότησή της ώστε «να προχωρήσουν οι εξελίξεις», όπως από την πρώτη ώρα είχε δηλώσει ο Αλ. Τσίπρας.
Καταλήγοντας, ο Π. Σκουρλέτης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα αγωνισθεί (...) θα
σταθεί στο πλάι όσων υποφέρουν (...) και θα πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες της επόμενης φάσης». Λίγες μόλις ώρες πριν, στα «σαλόνια» που εκφράζει το πρακτορείο «Ρόιτερς» ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωνε με συνέντευξή του ότι «δεν θα καλέσουμε τους υποστηρικτές μας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας».
Τα όμοια υπονόησε πάνω κάτω και ο Δ. Παπαδημούλης, αναλύοντας την «αντιπολιτευτική» τακτική του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον «Real fm». «Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της χώρας, εάν θέλει να το αξιοποιήσει η κυβέρνηση» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας σκόπιμα να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες στο λαό ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει απ' τη νέα κυβέρνηση. Γι' αυτό τον καλεί σε στάση αναμονής, την ώρα που προελαύνουν εναντίον του όλα τα «όπλα» του αντιπάλου του.
«Εμείς όχι μόνο θα ελέγχουμε την κυβέρνηση, αλλά θα βομβαρδίσουμε την κυβέρνηση με θετικές προτάσεις. Θα εγγυηθούμε ως δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας μιας προσπάθειας για ένα πολιτικό κίνημα αντιβίας. Ναι σε ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση, όχι στο πισωγύρισμα του τόπου σε φαινόμενα διχασμού και φανατισμού». Τα ίδια έλεγε ο Παπαδημούλης και για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2009. Οπως τότε, έτσι και σήμερα, διαμηνύουν στην πλουτοκρατία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ιδρώσει για να μπει το εργατικό λαϊκό κίνημα στον πάγο, προκαλώντας μάλιστα και επικίνδυνους συνειρμούς που εξισώνουν τη λαϊκή πάλη με τη βία, το χάος και το φανατισμό.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος21/6/12, 8:55 μ.μ.

    Οι κάλπες που έκλεισαν Κυριακή βράδυ, άνοιξαν Κυριακή πρωί με φόντο τις προβοκάτσιες τύπου Μανιαδάκη στο twitter, αλλά και τις πρώτες πυρκαγιές της σεζόν, που έφθασαν ακριβώς την προκαθορισμένη στιγμή να υπενθυμίσουν πόσο ευάλωτος, ανυπεράσπιστος και ανασφαλής μπορεί να είναι κάποιος σε μη στιβαρά κυβερνούμενες πολιτείες! Και ο χειραγωγήσιμος κυρίαρχος λαός έκλεισε το εκλογικό σόου πράττοντας πειθήνια και με ακρίβεια ό,τι του υπέδειξαν να κάνει... Εύγε! Ενας Σουηδός φίλος τηλεφώνησε μετά τα εκλογικά αποτελέσματα και είπε: «Καλά ήμαρτον, κάνατε τόση φασαρία για να καταλήξετε στα ίδια;». Ελα ντε! Η χοάνη που άνοιξαν οι βόμβες του επικοινωνιακού blitzkrieg (πόλεμος-αστραπή), ρούφηξε στη δίνη της ορδές εργατικών μαζών σε σύγχυση, τέτοια που στο τέλος, πράγματι, δεν ξέρεις να κλάψεις... ή ...να γελάσεις με τη σύγχυση του κόσμου ...που αγανακτούσε γιατί δεν του αποκάλυπταν την αλήθεια, αλλά τιμώρησε το ΚΚΕ γιατί ακριβώς του είπε την αλήθεια, νομιμοποιώντας ταυτόχρονα, ο ίδιος ο λαός με την ψήφο του τη δική του σφαγή...
    ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή