Σελίδες

24 Μαΐ 2012

Ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή σημαίνει αντίβαρο στο νέο αντιδραστικό δίπολο



Η συνέπεια με την οποία η ΝΔ συμμετέχει στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, πρωτοστατώντας στη συγκρότηση του «κεντροδεξιού πόλου», επιβεβαιώνει την πρεμούρα της ντόπιας αστικής τάξης να εγκλωβίσει σε νέα δίπολα τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κάλεσμα για κεντροδεξιά συσπείρωση έγινε από τη ΝΔ με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και να «απενοχοποιηθεί» η επιχειρηματικότητα. Με αυτούς τους όρους δίνει την εκλογική μάχη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «χτυπιέται» να αποδείξει ότι είναι η πιο φιλοευρωπαϊκή δύναμη απ' όλες και ότι η πολιτική του είναι υπέρ των επιχειρηματιών, αλλά τους θέλει να επενδύουν σε «υγιές» περιβάλλον.
Η ΝΔ, παραδοσιακό κόμμα της αστικής τάξης, συμμαχεί προεκλογικά με την Μπακογιάννη και στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. Πέρα από την εκφρασμένη θέση τους υπέρ της ΕΕ και των μονοπωλίων, όλοι τους έχουν ένα ακόμα κοινό σημείο: Το μίσος για τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, την έχθρα προς το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ. Η Μπακογιάννη βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επίθεσης και της συκοφαντίας κάθε εργατικού αγώνα, με ξέχειλο αντικομμουνισμό. Το ίδιο και ο ΛΑ.Ο.Σ., τα στελέχη του οποίου πρωτοστάτησαν διαχρονικά με προβοκάτσιες και ψέματα ενάντια στο ΚΚΕ, στις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις. Ολα αυτά συνιστούν εχέγγυα για την αστική τάξη ότι ο πόλος της κεντροδεξιάς θα αποτελέσει το μαστίγιο για τη χειραγώγηση των αγώνων του λαού, με στόχο να παραμείνουν στα όρια της διαμαρτυρίας και της εκτόνωσης, για να μη βρουν ριζοσπαστική διέξοδο και απειλήσουν το σύστημα.
Ο άλλος πόλος, αυτός της κεντροαριστεράς, με πυρήνα για την ώρα τον ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσει το ίδιο, κραδαίνοντας όμως το καρότο για λογαριασμό του συστήματος. Στην προκειμένη περίπτωση, το καρότο δεν είναι άλλο από τις αυταπάτες και τον εφησυχασμό ότι μπορεί να υπάρξουν φιλολαϊκές λύσεις μέσα στην αντιλαϊκή ΕΕ και ότι τα συμφέροντα του κεφαλαίου μπορεί να συνυπάρχουν με αυτά των εργαζομένων και του λαού. Ρόλο στην εξαπάτηση και στην καταστολή του λαού διεκδικεί και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, παρά την αποσυσπείρωσή του, πολεμάει να παραμείνει εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας και από καλύτερες θέσεις να διαπραγματευτεί (ενιαία ή ένα μέρος του) τη συμμετοχή στον έναν ή στον άλλον πόλο.
Αυτό είναι το παζλ της αναμόρφωσης που γίνεται σε αντιδραστική κατεύθυνση και στοχοποιεί τον εχθρό - λαό. Να γιατί ο λαός χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ, αποκούμπι στα χειρότερα που του ετοιμάζουν κεντροαριστερά και κεντροδεξιά, απ' όποια θέση κι αν κληθούν να υπηρετήσουν το σύστημα. Αν κυβερνήσει η κεντροδεξιά, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «προγραμματική», προσαρμοσμένη δηλαδή στη διαχείριση, όπως ήταν μέχρι τώρα η «αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και αντίστροφα. Αν η ΝΔ βρεθεί στην αντιπολίτευση, θα πιέζει για επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων εντός της ΕΕ, όπως έκανε και με το ΠΑΣΟΚ. Ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή σημαίνει αντίβαρο στο νέο αντιδραστικό δίπολο για την υπεράσπιση του πραγματικού λαϊκού συμφέροντος. Σημαίνει κίνημα πιο δυνατό, αχειραγώγητο, νικηφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου