Σελίδες

27 Μαρ 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κάλπικα διλήμματα για νόθευση της λαϊκής ψήφου


Μάταια προσπαθεί να κρύψει τη συμφωνία της στα μέτρα που έρχονται μετά την κάλπη
Το χαρτί του εγγυητή της «ευρωπαϊκής πορείας» της χώρας και της σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος παίζει στο δρόμο προς τις κάλπες η ηγεσία της ΝΔ, κλιμακώνοντας ταυτόχρονα τα εκβιαστικά διλήμματα και τις συκοφαντίες κατά των ταξικών - λαϊκών αγώνων, αλλά και πλειοδοτώντας στο κυνήγι των μεταναστών.
Το στόχο αυτό εξυπηρετούσε η επίσκεψη του Α. Σαμαρά σε Ισπανία και Πορτογαλία και οι συναντήσεις που είχε με τους ομοϊδεάτες του πρωθυπουργούς, με τους οποίους συμπλέει πλήρως στην απαρέγκλιτη εφαρμογή άγριων μέτρων, που συμπιέζουν δραστικά την τιμή της εργατικής δύναμης, για χάρη της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.
Σε αυτό το πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μ. Ραχόι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να υπάρξουν μέτρα ανάκαμψης, ανάπτυξης των οικονομικών, ιδιαίτερα στη Νότια Ευρώπη», αλλά και παραπέρα συντονισμός «προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που πρέπει να παταχθεί».

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ αποφεύγει να μιλάει για τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που θα εφαρμόσει μετά τις εκλογές μια νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, επιλέγοντας αντ' αυτού την τακτική της τρομοκράτησης και των εκβιαστικών διλημμάτων. «Ευρώπη ή τρίτος κόσμος. Ευρώ ή δραχμή. Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών, τρίτος δρόμος, με εναλλακτικές αποκλίσεις, δεν μπορεί να υπάρξει»,αποφάνθηκε ο Ευ. Αντώναρος, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».
Τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ μιλάνε ευθαρσώς για τα νέα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια, ως κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Ταυτόχρονα, προσπαθούν μάταια να κρύψουν ότι έχουν αποδεχθεί τη δραστική μείωση των μισθών στα επίπεδα των γειτονικών χωρών, συμφωνώντας με τις εκθέσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ.
«Πρέπει να λάβουμε υπόψη τα δεδομένα που υπάρχουν στην περιοχή μας που δείχνουν ότι δεν είμαστε ένας ευνοϊκός προορισμός επενδύσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον «Φλας») ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Γ. Μηταράκης, επιλέγοντας ωστόσο να αναδείξει μόνο το σκέλος της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη, στο «10% έως 15%».
Δεδομένη θεωρείται από τους βουλευτές της ΝΔ και η μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. «Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, θα σεβαστούμε τις επιταγές του Συντάγματος (που) λένε ότι το πρώτο κόμμα (...) παίρνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και διερευνά τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά (στη ΝΕΤ) ο Κυρ. Μητσοτάκης. Χτες, τέλος, η ΝΔ ανακοίνωσε την απόφασή της να μη λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα του κόμματος σε καμία πόλη και οι ανάγκες να καλυφθούν από τα υφιστάμενα γραφεία των οργανώσεων του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου