Σελίδες

5 Απρ 2012

Τους ανησυχεί η οργανωμένη ανυπακοή


Γράφει ο Γ. Λακόπουλος στα ΝΕΑ για τη δήθεν «αποκάλυψη» ότι το ΚΚΕ δεν πλήρωσε το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά μόνο την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος: «Ερώτηση: Ισχύει ο νόμος που επιβάλλει το χαράτσι, για τις κομματικές εγκαταστάσεις του Περισσού και την κατοικία της Παπαρήγα; Απ' ό,τι φαίνεται όχι. Δεν θέλουν να πληρώσουν, δεν πληρώνουν. Ο νόμος μάλλον είναι μόνο για... εθελοντές (...) Θα μπει τέλος στην ασυλία των κομμάτων έναντι των νόμων ή θα διαιωνίζεται; Απορία: Από τη στιγμή που ένα κόμμα και οι επικεφαλής του δεν πληρώνουν, γιατί να πληρώσουν οι υπόλοιποι; Γιατί να μην επικαλεσθούν όλοι την ίδια δικαιολογία και να τη σκαπουλάρουν; Γιατί ό,τι ισχύει - χωρίς συνέπειες - για το ΚΚΕ να μην ισχύει και για τους υπόλοιπους; Πιο απλά, η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές: ή θα φροντίσει να πληρώσουν όλοι, ή θα αλλάξει το νόμο και θα τους απαλλάξει όλους. Εφόσον το χαράτσι είναι φόρος, η άρνηση πληρωμής φόρου είναι φοροδιαφυγή. Και η φοροδιαφυγή δεν μπορεί να θεωρηθεί πολιτική δραστηριότητα».
Επειδή αφελής δεν είναι, τα όσα γράφει υπηρετούν συγκεκριμένη στόχευση. Τι λέει ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ; Να μπουκάρει τώρα η ΔΕΗ στα σπίτια όσων δεν πλήρωσαν το χαράτσι και να κόψει το ρεύμα. Κατ' επέκταση, το κράτος να φροντίσει διά ροπάλου για την εφαρμογή κάθε (αντιλαϊκού) νόμου, εκεί όπου υπάρχουν αντιστάσεις στην εφαρμογή του. Γιατί, τέτοια περίπτωση είναι το χαράτσι. Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε, για να εκφραστεί έμπρακτα η ανυπακοή στο συγκεκριμένο τέλος, που επιβλήθηκε με τον εκβιασμό «πλήρωσε γιατί θα σου κόψω το ρεύμα». Κάλεσε το λαό να μην πληρώσει το χαράτσι, αλλά μόνο την αξία του ρεύματος και τα τέλη για δήμο και ΕΡΤ. Το ίδιο έκαναν τα χιλιάδες μέλη του και βέβαια η ΚΕ στην έδρα της, στον Περισσό. Οι λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, όπου πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ και οι άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις του κινήματος, χάλασαν τον κόσμο με διαμαρτυρίες και δυναμικές κινητοποιήσεις, αναδεικνύοντας ότι στο χέρι του λαού είναι να εμποδίσει το βάρβαρο μέτρο, παλεύοντας να ανατρέψει την πολιτική αυτών που το επέβαλαν και το εισπράττουν.
Το κάλεσμα βρήκε τέτοια ανταπόκριση και η δύναμή του πολλαπλασιάστηκε από τη λαϊκή αυτενέργεια σε τέτοιο βαθμό, ώστε η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει βήματα πίσω. Μέχρι και το ΣτΕ, παρά το γεγονός ότι νομιμοποιεί το χρέος, απαγορεύει τη διακοπή του ρεύματος αν δεν πληρωθεί το χαράτσι. Χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, που δεν είχαν να πληρώσουν, γλίτωσαν από τη διακοπή του ρεύματος, εξαιτίας της αλληλεγγύης που θέριεψε από εκείνους που δεν ήθελαν να πληρώσουν. Αυτό είναι που κάνει τα ΝΕΑ, συνολικά τα Μέσα των αστών, να ανησυχούν, για την επίδραση που έχει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης του λαού το αντιπάλεμα τέτοιων και άλλων μέτρων, στην προοπτική να τσακιστεί το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Γι' αυτό κράζουν ενάντια στο ΚΚΕ, που πρωτοστατεί στην οργάνωση της λαϊκής πάλης. Αυτά είναι τα Μέσα τους: Μέσα προπαγάνδας ενάντια στο λαό, στους αγώνες και την πολιτική πρωτοπορία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου