Σελίδες

29 Μαΐ 2012

ΣΥΡΙΖΑ: μάστορας στη διγλωσσία ...

Ο λαός να τσακίσει τις αυταπάτες και την κοροϊδία
Oι τελευταίες μέρες και το κακόγουστο σόου των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης ήταν, πέραν των υπολοίπων, και ιδιαίτερα αποκαλυπτικές για τη διγλωσσία και τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τη μεγάλη του κοροϊδία προς το λαό. Άλλα λέει προεκλογικά, άλλα μετεκλογικά, άλλα την Κυριακή, άλλα τη Δευτέρα και άλλα την Τρίτη. Όχι ότι πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη. Η κοροϊδία, η διγλωσσία, τα ναι μεν αλλά, η αφερεγγυότητα είναι στη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική του γραμμή είναι πολιτική που δε συγκρούεται με τα μονοπώλια, είναι πολιτική που υπερασπίζεται το κεφάλαιο και την ΕΕ και ντύνεται ταυτόχρονα με “αριστερούς” βερμπαλισμούς στο όνομα της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Αυτή είναι η μήτρα όλων αυτών των αντιφάσεων. Όταν θες να υπερασπίζεσαι το σύστημα και να εμφανίζεσαι ενάντια στο σύστημα (για να διεξάγεις καλύτερα την υπεράσπισή του), τότε αναγκαστικά χρησιμοποιείς τη διγλωσσία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα οπορτουνιστικό, που μάλιστα αναβαθμίζεται στο πλαίσιο της αναδόμησης της σοσιαλδημοκρατίας,
χαρακτηρίζεται από τον τυχοδιωκτισμό και την αφερεγγυότητα. Αυτός είναι ο ρόλος του. Μπορεί να πει τα πάντα για να εγκλωβίσει το λαό. Είναι μια πολιτική επικίνδυνη για το λαό και γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται εκλεκτός της αστικής τάξης στο νέο πολιτικό σκηνικό.
Τις επόμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει τα ψεύτικα διλήμματα για δεξιά-αριστερή κυβέρνηση. Ο λαός να μην τον εμπιστευτεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένος στην ΕΕ. Χωρίς ρήξη με την ΕΕ και την οικονομία του κεφαλαίου, δε θα αλλάξει η ζωή του λαού.
 MNHMONIO

Άλλα στα μπαλκόνια άλλα στα σαλόνια!

Από την καταγγελία του μνημονίου στη… διαπραγμάτευση

Μας τρέλαναν όλες αυτές τις μέρες με το παιχνίδι των λέξεων “διαπραγμάτευση”, “ακύρωση”, “επανεξέταση”, “σταδιακή απαγκίστρωση”… Πολλά λόγια και πολλά σάλια για να κρύψουν τη μια και μοναδική αλήθεια, ότι αποδέχονται την ΕΕ και επομένως αποδέχονται και τα μνημόνια. Αν είναι όντως να καταγγείλεις το μνημόνιο δε διαπραγματεύεσαι. Καταγγέλεις μονομερώς. Τι να διαπραγματευτείς, αυτό που θα καταγγείλεις;
 Δραγασάκης

ΠΡΙΝ

Θα καταγγείλουμε το μνημόνιο
«Η πρώτη πράξη του νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η καταγγελία του μνημονίου».
Γιάννης Δραγασάκης, 11/5/2012 “Real FM”

ΜΕΤΑ

«Τι θα πει καταγγέλλω;»
Ο ίδιος, δυο μέρες μετά!
«Η έννοια της καταγγελίας είναι ένας πολιτικός όρος. Τι θα πει καταγγέλλω; Υπάρχουν αρκετές συγχύσεις. Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή να βγούμε μονομερώς να πούμε διαγράφουμε το χρέος, καταγγέλλουμε, κλπ.» Γιάννης Δραγασάκης, 13/5/2012 “Το Βήμα”
 Στρατούλης

ΠΡΙΝ

Μονομερής καταγγελία, θα μας παρακαλάνε να πάρουμε τις δόσεις
«Πρώτα καταγγέλλεις μονομερώς και μετά όλα τα άλλα. Δεν πρόκειται να μας πετάξουν έξω. Θα το είχαν κάνει. Το είπαν και χθες. Θα μας παρακαλάνε να πάρουμε τις δόσεις».
Δ. Στρατούλης, Mega

ΜΕΤΑ

Αύτος που έλεγε ότι θα μας παρακαλάνε
«Όταν πούμε όχι στο μνημόνιο, το πιο πιθανό είναι να μας πουν όχι στις δόσεις. Από κει και πέρα, εμείς είπαμε, προεκλογικά, στο λαό, τους τρόπους με τους οποίους θα βρούμε χρήματα. Είπαμε ότι θα διακόψουμε ή θα αναστείλουμε την πληρωμή των χρεών προς τους πιστωτές και θα επαναδιαπραγματευτούμε μαζί τους, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους». Δ. Στρατούλης, 8/5/2012, “ΒΗΜΑ FM”
 Τσίπρας

ΠΡΙΝ

Καταγγελία μνημονίου
«Για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας: Καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου. Μορατόριουμ πληρωμών». Α. Τσίπρας, προεκλογική ομιλία στα Γιάννενα, 30/4/2012

ΜΕΤΑ

Επιστολή στην ΕΕ:
Η καταγγελία έγινε “επανεξέταση”
Στη γνωστή πλέον επιστολή ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε κατά μέρος τους ψευτο-λεονταρισμούς και έβαλε ευρωπαϊκό κουστουμάκι και σαβουάρ βιβρ: η καταγγελία, κατάργηση κτλ του Μνημονίου έγινε “επανεξέταση”! Γράφει, στην επιστολή:«Συνεπώς, οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαική Ένωση και την Ευρωζώνη.»
 ΧΡΕΟΣ

“Τσάμικο” για να  πληρώσει ο λαός

Οι κωλοτούμπες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται στο θέμα του χρέους. Βέβαια, όλοι οι σαλτιμπαγκισμοί τους έχουν μια βασική και αμετακίνητη σταθερά: την αναγνώριση του χρέους, δηλαδή ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει το χρέος κουρεμένο ή όχι. Στην άρχη λέγανε για κούρεμα, αυτό βέβαια έγινε και φορτώθηκαν νέα βάρη στην πλάτη του λαού και έτσι το γύρισαν στη διαγραφή μέρους του χρέους και στο μορατόριουμ πληρωμής.
 Τσίπρας: «Δίκαιη ρύθμιση του χρέους»
O Αλ. Τσίπρας στις 25/1/2011 έλεγε: «Η κυβέρνηση, αντί να παίζει κρυφτούλι, πρέπει τώρα να διεκδικήσει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, χωρίς νέα μνημόνια, επαναδιαπραγμάτευση που θα στηρίζει την κοινωνία και όχι τους τραπεζίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά διεκδικούν μια νέα, δίκαιη ρύθμιση του χρέους, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, χαμηλούς τόκους και “κούρεμα” του χρέους, που θα μπορέσει να δώσει ανάσα στην κοινωνία».
 Λαφαζάνης: Επαναδιαπραγμάτευση με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους
Ο Π. Λαφαζάνης στο ΣΚΑΪ στις 8/5/2012, σχετικά με το ίδιο ζήτημα, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του».
 Σταθάκης: «Να διασφαλιστούν και οι εταίροι!»
Ο Γ. Σταθάκης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) δήλωνε ότι ο στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά το θέμα της δανειακής σύμβασης -την οποία θα κατήγγελλαν αμέσως- είναι να υπάρξει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση με τους εταίρους και δανειστές, ώστε όπως είπε «να διασφαλιστούν και οι μεν και οι δε, και οι εταίροι και εμείς, ότι πρώτον θα μας επιτραπεί να ανακάμψουμε, να δημιουργήσουμε ανάκαμψη στην οικονομία, και δεύτερον να έχουμε μια δανειακή σύμβαση αναχρηματοδότησης του χρέους συμβατή με την οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας».
 ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Απ’ τα ταξίματα στα “αριστερά” χαράτσια

Η διγλωσσία έφτασε στο απόγειο στο θέμα των μισθών και των χαρατσιών. Ο ένας έταζε σα νέος Μαυρογιαλούρος και ο άλλος απάνταγε με «ναι μεν, αλλά και θα δούμε…».

Τα ταξίματα του Στρατούλη που έλεγε πως η επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα, είναι δεδομένη λέγοντας: «Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;», έδωσαν τη θέση της στη διατύπωση για «ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις».
Ο Δ. Παπαδημούληςπιο ειλικρινής, δήλωσε: «Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ πριν τις εκλογές ότι λεφτά υπάρχουν κι αν εμείς έρθουμε στα πράγματα θα γυρίσουν οι μισθοί και οι συντάξεις, πατώντας ένα κουμπί, στο επίπεδο που ήταν το 2008 και το 2009».
Για τα χαράτσια, ο Στρατούλης, έλεγε με βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση της αριστεράς θα καταργήσει τα χαράτσια και θα επιστρέψει στο λαό τα χρήματα που έχουν ήδη καταβάλει.
Την ίδια ώρα, ο Λαφαζάνης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα επιστραφούν τα χρήματα που κατατέθηκαν ήδη γι’ αυτό το σκοπό, έλεγε: «Αυτά θα τα δούμε, δεν είμαι έτοιμος αυτή τη στιγμή να σας πω ποια θα είναι μια κυβερνητική πολιτική».
 ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Πακετάκι στους ιδιώτες, μετά από… ρoζ ανακαίνιση

Είναι γνωστό ότι οι διάφορες σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις της Σκανδιναβίας δεν ενέπνεαν μόνο τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, μας είπαν για Δανία (με το φόρο λίπους), για Νορβηγία (με τον Βασιλιά) και τώρα για Σουηδία! Από όπου, λένε, θα παραδειγματιστούν για να κάνουν ότι έκανε και το ΠΑΣΟΚ το ’80 με τις “προβληματικές”, θα θέσουν τις τράπεζες «υπό δημόσιο έλεγχο» για να τις κάνουν κερδοφόρες και μετά θα τις μοσχοπουλήσουν στο κεφάλαιο! Πήγη έμπνευσης βέβαια και το ΔΝΤ, το όποιο αντιγράφει το πρόγραμμα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ!

Δραγασάκης: Κρατικοποίηση των τραπεζών, επιστροφή στην κερδοφορία και ιδιωτικοποίησή τους
«Τα 50 δισ. ευρώ που προβλέπεται να καταβληθούν για την ανακεφαλαιοποίηση και διάσωση του τραπεζικού συστήματος, με το έναν ή τον άλλον τρόπο, θα επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και εξ αντικειμένου τίθεται θέμα για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Πρέπει να συζητήσουμε τον τρόπο που θα γίνει ο δημόσιος έλεγχος, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος. Εμείς προκρίνουμε κάτι κοντά στο σουηδικό μοντέλο, όταν η χώρα κρατικοποίησε τις τράπεζες, τις τροφοδότησε με κεφάλαια, τις εξυγίανε, τις κατέστησε κερδοφόρες και τις πούλησε σε ιδιώτες». 13/5/2012 “Το Βήμα”

Σταθάκης: Λέμε τα ίδια με το ΔΝΤ
«Το σενάριο της έμμεσης κρατικοποίησης που είναι το ένα σενάριο που προτείνει και το ΔΝΤ μη σκεφτείτε ότι το προτείνει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ» ραδ. σταθμός “Στο Κόκκινο”
 Ανάτρεψε στην κάλπη στημένα σκηνικά, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά

Με το ΚΚΕ μπροστά!

Το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό με καθαρές κουβέντες. Λέμε ανοιχτά, τίμια, και καθαρά την πολιτική μας, καλούμε σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τη λυκοσσυμαχία τους, την ΕΕ και καλούμε το λαό να παλέψει για τη δική του εξουσία, τη λαϊκή εξουσία. Δε ταιριάζουν στο ΚΚΕ τα μισόλογα, τα “ήξεις αφήξεις”. Δεν “κόβουμε και ράβουμε” την πολιτική μας στα μέτρα της κάλπης, αυτό θα ήταν προδοσία προς το λαό. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τάζει στα ψέματα εύκολες λύσεις και με γλυκόλογα προσπαθεί να παρασύρει το λαό στον όλεθρο. Ο λαός χρειάζεται τα καθαρά, σταράτα λόγια του ΚΚΕ, την ταξική πολιτική του γραμμή.
Ο λαός να βγάλει συμπεράσματα και να τσακίσει τις αυταπάτες και τα ψεύτικα διλήμματα που καλλιεργούν συντονισμένα όλα τα κόμματα που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο. Να εμπιστευτεί το ΚΚΕ γιατί έχει δικαιωθεί σε όσα έχει πει. Να βάλει εμπόδια στην τεράστια επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ επειδή δεν μπαίνει στο αστικό κυβερνητικό κάδρο. Να απαντήσει και με την ψήφο του στη προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΚΚΕ. Ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, αντίβαρο στην αντιλαϊκή θύελλα. Με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός να δημιουργήσει το δικό του «αντίπαλο δέος» στη στημένη ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου