Σελίδες

14 Φεβ 2012

«Εθαψαν» τις διαδηλώσεις του λαού...

ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ, είτε όχι, (που προφανώς δεν τους άρεσε) την Κυριακή το βράδυ η Αθήνα, «βούλιαξε» από τον κόσμο που αντιστεκόταν. Και ας έδειχναν τα αστικά ΜΜΕ μόνο τις φωτιές της οργανωμένης προβοκάτσιας προβάλλοντας ότι «κάηκε» η Αθήνα...
Ομως, θα συνεχίσουν να μας δείχνουν το κτίριο που κατέρρευσε, για να μη μάθει - αν είναι δυνατόν - κανείς ότι «κατέρρευσε» η πολιτική τους στα μάτια του ελληνικού λαού.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έδωσαν ρεσιτάλ, πραγματοποίησαν ένα «επαγγελματικό θάψιμο». Θάψιμο στον ίδιο το λαό που δηλώνουν είτε πως «σέβονται» είτε πως έχουν ταχθεί στο να τον «ενημερώνουν».
Πρώτα και καλύτερα τα τηλεοπτικά κανάλια. Πουθενά τα συνηθισμένα τους ελικόπτερα, καμία διακοπή προγράμματος όταν στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν  εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. 
Προφανώς ...δεν ήταν είδηση.
Ομως, ήταν είδηση και μάλιστα μέγιστης σημασίας η άδεια πλατεία Συντάγματος, αφού πρώτα τα ΜΑΤ είχαν φροντίσει να την κάνουν θάλαμο αερίων, αδειάζοντας τις αποθήκες τους από δακρυγόνα.
Επίσης, είδηση ήταν ο κάθε αγνώστου ταυτότητας κουκουλοφόρος ό,τι κι αν έκανε, όπως και αν το έκανε.

Αλλά τι να περιμένει κανείς, από τα τηλεοπτικά κανάλια που σχεδόν ...αγιοποίησαν τον Λουκά Παπαδήμο, όταν εμφανίστηκε στο πολιτικό σκηνικό, μιας και οι ιδιοκτήτες τους είχαν προφανέστατο λόγο γι' αυτό.
Μαζί με τα κανάλια, φυσικά και το κράτος, σε ...όποια εκδοχή το θέλετε: Με στολή, με κουκούλα, ή με στολή και κουκούλα. 
Πανέτοιμο να προβοκάρει και να τρομοκρατήσει.
Είναι φανερό ότι έχουμε και κυβέρνηση και κράτος τεχνοκρατών. Πραγματικά η ...τεχνική και η συνεργασία τους είναι άψογη. Εκμεταλλεύονται και το στημένο και το τυχαίο με μαεστρικό τρόπο.
Δυστυχώς όμως - γι' αυτούς - δεν φτάνει. Ολος ο κόσμος έχει καταλάβει πια τι γίνεται (αφήστε που ένα μεγάλο μέρος του ήταν χτες στις διαδηλώσεις) και δεν μπορούν να τον κοροϊδεύουν άλλο.

Συγκλόνισαν με τον παλμό και την αποφασιστικότητά τους οι χιλιάδες διαδηλωτές
Το οργανωμένο - λαϊκό κίνημα έβαλε τη σφραγίδα του στις εξελίξεις
Πρωί της Κυριακής, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης
Εκατοντάδες χιλιάδες λαού διαδήλωσαν την Κυριακή σε κάθε γωνιά της χώρας. Τα συλλαλητήρια - όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε το ΠΑΜΕ - ήταν τα μεγαλύτερα των τελευταίων δεκαετιών, με συγκλονιστικό παλμό και συνθήματα μέσα από την πείρα, τη ζωή και την προοπτική των εργαζομένων: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Δεν είναι τυχαίο που το σύνθημα αυτό ενώνει με μιας χιλιάδες και χιλιάδες φωνές, συγκινεί και εμπνέει.
Ιδιαίτερη σημασία είχε σε αυτές τις τελευταίες κινητοποιήσεις η ετοιμότητα και η επαγρύπνηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη εκτός από τις προγραμματισμένες πρωινές κινητοποιήσεις στις γύρω συνοικίες, στις 5 μ.μ. το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε νέα πορεία και μέσα σε δύο ώρες ο όγκος ξεπέρασε τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής. Αντίστοιχα και το κέντρο της Αθήνας βούλιαξε απ' άκρη σ' άκρη. Η διαδήλωση του ΠΑΜΕ ήταν τόσο ογκώδης, ώστε αναγκαστικά «έσπασε» στα δυο: Στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου. Την ώρα που οι δύο κεφαλές έφταναν στο ύψος των Προπυλαίων, η ουρά απλωνόταν στην Πειραιώς, πλησίαζε στο υπουργείο Εργασίας, η Ομόνοια ήταν ακόμα γεμάτη κόσμο, ενώ διαδηλωτές υπήρχαν ακόμα και στην Γ' Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα χιλιάδες διαδηλωτές, που είχαν προσυγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, παρέμεναν εκεί καθώς τα επεισόδια τους εμπόδισαν να ενωθούν με το υπόλοιπο συλλαλητήριο.
Στους γύρω από την Ομόνοια δρόμους δεν «πέφτει καρφίτσα». Εδώ η διαδήλωση εκτείνεται στην οδό Πειραιώς
Τα χημικά που έπεφταν βροχή, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους και του παρακράτους δεν κατάφεραν να διαλύσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι παρέμεναν «ένα σώμα». Είναι δε χαρακτηριστικό ότι χιλιάδες διαδηλωτές που εκδιώχθηκαν από το Σύνταγμα, ένωσαν τις φωνές τους με την πορεία του ΠΑΜΕ, πιάνονταν στις «αλυσίδες» των περιφρουρημένων μπλοκ. Η αγανάκτηση για την προβοκατόρικη δράση των «κουκουλοφόρων» και για την απροκάλυπτη βιαιότητα των ΜΑΤ ήταν διάχυτη, αλλά δεν «έσπασε» τον κόσμο. Αντίθετα, τον πείσμωσε περισσότερο. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο κέντρο μέχρι αργά το βράδυ.
Η καλύτερη απάντηση σε όλους τους μηχανισμούς που θέλουν να τρομοκρατήσουν το λαό είναι από σήμερα κιόλας η ισχυρή οργάνωσή του και η δημιουργία πυρήνων αντίστασης στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.

Η οδός Σταδίου ασφυκτικά γεμάτη

Εργατόκοσμος, οικογένειες, άνθρωποι όλων των ηλικιών διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα (φωτ. από Ομόνοια)

Μέσα σε δυο ώρες, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς το λαό της Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε ένα ορμητικό ποτάμι διαδηλωτών
MotionTeam

«Ολη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία, για να μην περάσει η τρομοκρατία». Οι απεργοί Χαλυβουργοί οδηγούσαν την πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
ΦΡΑΓΚΟΣ

Το μπλοκ του συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας στην Αθήνα
ΦΡΑΓΚΟΣ

Η οδός Πανεπιστημίου γεμάτη διαδηλωτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου