Σελίδες

10 Φεβ 2012

Πανστρατιά στον αγώνα ενάντια στη χρεοκοπία του λαού!


  • Να νεκρώσει κάθε τόπος δουλειάς σήμερα και αύριο, όλοι στους δρόμους με το ΠΑΜΕ
  • Πολύμορφες και καθημερινές κινητοποιήσεις στις γειτονιές για την αγωνιστική κλιμάκωση
  • Προτεραιότητα η οργάνωση της αντίστασης στους τόπους δουλειάς
Ολοι στο δρόμο, όλοι στην πάλη και την οργάνωση του παλλαϊκού ξεσηκωμού για να μην περάσουν τα εκτρωματικά σχέδια σε βάρος του λαού! 
Ευθύνη όλων, κάθε εργάτη, όλων των λαϊκών στρωμάτων, να νεκρώσει κάθε τόπος δουλειάς σήμερα και αύριο, στη 48ωρη απεργία. Ολοι στους δρόμους, να μην ψηφιστούν τα μέτρα. Να «πάρουν φωτιά» τα ποδάρια μας, για να αναδειχθούν οι συνέπειες των εφιαλτικών αποφάσεων, να αναδειχθεί γιατί για το λαό είναι μονόδρομος η οργάνωση ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια. 
Την ανάγκη να σημάνει παλλαϊκός ξεσηκωμός υπηρετεί και το πρόγραμμα πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα όχι μόνο στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, αλλά και την προοπτική κλιμάκωσης τις αμέσως επόμενες μέρες. Για σήμερα Παρασκευή, η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα είναι στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 11 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό, στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Την απόφαση για τη 48ωρη απεργία πήραν χτες οι διοικήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ απόφαση για 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο πήρε και η ΠΝΟ. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και Ενωση Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών (ΠΕΝΗΗΕΝ) και η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Για την περιφρούρηση της απεργίας στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά, θα γίνει προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του για τη 48ωρη απεργία τονίζει:
«Ολοι στη 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Φλεβάρη. Να ματαιώσουμε το έγκλημα.
Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.
Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες. Αποφασίστε απεργία, οργανώστε συλλαλητήρια, καταλήψεις, σηκώστε στο πόδι τις λαϊκές γειτονιές. Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν τη χρεοκοπία του λαού. Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν εφ' όρου ζωής με 400 ευρώ. Για να σώσουν τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων που ζουν από τον ιδρώτα μας, καταργούν όλα τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές με αμέτρητες θυσίες και αίμα.
Αν παραδοθούμε θα δουλεύουμε όλη μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση για εμάς και τα παιδιά μας. Οι γέροντες θα φυτοζωούν με συντάξεις πείνας. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο ούτε από τα επιδόματα ανεργίας που παίρνει μικρό μέρος των ανέργων. Νομοθετούν ένα εφιαλτικό μέλλον για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές.
Εχουμε τη δύναμη, είναι η ώρα να τη νιώσουν για τα καλά. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
Κάτω η μαύρη κυβέρνηση. Στα τσακίδια μαζί με την τρόικα και την ΕΕ.
Κανένα νέο μνημόνιο. Καμία νέα συμφωνία που καταστρέφει τις ζωές μας.
Να τιμωρηθούν σκληρά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.
Ολοι στον αγώνα.
Ολοι στην απεργία Παρασκευή 10 Φλεβάρη και Σάββατο 11 Φλεβάρη.
Ολοι στη συγκέντρωση την Παρασκευή 10 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια με το ΠΑΜΕ».
Να αποκαλυφθεί ο χαρακτήρας και οι συνέπειες των μέτρων
Επιτακτικό ζήτημα είναι η οργάνωση πλατιά της διαφώτισης των εργαζομένων, με σχεδιασμένες παρεμβάσεις και συζητήσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις πρώτα απ' όλα σε τόπους δουλειάς, κλάδους αλλά και τις γειτονιές. Να αποκαλυφθεί ολοκληρωμένα ο χαρακτήρας, οι στόχοι, οι συνέπειες των μέτρων.
Γι' αυτό και το ΠΑΜΕ εξέδωσε χτες ανακοίνωση καταγράφοντας ένα - ένα τα νέα μέτρα και τις συνέπειές τους, ανακοίνωση που μπορεί να αξιοποιηθεί από κάθε σωματείο. Να μοιραστεί πλατιά στους τόπους δουλειάς. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Είναι πελώριο ψέμα ότι η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 20% - 22% επηρεάζει μόνο τους εργαζόμενους που αμείβονται με τα κατώτερα όρια ή όσους θα ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Πλήττει τους πάντες και τα πάντα».
Ενώ το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Δεν πρέπει να αφήσουμε να επιβάλλουν το νόμο τους στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στους κλάδους. Το ΠΑΜΕ σας καλεί να οργανωθούμε και να παλέψουμε σαν ένας άνθρωπος να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις. Διώξτε τα τσιράκια των εργοδοτών, όλους όσοι σπέρνουν την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό με τους εργοδότες. Αναδείξτε ηγέτες μαχητές. Στηριχθείτε στο ΠΑΜΕ, πάρτε επαφή με το ΠΑΜΕ».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/2/12, 12:29 μ.μ.

    ολοι μαζι και ο ψωριαρης χωρια κι εχω να προσθεσω οτι ειμαι παλιο μελος του κκε και υποστηρικτης και ψηφοφορος αυτη την ωρα ο λαος θελει καθοδηγηση και την πρωτοπορια μπροστα ποια αρρωστημενα μυαλα προτεινουν αυτην την τακτικη ηθελα ναξερα μαντευω επειτα να τρεχουν να κρυφτουν γιατι δεν θα φτανει η αυτοκριτικη ειναι απαραδεκτο το κκε να μην ζυμωνεται και να συνδιαλεγεται με ολες τις αριστερες τασεις της κοινωνιας και να μην παλευει μαζι τους ολοι πρεπει να θελουν λαικη εξουσια; ας τους πεισει πως; απομονομενο;αδιανοητα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/2/12, 12:50 μ.μ.

      Αξιος ο μισθος σου ανωνυμε.
      Καλα δεν βαρεθηκατε ακομα τσιρακια του συστηματος, πληρωμενα παπαγαλακια των παρακρατικων αφεντικων σας, να τρολλαρετε και να λετε παπαριες.
      Δεν εχετε αντιληφτει οτι ο λαος σας πηρε χαμπαρι και σας εχει καταγραμενους στα καταστιχα των προδοτων .
      Οσοι υπηρετουν τον ταξικο εχθρο θα εχουν την τυχη που τους αξιζει....

      Διαγραφή