Σελίδες

14 Ιαν 2012

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Στο ρυθμό της απεργίας της 17 Γενάρη



Στο ρυθμό της επόμενης απεργίας, που ήδη έχει προκηρυχτεί για την ερχόμενη Τρίτη 17 Γενάρη, ζει η εργατική τάξη στη Μαγνησία. 
Ηδη από το βράδυ της Πέμπτης κι ενώ εξελισσόταν ακόμα η μάχη στις πύλες των εργοστασίων του Μάνεση, η απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» για νέα απεργία «δουλεύεται» στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς. Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον αστικό Τύπο (και τους ιδιοκτήτες του) στην περιοχή. Το αποτέλεσμα της μεγάλης μάχης που δόθηκε στις πύλες των εργοστασίων, μάχη που κερδήθηκε από την εργατική τάξη καθώς κανένας εργάτης δεν μπήκε για δουλειά, «βάρεσε κόκκινο» για το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ που δουλεύει καθημερινά για να παραμείνουν οι εργάτες της περιοχής υποταγμένοι στον κάθε Μάνεση. Ενδεικτική του πανικού που προκάλεσε η επιτυχία της απεργίας της προηγούμενης Πέμπτης είναι η ενεργοποίηση και πυρήνων φασιστοειδών που δρουν στην περιοχή και απειλούν ευθέως όποιον δεν θεωρεί «εθνικό συμφέρον» τα συμφέροντα του Μάνεση.
Η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για την απεργία που έγινε και την προοπτική. Χαρακτηρίζει την απεργία που έγινε «ένα σημαντικό βήμα αγωνιστικού συντονισμού ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας». Τονίζει ότι «οι εξελίξεις στον κλάδο του μετάλλου και γενικότερα επιβάλλουν να το συνεχίσουμε πιο οργανωμένα και αποφασιστικά. Η επίθεση των εργοδοτών μεγαλώνει, μέσα και έξω απ' τα εργοστάσια».
Ανακοίνωσε ότι η νέα 24ωρη απεργία για όλο τον κλάδο του μετάλλου, που προκηρύχτηκε για την Τρίτη 17 Γενάρη, γίνεται σε συντονισμό και με την παναττική απεργία την ίδια μέρα. Απεύθυνε κάλεσμα και στα άλλα σωματεία της περιοχής να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.
«Η επόμενη μέρα της απεργίας, τόνισαν οι συνδικαλιστές, είναι "λιγάκι διαφορετική". Η οργή και η αγανάκτηση δείχνει να μετατρέπεται σιγά σιγά σε αποφασιστικότητα, σε οργάνωση και πάλη κόντρα στις επιταγές των βιομηχάνων. Γνωρίζουμε ότι οι κύριοι αυτοί "σκύλιασαν" γιατί βλέπουν τον κίνδυνο η σπίθα της "Χαλυβουργίας" να γίνει φωτιά! Βλέπουν ότι πια δεν παίζουν μόνοι τους, υπάρχουν δυνάμεις αποφασισμένες να τους κοντράρουν στα ίσα. Γνωρίζουμε ότι έχουν ήδη εξαπολύσει τα σκυλιά τους για να τρομοκρατήσουν τους εργάτες! Ξέρουν όμως πια και οι εργαζόμενοι ότι δεν είναι μόνοι τους. Υπάρχει δύναμη ικανή να στηρίξει τον αγώνα τους. Κανείς εργάτης δεν θα γίνει δούλος, φυλακισμένος που παράγει πλούτο για τον Μάνεση και τον κάθε Μάνεση. Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους!»
Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» χαιρετίζει τους εργάτες στη «Χαλυβουργία» που κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» δεν πήγαν για δουλειά, συμπαρατάχτηκαν στον αγώνα, αψήφησαν τα «τηλεφωνήματα» και τους εκβιασμούς. Καταγγέλλει όσους όρθωσαν εμπόδια στην ταξική ενότητα και σημειώνει ιδιαίτερα για στελέχη του ΣΥΝ που υπονόμευσαν την απεργία ότι «οι κύριοι αυτοί θέλουν "ενωμένους" τους εργάτες με σκυμμένο κεφάλι μπροστά στο αφεντικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου