Σελίδες

2 Αυγ 2011

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ Δεν σκύβουν το κεφάλι.



  • Φάμπρικα δικαστικών διώξεων, παρακολουθήσεων απεργών και αφαίρεσης αδειών «στήνει» η κυβέρνηση
  • «Μάχη» για να περάσει ο συντονισμός του αγώνα στα «χέρια» της βάσης, μέσα από τη σύσταση Απεργιακής Επιτροπής για την απόκρουση της καταστολής και τη νικηφόρα προοπτική του, δίνουν οι τοπικές Επιτροπές Αγώνα
Διά «πυρός και σιδήρου» είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει την «απελευθέρωση» των οδικών επιβατικών μεταφορών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιστρατεύοντας όλα τα μέσα που της παρέχει η κρατική μηχανή καταστολής, αποδεικνύοντας ότι η άμεση εφαρμογή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας είναι ζήτημα δίχως αναβολή για τους ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούσης σε εγκύκλιο, με την ένδειξη του «κατεπείγοντος», που απέστειλε προς τους περιφερειάρχες όλης της χώρας, την οποία κοινοποιεί και προς τον υπουργό «Προστασίας του Πολίτη» Χρ. Παπουτσή, ζητά την επιβολή κυρώσεων κατά των απεργών αυτοκινητιστών βάσει των όσων προβλέπει ο «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας», κυρώσεις που συμπεριλαμβάνουν και την αφαίρεση της άδειας του εμπλεκόμενου στα «αδικήματα», για ένα έτος κατ' αρχήν και σε περίπτωση «υποτροπής» οριστική αφαίρεση της άδειας.                       Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, η εγκύκλιος είναι άμεσα εκτελεστή και γι' αυτό καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών σε διαρκή ενημέρωση αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνουν για την υλοποίησή της.
Στο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Χρ. Παπουτσής, τονίζοντας σε χτεσινές του δηλώσεις, ότι «τα επαγγέλματα που ήταν κλειστά πρέπει να ανοίξουν» και πως στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου και των εισαγγελικών εντολών, η ελληνική αστυνομία μέχρι στιγμής έχει σχηματίσει 82 δικογραφίες που αφορούν περίπου τα 6.500 άτομα πανελλαδικά και στα οποία σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 292 του ΠΚ περί «παρακώλυσης συγκοινωνιών» προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών. Πάντως, εκτός από το σχηματισμό δικογραφιών, η ελληνική αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες κλήσεις απεργών στα αστυνομικά τμήματα ανά την Ελλάδα, ενώ όπως καταγγέλλεται στον «Ρ» το Συνδικαλιστικό της Κρατικής Ασφάλειας έχει θέση σε μόνιμη βάση υπό παρακολούθηση συνδικαλιστές του χώρου με οχήματα έξω από τα σπίτια τους.
Στο πλευρό της κυβέρνησης η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων» συνέταξε κείμενο μηνυτήριας αναφοράς, το οποίο απέστειλε σε όλες τις ενώσεις - μέλη της ανά την Ελλάδα, προκειμένου να κατατίθεται στους κατά τόπους εισαγγελείς.
Κι ενώ η κυβέρνηση και κάθε εμπλεκόμενος υπουργός της ξεχωριστά, απ' το δικό του «μετερίζι», υλοποιεί τον ν.3919/11, η ΝΔ επιμένει στο «ξοφλημένο» επικοινωνιακό τρικ περί δήθεν βεντέτας Ρέππα - Ραγκούση, καλώντας τον 
Γ. Παπανδρέου να σταματήσει να «παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο», όταν ο πρωθυπουργός με κάθε ευκαιρία επίσημα και ανεπίσημα έχει δηλώσει τη στοχοπροσήλωση της κυβέρνησής του στην άμεση και απαρέγκλιτη υλοποίηση του νόμου. Παράλληλα, επανέλαβε την «έκκληση» του προέδρου της Αντ. Σαμαράπρος τους απεργούς «να σταματήσουν, άμεσα - σήμερα κιόλας - την απεργία τους».
Πάντως, από την Κρήτη μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Σάμο οι αυτοκινητιστές απεργούν σύσσωμοι και κατέρχονται μαζικά στις κινητοποιήσεις, αψηφώντας την κρατική καταστολή και την κατάπτυστη συκοφαντία των ΜΜΕ. Συγκεντρώσεις έγιναν και στο λιμάνι της Πάτρας, στη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ την Κυριακή ταξιτζήδες από Κόρινθο και Αργος συγκεντρώθηκαν έξω από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και μοίρασαν προκηρύξεις στα ελληνικά και στα αγγλικά. Χτες, στην Αθήνα χιλιάδες απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υποδομών, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους απεργούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου.
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο οι Επιτροπές Αγώνα της Αθήνας και του Πειραιά κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν τα βήματα που θα ακολουθήσουν οι συνεπείς δυνάμεις του χώρου το επόμενο διάστημα, ενώ κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΣΑΤΑ, που έγινε την Κυριακή στο θέατρο «Περοκέ», τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη σχηματισμού «Απεργιακής Επιτροπής», εξέλιξη που με «νύχια και με δόντια» προσπαθεί να αποτρέψει η συνδικαλιστική πλειοψηφία.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την «εγκύκλιο Ραγκούση» για τα ταξί, υπογραμμίζεται:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση, με στόχο να κάμψει τον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων στα ΤΑΞΙ.
Η τρομοκρατική εγκύκλιος που καλεί τους περιφερειάρχες να προχωρήσουν σε αφαίρεση αδειών και οι διώξεις που ξεκίνησαν από εισαγγελείς και αστυνομία πρέπει να πάρουν αγωνιστική απάντηση από το λαϊκό κίνημα με μαζικούς, οργανωμένους και περιφρουρημένους αγώνες.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συγχορδία των κρατικών και ιδιωτικών ΜΜΕ, μαζί με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, κλιμακώνει και την κρατική βία. Αντιμετωπίζει με συκοφαντίες και διώξεις, για άλλη μια φορά, τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες όπως έκανε και με τους αγρότες, και με τους ναυτεργάτες, και με τους φορτηγατζήδες, όπως και με κάθε λαϊκή κινητοποίηση.
Οι δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι ταξιτζήδες βρίσκονται εδώ και 15 μέρες στους δρόμους, για να υπερασπίσουν τη θέση εργασίας τους, ενάντια στα σχέδια εισβολής του μεγάλου κεφαλαίου και εταιρειών στον κλάδο που προωθεί η κυβέρνηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου