Σελίδες

26 Ιαν 2012

Εντείνει την καταστολή η κυβέρνηση.



Με παραπέρα καταστολή σκοπεύει η κυβέρνηση να «λύσει» τα ογκούμενα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας. Προβλήματα που με την πολιτική τους δημιούργησαν και έκαναν την περιοχή αβίωτη για τις λαϊκές οικογένειες, την απαξίωσαν και σήμερα την παραδίδουν στο μεγάλο κεφάλαιο που καραδοκεί να την εξαγοράσει για πενταροδεκάρες.
Στην κόντρα που υποβόσκει μεταξύ ηγεσίας ΥΠΡΟΠΟ και δημοτικής αρχής Αθήνας για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για την κατάσταση στο κέντρο της πόλης, ο υπουργός Χρ. Παπουτσής έστειλε στον δήμαρχο Γ. Καμίνη στοιχεία από τη δράση υπηρεσιών και πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, όπου υπογράμμιζε ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται για την Αθήνα, ενισχύονται διαρκώς και σε μέσα και σε ανθρώπινο δυναμικό». Οτι «από τα μέσα Νοέμβρη, τοποθετήθηκαν στη ΓΑΔΑ 2.000 νέοι Αστυνομικοί, ενώ ήδη βρίσκεται σ' εξέλιξη η εκπαίδευση 1.200 ειδικών φρουρών που στην πλειονότητά τους θα τοποθετηθούν και αυτοί στην Αθήνα».
Συμπλήρωσε ότι πανελλαδικά Αστυνομία και Λιμενικό προέβησαν το 2011 «σε συλλήψεις 100.000 αλλοδαπών, και θα μπορούσε να έχει προβεί σε ακόμη περισσότερες συλλήψεις (...) ήδη κατά τους τελευταίους μήνες έχουν απελαθεί πάνω από 25.000».
Για το παρεμπόριο, ενημέρωσε ότι από αρχές Ιούνη μέχρι 2/12/11, συγκροτήθηκαν 3.607 μεικτά κλιμάκια (ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας), όπου η Αστυνομία συμμετείχε με 7.863 αστυνομικούς. Αφησε σπόντες για το δήμο, λέγοντας ότι «η Δημοτική Αστυνομία, που έχει αποκλειστική αρμοδιότητα, που είναι η δουλειά της το παρεμπόριο, συμμετείχε με 4.938 υπαλλήλους».
Τέλος, προϊδέασε για μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων στο κέντρο αναφέροντας ότι «συμμερίζομαι τη γνώμη όλων εκείνων και κυρίως των πολιτών της Αθήνας και των ανθρώπων του εμπορικού κόσμου του κέντρου, οι οποίοι αισθάνονται σχεδόν αποκλεισμένοι από τον τόπο που ζουν και εργάζονται. (...) Επανειλημμένως έχουμε θέσει το θέμα της συζήτησης σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Και, πράγματι, η κυβέρνηση έχει αναλάβει την πρωτοβουλία διά του αρμοδίου Υπουργού Δικαιοσύνης, όπου έχουν ήδη συστήσει μια επιτροπή, η οποία συζητά αυτές τις εκδοχές και διάφορες προτάσεις, οι οποίες υπάρχουν. Ταυτοχρόνως, όμως, και ο δήμαρχος της πόλης ο κ. Καμίνης, έχει και αυτός συστήσει μια επιτροπή. Αυτές οι επιτροπές ολοκληρώνουν το έργο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου