Σελίδες

10 Φεβ 2012

Ρεσιτάλ υποκρισίας από τους νεκροθάφτες του λαού ...


Βουλευτές εγγυώνται ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα και προτείνουν αστεία «ισοδύναμα», δήθεν για ανακούφιση
Την ίδια ώρα που ο Γ. Παπανδρέου προσυπογράφει το νέο μνημόνιο και οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υπουργοί της συγκυβέρνησης δρομολογούν την εφαρμογή του, τμήμα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στρώνει το έδαφος για την υπερψήφιση των μέτρων και τον αποπροσανατολισμό του λαού.
Με αυτό το στόχο, 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης, δηλώνουν έτοιμοι να ψηφίσουν τα νέα σκληρά μέτρα, αρκεί «να
κατατεθούν άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή νέα και ισοδύναμα μέτρα, με στόχο την ανακούφιση των πληττόμενων μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων»! Οι ίδιοι βουλευτές, πάντως, απάλειψαν από το κείμενό τους σχετική παράγραφο με την οποία προχτές πρότειναν την παράταση του βίου της κυβέρνησης συνεργασίας.
Ξεπερνώντας κάθε όριο κοροϊδίας σε βάρος των εργαζομένων, δεσμεύονται ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα για τη σφαγή των μισθών και των συντάξεων και για την επιβολή νέων φόρων, προτείνοντας σαν«ισοδύναμα μέτρα» την κατάθεση «νομοσχεδίων με μέτρα στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας και (...) για τον έλεγχο της αγοράς και τη μείωση του κόστους ζωής»! Εμπαίζουν δηλαδή το λαό ισχυριζόμενοι ότι θα μπουν κανόνες στα πλαίσια της καπιταλιστικής αγοράς και τον προκαλούν ότι προτείνουν μέτρα στήριξης των «αδύναμων», αφού πρώτα θα έχουν ψηφίσει την περικοπή ακόμα και των πενιχρών κοινωνικών επιδομάτων...
Τέτοιες προτάσεις, με στόχο να σπείρουν συγχύσεις στο λαό, αναμένεται να καταθέσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόμοιες «εγγυήσεις» θα δώσει και ο Γ. Παπανδρέου, καλώντας ταυτόχρονα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να«πράξουν το καθήκον» τους και να ψηφίσουν τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ε. Βενιζέλος διέρρευσε ήδη από χτες κείμενο προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο τους καλεί να στηρίξουν την κυβέρνηση και«τις δύσκολες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας»,ενώ υπόσχεται ότι έχει «σχέδιο για να επανασύσταση της παράταξης (...) σε μια προοδευτική πλειοψηφία μεταρρυθμίσεων και υπευθυνότητας». Τέλος, μιλώντας χτες στο κρατικό ραδιόφωνο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚΟδ. Βουδούρης υποστήριξε ότι δε θα ψηφίσει «μέτρα που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα τη μείωση του κατώτερου μισθού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου