Σελίδες

27 Μαρ 2012

Το «ΒΗΜΑ» στο γνωστό του ρόλλο...


Δεν άργησε να ξαναχτυπήσει το «Κυριακάτικο Βήμα», του γνωστού συγκροτήματος, το οποίο σε μια ακόμα προσπάθεια να χτυπήσει το μεγαλειώδη αγώνα των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, έστησε ρεπορτάζ αξιοποιώντας επίδοξους απεργοσπάστες, που δηλώνουν ότι «όπως υπάρχει το δικαίωμα στην απεργία, υπάρχει και το δικαίωμα στην εργασία». Και όταν μια εφημερίδα των καπιταλιστών πασχίζει με τέτοια επιχειρήματα όπως, π.χ., το «δικαίωμα στην εργασία» κόντρα στο δικαίωμα στην απεργία γιατί αυτό κάνει, γίνεται κατανοητό πως δουλεύει για τον καπιταλιστή ιδιοκτήτη. Δε νοιάζεται για τη δουλειά και τη ζωή των εργατών, αλλά για τον τζίρο και τα κέρδη των καπιταλιστών που χτυπιούνται από την απεργία ως μορφή πάλης για την εξασφάλιση όσο γίνεται στον καπιταλισμό, των στοιχειωδών δικαιωμάτων για μόνιμη και σταθερή δουλειά και μισθούς που να ικανοποιούν τουλάχιστον στοιχειώδεις ανάγκες της εργατικής οικογένειας.
***
Για δικαίωμα στην εργασία κάνει λόγο το «Βήμα». Αυτό ακριβώς υπερασπίζονται και οι απεργοί χαλυβουργοί: το δικαίωμα στην εργασία. Το οποίο ο Μάνεσης ήδη έχει αφαιρέσει από 93 εργαζόμενους και έχει διαμηνύσει ότι η ίδια μοίρα περιμένει 90 ακόμα. Βέβαια, για τους απολυμένους - όπως και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και κάθε κλάδο που είναι με το ένα πόδι στην ανεργία - το «ΒΗΜΑ» δε
νοιάζεται. Κάθε φορά που οι εργάτες απεργούν και αντιδρούν στην πολιτική που υπηρετώντας την «ανταγωνιστικότητα» κλείνει και ανοίγει εργοστάσια όποτε και όπως απαιτούν τα κέρδη των μεγαλοβιομηχάνων, το «ΒΗΜΑ» και κάθε αστικό ΜΜΕ, θυμούνται το «δικαίωμα στην εργασία». Δηλαδή, το δικαίωμα στην απεργοσπασία. Το δικαίωμα στην υπονόμευση της εργατικής πάλης και της προστασίας των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας. Αν πραγματικά «πόναγαν» τα δικαιώματα των εργαζομένων στην εργασία και τη ζωή, το ελάχιστο που θα έκαναν θα ήταν να μη προσφέρουν αμέτρητες σελίδες και ώρες για ρεπορτάζ κομμένα και ραμμένα στην κατασυκοφάντηση όποιου υψώνει το ανάστημά του στη βαρβαρότητα.
***
Και βέβαια το «ΒΗΜΑ» με μεγάλη προθυμία φιλοξενεί «καταγγελίες» ενάντια στο σωματείο για ψυχολογικές πιέσεις κτλ., βγαλμένες από τα εργοδοτικά χωρίς φυσικά να ασχοληθεί με τους δεκάδες εργαζόμενους που έχουν καταγγείλει ότι εξαπατήθηκαν για να αξιοποιηθεί η υπογραφή τους σε εξώδικα ενάντια στο σωματείο τους. Χωρίς να αναφέρει κουβέντα για την τελευταία Γενική Συνέλευση όπου όχι μόνο διατρανώθηκε η ενότητα κι η αποφασιστικότητα με την οποία συνεχίζουν τον αγώνα οι απεργοί (σε αντίθεση της «διάσπασης» που εντοπίζει το ΒΗΜΑ») αλλά και εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα. Οσο δε για τη «διάσπαση» στην οποία οδηγούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο σωματείο τον αγώνα, είναι άλλη μια χυδαία συκοφαντία, μετά απ' αυτήν ότι τάχα κλείνουν, ή διώχνουν τα εργοστάσια επειδή παλεύουν για να έχουν δουλειά και μισθούς οι εργαζόμενοι κόντρα στην επίθεση της άκρατης εκμετάλλευσης στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, όταν είναι πασίγνωστο πως η εργοδοσία μαζί με το δικό της συνδικαλισμό διασπά και υποτάσσει τους εργαζόμενους. Νομίζουν πως θα πλήξουν το κύρος του ΠΑΜΕ και των κομμουνιστών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή οργάνωσης των αγώνων και της ενίσχυσης της ταξικής αλληλεγγύης, όπως εκφράζεται και στους απεργούς χαλυβουργούς, που συνεχίζουν με ακατάβλητη δύναμη αυτό τον αγώνα στηριγμένοι ακριβώς στην ενότητά τους, αποτέλεσμα της δράσης του ταξικού τους σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου