Σελίδες

7 Απρ 2012

«Πλυντήριο» της σοσιαλδημοκρατίας... για τη διαχείριση της εξουσίας των αστών


Αγωνίζονται «να χάσει ο Νικολά Σαρκοζί» και να δυναμώσει το «αριστερό μέτωπο» αφού αυτό θα δώσει ελπίδες «ότι μπορούμε να επιβάλουμε στο εσωτερικό της Αριστεράς μέτρα ρήξης με τις σημερινές πολιτικές λιτότητας και κυρίως να διευρύνουμε τον αγώνα για τη μη επικύρωση από τη Γαλλία του συμφώνου Σαρκοζί - Μέρκελ για την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση». Ισχυρίζονται ότι «η ήττα του Νικολά Σαρκοζί θα ανοίξει μια νέα περίοδο στη Γαλλία (...) Η άνοδος του Αριστερού Μετώπου δείχνει ότι ένα μεγάλο τμήμα αριστερών ψηφοφόρων περιμένει από την Αριστερά σαφείς ρήξεις με τις σημερινές πολιτικές λιτότητας». Και καλλιεργούν ψευδαισθήσεις, «σήμερα το πρόγραμμα του Φρανσουά Ολάντ δεν περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις για τέτοιου είδους ρήξεις. Η δύναμη δηλαδή που θα αποκτήσει το Αριστερό Μέτωπο και η συνέχιση αυτής της κινητοποίησης και στις βουλευτικές εκλογές, που έπονται τον Ιούνιο, αλλά και στους κοινωνικούς αγώνες, θα πιέσουν αρκετά για την επίτευξη των αλλαγών».
Τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από συνέντευξη στην «Αυγή» του Π. Λοράν, εθνικού γραμματέα του ΚΚ Γαλλίας, το οποίο συμμετέχει μαζί με το ΣΥΝ στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο Λοράν είναι πρόεδρός του, έχει την ίδια πολιτική με τον ΣΥΝ και συμμετέχει στο «αριστερό μέτωπο» που κατεβάζει υποψήφιο για την
προεδρία της Γαλλίας τον Ζ. Λ. Μελανσόν. Τα λεγόμενά του επιβεβαιώνουν το ρόλο τους σαν πλυντήριο που ξεπλένει τις «βρωμιές» της σοσιαλδημοκρατίας, την οποία μάλιστα «βαφτίζουν» και «αριστερά»! Εχει παράδοση βέβαια το ΓΚΚ, από την εποχή του ευρωκομμουνισμού ακόμη, να θέτει στο λαό της χώρας ψευδεπίγραφα διλήμματα του τύπου «δεξιά - αριστερά», παρέχοντας αφειδώς στήριξη στους υποψηφίους των λεγόμενων σοσιαλιστών.
Παράδοση που δεν απαρνιέται, παρότι ο βίος και η πολιτεία και της γαλλικής σοσιαλδημοκρατίας αποδεικνύουν περίτρανα ότι διόλου δε διαφοροποιείται απ' τη «δεξιά» ως δύναμη που εκπροσωπεί τα μονοπώλια.
Προ ολίγων ημερών, η Ρ. Δούρου στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε: «Ενα καλό τελικό αποτέλεσμα λοιπόν του Μελανσόν θα του δώσει τη δυνατότητα να ασκήσει αποτελεσματικότερη πίεση προς τον Ολάντ, για πιο αριστερή στάση (...) αν επαληθευθούν στην κάλπη οι δημοσκοπήσεις, αποδεικνύει πως η ενότητα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα - μαθήματα που στη χώρα μας δεν τα έχουν πάρει ούτε το ΚΚΕ ούτε η ΔΗΜΑΡ».
Το μόνο μάθημα που θα παραδώσει ένα καλό αποτέλεσμα του Μελανσόν θα είναι επανάληψη του επιζήμιου ρόλου του οπορτουνισμού κι εδώ και στη Γαλλία. Οι Γάλλοι οπορτουνιστές θα ασκήσουν τόση πίεση στη σοσιαλδημοκρατία όση πίεση υποσχόταν να ασκήσει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές του 2009. Οταν δημαγωγούσε ότι το ΠΑΣΟΚ «λέει θετικά πράγματα» και ότι ένας ενισχυμένος ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή θα ήταν δύναμη «ελέγχου για την τήρησή τους», που θα «κρατούσε τα μπόσικα»! Και το 2002 τα ίδια έλεγαν και μετά όλοι μαζί ψήφιζαν Σιράκ, το δεξιό για να μην εκλεγεί ο ακροδεξιός Λεπέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου