Σελίδες

18 Μαΐ 2012

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για το δημοψήφισμα που έθεσε η Α. Μέρκελ

Το ΚΚΕ απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή».

Πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να διενεργηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και στην ελληνική πλουτοκρατία. 


Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ.

Το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι καλεί το λαό με τους δικούς του όρους να οργανώσει την πάλη του και με δική του πρωτοβουλία να βγάλει ο ίδιος την Ελλάδα από την ΕΕ. Θα προχωρήσει έτσι μπροστά με δικό του σχεδιασμό και στόχο, πράγμα που είναι τελείως διαφορετικό από το να την βγάλουν οι άλλοι από την ΕΕ. 
Γιατί λύση υπέρ του λαού σημαίνει: Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.

5 σχόλια:

  1. Δηλαδή, δεν κατάλαβα το ΚΚΕ δε θέλει πια δημοψήφισμα; Ας μη γίνει τώρα (που φυσικά και δε γίνεται από υπηρεσιακή κυβέρνηση), γιατί να μη γίνει μετά τις εκλογές και μετά από έναν αναλυτικό διάλογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι σαφέστατη, περιεχτική και εμπεριστατωμένη και οι ανακοινώσεις αναφέρονται στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και συγκυρία, δεν είναι γενικές και αόριστες, ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/5/12, 10:53 μ.μ.

      ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ???
      ΕΡΩΤΩ μπορεί κάποιος ξένος ηγέτης πόσο μάλλον η Μέρκελ να θέτει τέτοια αιτήματα σε κυρίαρχο κράτος και μάλιστα σε αυτό το κλίμα???

      Διαγραφή
  2. Εντύπωση θέλω να προκαλέσω όταν την ίδια ανακοινωση με την απαίτηση εκλογών είχε βγάλει και το Δεκέμβρη μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή, μία κυβέρνηση κι ένας εξωτερικός παράγοντας πρότειναν δημοψήφισμα και τις δύο το ΚΚΕ τις απέρριψε και θα κριθώ εγώ ότι θέλω να προκαλέσω εντυπώσεις; Αν θέλω να προκαλέσω εντυπώσεις σηκώνω δικό μου άρθρο, δε θα σχολίαζα εδώ... Τες πα, δε μου αρέσει η αγένεια ούτε να την επιστρέφω καν.

    Ανώνυμε, η παρέμβαση της Μέρκελ με ενόχλησε υπερβολικά γιατί αποτελεί άμεση παρέμβαση στα εσωτερικά μας σε περίοδο εκλογών. Και αυτό ούτε το Γρ. Τύπου ΚΚΕ δεν το θυμήθηκε. Με ενόχλησε γιατί κάτι φοβούνται. Και ξέρουμε καλά ότι φοβούνται το λαϊκό παράγοντα. Αλλά, άλλο είναι να ενοχλούμε από τη Μέρκελ κι άλλο να βλέπω το ΚΚΕ να αρνείται τόσο έντονα τέτοιο δημοψήφισμα (δεύτερη φορά). Μου θυμίζει όταν αρνήθηκε την απουσία θρησκεύματος στις ταυτότητες, που αποτελούσε διαχρονικά αίτημα των άθεων και των κομμουνιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/5/12, 12:00 π.μ.

    Μου κάνει εντύπωση το εξής: ;Ότι η Γερμανίδα καγκελάριος μας θεωρεί αποικία, το καταλάβαμε εδώ και καιρό. Επικοινώνησε όμως με τη γλάστρα στο Προεδρικό. Ο πάρεδρος, αντί να της «τα χώσει» ευγενικά, λέγοντας πως αυτό το αποφασίζει ο λαός της Ελλάδας, επικοινώνησε με τους αρχηγούς. ΓΙΑΤΙ;
    Α) Είναι υπηρεσία της Γερμανίδας το διακοσμητικό φυτό;
    Β) Περίμενε (βλακωδώς), να φοβηθεί ο λαός και να ψηφίσει Μνημόνιο;
    Γ) Για να αντιδράσουν οι αρχηγοί της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, των δεκανικιών και πουν «ΕΕ και ξερό ψωμί» σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, αν ο λαός αγριέψει, όπως έγινε;
    Δ) ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    Σας είπα θα ακούσετε πάρα πολλά. Λένε οι παπαγάλοι διάφορα απίστευτα.
    Η κίνηση αυτή όμως δείχνει και κάτι άλλο. ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ. Και ο πανικός φέρνει σπασμωδικές κινήσεις. Ξέρουν τι θα γίνει. Όταν έλεγαν οι Γερμανικές εφημερίδες κάτω από 35% και τα δυο κόμματα, οι δημοσκόποι εδώ έλεγαν παραμύθια για πολιτικούς. Ξέρουν πολύ καλά ότι θα ξαναπούμε ΟΧΙ στην πολιτική της χρεοκοπίας. Και τρέμουν.
    ΑΝΤΩΝΗΣ Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή