Σελίδες

5 Απρ 2012

Εκβιάζουν τις λαϊκές συνειδήσεις...

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ γνωρίζαμε ότι αν στις εκλογές δεν ψηφίσουμε κάποιο κόμμα με «ευρωπαϊκή προοπτική», θα κοπούν τα λεφτά από την ΕΕ, θα πισωγυρίσει η χώρα 30 χρόνια, θα καταστραφεί η οικονομία, θα χαθούν οι καταθέσεις και δε θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις.
Τελευταία πληροφορηθήκαμε από το καθ' όλα «έγκριτο» «Βήμα» ότι σε περίπτωση που κάνουμε το ίδιο λάθος είναι πολύ πιθανό στην Ελλάδα να έχουμε και εμφύλιο πόλεμο...
Εντάξει, το γνωρίζαμε ότι ...τα γνωστά συγκροτήματα στήριξης των πολιτικών της ΕΕ και του μνημονίου θα φτάσουν στα άκρα αυτό τον καιρό - εξαντλώντας ακόμη και την όποια υποτιθέμενη σοβαρότητά τους.
Ομως, η απορία προκύπτει αβίαστα: Αν λένε αυτά χωρίς καν να έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές τι ακριβώς πρόκειται να κάνουν στην ...επίσημη προεκλογική περίοδο; 
Αν τώρα μιλάνε για εμφυλίους (και έχουν ήδη μιλήσει για τανκς), τότε τι θα επιστρατεύσουν;
Γιατί τα επόμενα σενάρια που μπορούμε να σκεφθούμε είναι ότι ίσως από την Ελλάδα ξεκινήσει ο ...τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ή ότι πρόκειται να μας επιτεθούν εξωγήινοι από τον ουρανό.

Το ενδεχόμενο του ότι όσο περισσότερους εκβιασμούς κάνουν ο κόσμος πεισμώνει ακόμη περισσότερο, γιατί ζει «στο πετσί του» την πολιτική τους, προφανώς δεν τους περνάει από το μυαλό.
Ε, ΟΧΙ ΔΑ και ο πρόεδρος του ΣΕΒ διαμαρτύρεται για τη «βροχή των τροπολογιών» που έρχονται στη Βουλή! Βολεύουν - λέει - μικροομάδες συμφερόντων.
Αυτό που ξεχνάει, όμως, να μας πει είναι ότι η δική του «μικροομάδα» δε βολεύεται με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Κι αυτό γιατί βολεύεται με ...νομοσχέδια ολόκληρα και μάλιστα από καιρό σχεδιασμένα.
Μόλις ...327 άρθρα έχει το νομοσχέδιο της Α. Διαμαντοπούλου που ικανοποιεί απαιτήσεις βιομηχάνων, εφοπλιστών, πολυεθνικών και τραπεζιτών. 
Σίγουρα πολύ καλύτερο από μια ...τροπολογιούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου