Σελίδες

13 Απρ 2012

Η αναπαλαίωση ...


Σε πασαρέλα «νέων», «ικανών» και «άφθαρτων» υποψηφίων βουλευτών επιχειρούν να μετατρέψουν την προεκλογική περίοδο τα κόμματα του κεφαλαίου. 
Η επιχειρούμενη, μάλιστα, ανανέωση των ψηφοδελτίων τους ακολουθείται από μια ισχυρή δόση προπαγάνδας από τα αστικά ΜΜΕ και από τα ίδια τα κόμματα ότι δήθεν η αλλαγή προσώπων θα φέρει καλύτερες μέρες.
Η «προσωποποίηση» της ασκούμενης πολιτικής δεν είναι καθόλου αθώα. Πρόκειται για κλασικό εργαλείο της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της να ξεγελάσουν, να παραπλανήσουν εργαζόμενους, κάτω από τα φανταχτερά λιλιά της «ανανέωσης», του «άφθαρτου», του «ικανού» πολιτικού, να ξεπλυθούν τα αντιλαϊκά ανομήματα. Τα τελευταία χρόνια, στην πολιτική ζωή μπήκαν πολλά νέα πρόσωπα, παλιοί αστοί πολιτικοί αποσύρθηκαν, όμως η ασκούμενη πολιτική όχι μόνο δεν έγειρε προς το μέρος των λαϊκών στρωμάτων, αλλά έγινε ακόμα πιο αντιδραστική, ακόμα χειρότερη. Θυμάστε εκείνο το σύνθημα που έριξε το ΠΑΣΟΚ, όταν αρχηγός του κόμματος ανέλαβε ο Γ. Παπανδρέου; «Γιώργο, άλλαξέ τα όλα»! Και πράγματι πολλά άλλαξε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. Νέα πρόσωπα, βουλευτές, υπουργοί - διάττοντες αστέρες, «ανοιχτή κυβέρνηση»... Αλλά μαζί με αυτά ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ «άλλαξε και τα φώτα στο λαό»!
Μιλάνε για «ικανούς πολιτικούς». Ικανοί να κάνουν τι; Να ασκήσουν ποια πολιτική; Αραγε, ποιο όφελος θα έχει ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο αγρότης, ο μικρός επαγγελματοβιοτέχνης, από «ικανούς» πολιτικούς και «ικανά» κόμματα, τα οποία θα εφαρμόσουν με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς το μνημόνιο, θα φέρουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, θα χτυπήσουν ακόμα περισσότερο τα εργατικά δικαιώματα; Ποιο όφελος θα έχουν από τον «νέο πολιτικό», που ως φορέας της πολιτικής του κόμματος θα σηκώσει το χέρι και θα ψηφίσει και νέα μείωση μισθών, συντάξεων και νέα χαράτσια; Οπως δηλαδή έκαναν πολλοί «νέοι» και «άφθαρτοι» βουλευτές στην προηγούμενη Βουλή; Αλλάζουν τον ταχυδρόμο γιατί δεν θέλουν και δεν μπορούν, ως κόμματα του κεφαλαίου που είναι και υπηρετούν, να αλλάξουν το μήνυμα. Αλλάζουν πρόσωπα για να κρατήσουν ατόφια και άφθαρτη την αντεργατική πολιτική που εκπροσωπούν συνολικά ως πολιτικοί σχηματισμοί, την οποία θα υλοποιήσουν απαρέγκλιτα και μετά τις εκλογές.
Πίσω απ' όλα αυτά υπάρχει μόνο ένας στόχος: Η αναπαλαίωση του πολιτικού προσωπικού του συστήματος, το φτιασίδωμα των κομμάτων, χωρίς ν' αλλάξει στο παραμικρό η πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μέχρι και στην απόσυρση όχι απλώς προσώπων, αλλά και ολόκληρων κομμάτων, θα φτάσουν, προκειμένου το πολιτικό σύστημα να διαχειριστεί αντιλαϊκά την κρίση, την αμφισβήτηση που εκδηλώνεται από πλατιά λαϊκά στρώματα. Το έκαναν στο παρελθόν, θα το κάνουν και στο μέλλον. Η αστική τάξη, το κεφάλαιο, διαθέτει εφεδρείες, έχει μακρόχρονη εμπειρία, μηχανισμούς και οικονομική δύναμη στην εξαπάτηση των λαϊκών συνειδήσεων. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και η εμφάνιση νέων κομμάτων από τα σπλάχνα των δύο κομμάτων εξουσίας, προκειμένου το κεφάλαιο να μπορέσει να σταθεροποιήσει την κατάσταση, να ελέγξει την οργή και την αγανάκτηση.
Απέναντι σε αυτή την επιχείρηση, ο λαός μας πρέπει ψύχραιμα να κρίνει, με βάση την εμπειρία του, όχι πρόσωπα, αλλά κόμματα και πολιτικές και με αυτό το κριτήριο να πάει στην κάλπη, μαυρίζοντας όσους του έκαναν μαύρη τη ζωή, ψηφίζοντας το ΚΚΕ, για να είναι την επομένη των εκλογών ακόμα πιο δυνατός στους αγώνες που πρέπει να δώσει, δυναμώνοντας το δικό του δρόμο ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου