Σελίδες

14 Ιαν 2012

Η ... φιλευσπλαχνία



Με φιλευσπλαχνία, φιλανθρωπία και «ασπιρίνες» για όσους χτυπιούνται από την αντιλαϊκή πολιτική, πασχίζει η δημοτική αρχή της Αθήνας (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγοι) να καλύψει την κατάργηση ουσιαστικά της όποιας κοινωνικής υποδομής είχε μείνει, για να καλύψει κάποιες έστω από τις διευρυνόμενες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών της πρωτεύουσας. Μιλώντας στον πάντα «φιλόξενο» γι' αυτόν και την πολιτική που εφαρμόζει ραδιοσταθμό «ΣΚΑΪ» ο δήμαρχος Γ. Καμίνης προπαγάνδισε τις κινήσεις που κάνει για να προστατέψει τους άστεγους από το δριμύ ψύχος (πρόσκαιρη φιλοξενία σε γυμναστήρια και άλλες αίθουσες του δήμου) και όποιες άλλες ενέργειες για συγκέντρωση τροφίμων για τους άπορους. Αστεγους και άπορους που γεννά και αυξάνει το σύστημα που υπηρετεί και ο ίδιος.
Αλλωστε, αποσιώπησε όλα τα μέτρα που παίρνει ως δημοτική αρχή που έχουν ως αποτέλεσμα να σπρώχνονται ευρύτερα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια. Π.χ. το γεγονός ότι ο δημοτικός προϋπολογισμός για το 2012 προβλέπει νέα μείωση στην κρατική επιχορήγηση κατά 15%. Οτι τα προϋπολογιζόμενα πραγματικά έσοδα μέσω τακτικών και αναμενόμενων έκτακτων επιχορηγήσεων ανέρχονται σε 198 εκατ. ευρώ, ενώ τα προϋπολογιζόμενα έσοδα από τέλη, φόρους, παράβολα, πρόστιμα και λοιπά καταβλητέα από το λαό σε 461 εκατ. ευρώ (σχέση 30% προς 70%). Ταυτόχρονα, παραμένουν υψηλά τα τέλη σε καιρούς που το λαϊκό εισόδημα έχει μειωθεί πάνω από 40%.
Οτι στις κοινωνικές υποδομές του Δήμου, από τα μόλις έξι Δημοτικά Ιατρεία που καλούνται να εξυπηρετήσουν χιλιάδες κόσμου καθημερινά, λειτουργούν μόνον τέσσερα, σπρώχνοντας «πελατεία» να πληρώνει στα ιδιωτικά. Οτι για το Δημοτικό Βρεφοκομείο που καλείται να εξυπηρετήσει χιλιάδες παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου συν τα συσσίτια που τροφοδοτεί ανά την Αθήνα το 2010 έδωσαν 34,910 εκατ. από τον δημοτικό προϋπολογισμό, το 2011 προϋπολόγισαν 43 αλλά μέχρι τώρα έχουν δώσει μόλις 25, για το 2012 προϋπολογίζουν 32 (μείον 11 εκατομμύρια συγκριτικά με τα προϋπολογισθέντα του 2011 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για παροχές σε υπηρεσίες προς τα παιδιά και τους γονείς τους). Οτι ακόμα και στο πολυδιαφημισμένο τελευταία Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου το 2010 έδωσαν 2,640 εκατ., το 2011 προϋπολόγισαν 2,840 και για το 2012 2,400 εκατ., άρα μείωση 14,5% με επιπλέον άστεγους, άπορους, άνεργους, υποσιτισμένους να πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης. Αυτή είναι η ...φιλευσπλαχνία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου