Σελίδες

6 Μαΐ 2012

Να πέφτουν στην κάλπη κόκκινες ψήφοι με τη σκέψη στην επόμενη μέρα



Μέρα της κάλπης η σημερινή, και η ψήφος των απλών ανθρώπων του μόχθου μπορεί να γίνει προσδοκία για το δικό τους μέλλον. 
Το ΚΚΕ απευθύνθηκε και απευθύνεται στην εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, στς γυναίκες και τη νεολαία από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. 
Αυτοί είναι που καθορίζουν τις εξελίξεις, με βασικό κριτήριο τη ζωή τους, τα συμφέροντά τους, την επιδίωξη να διαμορφώνουν οι ίδιοι τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, στις οποίες θέλουν να ζήσουν. Να καθορίζουν οι ίδιοι τις τύχες τους, με βάση τα συμφέροντά τους. Που η πραγματοποίησή τους εξαρτάται από την πολιτική και την εξουσία που την εφαρμόζει.
Το ΚΚΕ απευθύνεται στους ανθρώπους του μόχθου με σταθερές θέσεις. Με σιγουριά ότι την άλλη μέρα από τις εκλογές θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης του λαού μπροστά στη νέα θύελλα που
έρχεται, στον αγώνα για μέτρα ανακούφισης του λαού, στον αγώνα για να μην περάσουν τα χειρότερα. Το ΚΚΕ δεν έκρυψε και δεν κρύβει από τους εργαζόμενους το συνολικό του πρόγραμμα. Στην κάλπη, όμως, δεν κρίνεται η ριζική αλλαγή, αλλά αν μέσα στο κίνημα θα υπάρχει ένα αντίβαρο ισχυρό και σταθερό, χωρίς παλινωδίες, που θα δώσει δύναμη στο λαό. Και τέτοια δύναμη, και πάλης, και ελπίδας είναι το ΚΚΕ.
Η ψήφος που καθορίζει την επόμενη μέρα, είναι του εργάτη, του αγρότη, του βιοτέχνη, του βιοπαλαιστή που ως τώρα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτοί μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στην Ελλάδα. Αυτοί που αισθάνθηκαν προδομένοι, που τους τσάκισαν τις ελπίδες τους τα ταξικά του κεφαλαίου κόμματα μπορούν να καταλάβουν το ταξικό μήνυμα του ΚΚΕ. Τους ξαναλέμε ακόμη και τώρα, λίγο πριν την κάλπη: Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσετε σε όλα με το ΚΚΕ. Αλλωστε σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται η εργατική - λαϊκή εξουσία. Αυτή θα κριθεί στην πορεία, σε άλλες κοινωνικές και πολιτικές αναμετρήσεις. Κρίνεται όμως η ετοιμότητα για αντεπίθεση. Θα μετρήσουν την επιλογή ψήφου του λαού. Θα τον φοβηθούν που ξεφεύγει απ' αυτά τα κόμματα και ψηφίζει ταξικά υπέρ των δικών του συμφερόντων, έστω και αν καταλαβαίνει ότι μπορεί να έχει και κάποιες διαφορές με το ΚΚΕ. Ταξική ψήφος!

Και εγγύηση είναι ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται με τη λαϊκή πλειοψηφία. Στις 7 του Μάη, θα είμαστε έτσι κι αλλιώς με την πλειοψηφία του λαού. Θα συμβάλουμε να αναδειχθεί ο ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής. Κι αυτός είναι ο λαός και η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου.
Μια λεγόμενη αντιμνημονιακή κυβέρνηση, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι, δηλαδή μια κυβέρνηση ευκαιριακής σύνθεσης, που τάχα θα διαπραγματευτεί στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ στην οποία συναποφασίζονται και εφαρμόζονται παντού τα βάρβαρα μέτρα θα φέρει πολύ γρήγορα απογοήτευση στο λαό. Αφού θα τον καθηλώσει στην αδράνεια και την αναμονή από τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές περιμένοντας την πανευρωπαϊκή λύση όπως ήδη έχουν δηλώσει. Η αναμονή θα φέρει το κίνημα βήματα πίσω, σε μια κρίσιμη περίοδο που χρειάζεται ένα άλμα μπροστά. Μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα είναι καθόλου λιγότερο επικίνδυνη από τις κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει.
Πρωταγωνιστής ο λαός στις εξελίξεις. Και το ΚΚΕ, έξω από τη στρούγκα της οποιασδήποτε κυβέρνησης, έξω από τους εκβιασμούς της, θα συμβάλλει, αυτό επιδιώκουμε, η λαϊκή πλειοψηφία που βογκά σήμερα από τον αδυσώπητο αντιλαϊκό πόλεμο, να νικήσει οριστικά στην πορεία.
Χωρίς λοιπόν καμιά υποτίμηση στα τρομοκρατικά διλήμματα των τελευταίων ωρών, με αισιοδοξία, καλούμε: Ούτε μια χαμένη ψήφος στην κάλπη! Αυτή η εκλογική μάχη, βεβαίως και οι αγώνες που έδωσε το ΚΚΕ τα προηγούμενα χρόνια, έτσι κι αλλιώς, θα είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη για ένα πανίσχυρο ΚΚΕ, στο λαό, στη Βουλή, παντού!
Μ' αυτές τις σκέψεις για την ώρα της κάλπης, δίνουμε στους αναγνώστες του «Ρ» τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2009 (ψήφοι, ποσοστά, έδρες), κάθε εκλογικής περιφέρειας σε ενιαίους πίνακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου