Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Λένε χοντρά ψέματα. Θέλουν να σώσουν το μεγάλο κεφάλαιο...


«Η περίπτωση της ακαριαίας πτώχευσης, η περίπτωση της στάσης πληρωμών δηλαδή, που είναι για μας ας πούμε το απευκταίο, μας δίνει σύμφωνα με εκτιμήσεις όλων των ιαπωνικών τραπεζών, μία πτώση του εισοδήματος 57% - 57,6% δηλαδή κοντά 60%, και τον χρόνο που έπεται της πτωχεύσεως έναντι του ορισμένου που μπορεί να κυμανθεί από το 50-90% με βάση την εμπειρία των χωρών που έχουν πτωχεύσει και τις έχω μπροστά μου. Θεωρώ ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι που πρέπει να αποφευχθεί και εμείς ως πολιτικοί έχουμε ευθύνη που αυτά τα 2,5 χρόνια αλλά και 37 χρόνια τώρα, κάναμε την ελληνική οικονομία, μη παραγωγική μη ανταγωνιστική».
***
Τα παραπάνω είπε χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο ΣΚΑΪ. Τσακίζουν τους εργάτες, διαλύουν τη λαϊκή οικογένεια και την ίδια στιγμή
προσπαθούν με τρομοκρατικά διλήμματα να εκβιάσουν το λαό για να δεχτεί τα μέτρα που φέρνουν και που τον χρεοκοπούν ακαριαία. Αν ο λαός τώρα δεν παλέψει οργανωμένα, δεν ξεσηκωθεί, δε θα έχει καμία ελπίδα. Η πτώχευση για το λαό είναι ανεξέλεγκτη και θα είναι ασταμάτητη. Δε θα έχει καθόλου εισόδημα, δε θα μπορούν να ζήσουν τα παιδιά του. Ηδη, οι άνεργοι ξεπερνούν κατά πολύ το 1 εκατομμύριο. Ηδη, οι άστεγοι και οι άποροι πολλαπλασιάζονται. Ηδη, το εισόδημα των εργαζομένων με τα μέτρα που έχουν παρθεί και θα παρθούν έχει μειωθεί - σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας - κατά 60 - 70%. Εχουν χάσει οι εργάτες 6 μισθούς.
***
Λένε χοντρά ψέματα. Θέλουν να σώσουν το μεγάλο κεφάλαιο. Σφάζουν τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους. Με τη συμφωνία που θα φέρουν στη Βουλή στους νέους μέχρι 25 ετών θα υπάρχει μείωση του μισθού τους, του μισθού των 500 ευρώ, κατά 32%. Σε ετήσια βάση αυτό συνεπάγεται απώλεια 3 μισθών, οι οποίοι προστίθενται στους τρεις ακόμα μισθούς που αφαίρεσαν συνολικά από τους εργαζόμενους τα μέτρα, από το 2009 μέχρι σήμερα με όλα τα μέτρα της φοροληστείας και των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, όπως π.χ. η εκ περιτροπής εργασία. Με άλλα λόγια, αν πάρουμε ως βάση το εισόδημα που είχε ένας εργαζόμενος το 2009, οι απώλειές του το 2012 θα φτάσουν τους 6 τουλάχιστον μισθούς. Χάνει, δηλαδή, το 50% του εισοδήματός του! Με τη μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ, την αύξηση της φορολόγησης με τα αντικειμενικά κριτήρια, τα χαράτσια της έκτακτης εισφοράς και τα χαράτσια για τα ακίνητα, την αύξηση στις τιμές βασικών αγαθών και φαρμάκων, έχουν χαθεί τουλάχιστον 3 μισθοί. Φέρνουν φτώχεια και άγρια εξαθλίωση στο λαό. Ακόμα, κι αυτός ο μισθός των 400 ευρώ που θα δίνουν σε όσους νέους καταφέρουν να βρουν δουλειά, θα γίνουν 300 και 200. Θα δουλεύουν τζάμπα. Και θα δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και θα παίρνουν δανεικά απ' τις τράπεζες για να ζήσουν. Οι συνταξιούχοι θα βρεθούν στο δρόμο. Θα πεθαίνουν γιατί δε θα μπορούν να αγοράσουν φάρμακα.
***
Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να μην ακούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Λένε ψέματα. Δεν πασχίζουν για να γλιτώσουν το λαό από τα χειρότερα. Δουλεύουν για να βγουν κερδισμένα τα μονοπώλια. Τα έχουν δώσει όλα στο κεφάλαιο. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα τα εργατικά νοικοκυριά. Τα έχουν χάσει όλα. Ολοι στο δρόμο. Κανείς μέσα στα σπίτια να κλαίει τη μοίρα του. Μια ελπίδα υπάρχει. Στην ταξική πάλη. Στη λαϊκή, κοινωνική συμμαχία. Ο αγώνας κρίνεται στο εργοστάσιο, στους τόπους δουλειάς. Γύρω από κάθε τόπο δουλειάς και γραφείο, ιδιωτικό ή δημόσιο, πρέπει να συγκεντρωθεί η εργατική, λαϊκή γειτονιά. Στον τόπο δουλειάς και στον κλάδο, εκεί βρίσκεται ο ταξικός αντίπαλος που πρέπει με τον ασταμάτητο πολιτικό αγώνα να ηττηθεί. Ο μόνος δρόμος για να σωθεί ο λαός είναι έξοδος από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μονομερής διαγραφή του χρέους. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Εργατική - Λαϊκή Εξουσία. Ετσι θα έχουν οι εργάτες δουλειά και προκοπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου