Σελίδες

20 Φεβ 2012

Το μανιφέστο της νάρκωσης για ύπνωση της νεολαίας


«Απροστάτευτη πλέον η ελληνική οικογένεια. Φτώχεια, μιζέρια, εξαθλίωση, ανεργία και μια νεολαία χωρίς μέλλον, χωρίς καμιά προοπτική, χωρίς όνειρα. Η κοινωνική περιθωριοποίηση και η καθολική ήττα της ελπίδας σ' ένα βάρβαρο καπιταλιστικό γίγνεσθαι που το μόνο που θέλει να παρέχει είναι ένα ναρκωνομοσχέδιο που θα απενεργοποιήσει εντελώς κάθε σκέψη και μόνο για μια άλλη μορφή ζωής, χωρίς ψευδαισθήσεις και εφιάλτες, χωρίς ταλαιπωρία προς εξασφάλιση της ναρκωδόσης.
Εδώ παρεμβαίνει το "κοινωνικό κράτος" με την περίσσια ...ευαισθησία του. Η ελεγχόμενη χρήση και το "δημοκρατικό δικαίωμα" στη διάθεση της ψυχής και του σώματος του ευάλωτου ατόμου ακόμη και στον αφανισμό του. 
Μια θεωρία χρόνων που αναμασούσε η εκάστοτε κεντρική εξουσία με συμπαραστάτες τα αστικά κόμματα και τους δήθεν εκσυγχρονιστές (βλέπε ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι κτλ). Η στιγμή που διάλεξαν πιστεύουν πως είναι η
κατάλληλη να περάσουν αυτό το νόμο-έκτρωμα. Ενα νομοσχέδιο με καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και δήθεν ατιμωρησία, αφού πρόκειται για ιδία χρήση, παρότι γνωρίζουμε όλοι πως η παραβατικότητα από τη χρήση στην κατάχρηση δεν έχει όριο, αφού πρόκειται για πολυτοξικομανία σε μεγάλο ποσοστό.
Κανείς δε θέλει να φυλακίζονται οι χρήστες, αντιθέτως ο νόμος να λειτουργεί ως μέτρο άσκησης πίεσης και να παραπέμπονται σε προγράμματα απεξάρτησης. Παρότι αποδεδειγμένα τα προγράμματα απεξάρτησης στοιχίζουν οικονομικά λιγότερο και έχουν πραγματικά αποτελέσματα, ενώ η υποκατάσταση συντηρεί και διαιωνίζει, η υποχρηματοδότηση των "στεγνών" προγραμμάτων και το άνοιγμα της ναρκωυποταγής όπως - όπως αποδεικνύει πως το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και η χειραγώγηση της νεολαίας το ζητούμενο.
Με την ελεγχόμενη χρήση και τη συντήρηση χιλιάδων νέων στο συνεχιζόμενο σκοτάδι και την απραξία, χωρίς απαίτηση για ζωή, χωρίς διεκδικήσεις, τελικά χιλιάδες οικογένειες βιώνουν τη στοχοποίηση των παιδιών τους από την "ανίατη ασθένεια" που γνωμάτευσαν αυτοί που αποφάσισαν ότι θα τους διασφαλίσουν διά βίου τη δόση τους. Και επειδή είναι γνωστό πως με τα υποκατάστατα δε σταματά και η ταυτόχρονη χρήση διαφόρων άλλων ναρκωτικών ουσιών, συνθετικών και μη, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη οδυνηρότερο για τους τοξικοεξαρτημένους, ενώ η πιάτσα θα συνεχίζει να ανθεί.
Οπως βλέπουμε, η πρόληψη μαζί με τη δημόσια και δωρεάν Υγεία πάει περίπατο, αφού δόθηκε χώρος σε ιδιώτες. Μπορεί να μην έχουμε σπίτι, χρήματα, εργασία, πολιτισμό, όμως ναρκωτικά όσα θέλουμε. Γι' αυτό καμιά αναμονή στα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους. Η λογική του "τελείωσαν όλα" δεν έχει θέση σε μας. Είμαστε πολλοί και θα το ανατρέψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου