Σελίδες

28 Ιουλ 2011

Πρώτη προτεραιότητα το τσάκισμα του λαού...



Η ταχεία υλοποίηση των «μεταρρυθμίσεων», που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και διασφαλίζουν φθηνότερη εργατική δύναμη, καθώς και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας στους μονοπωλιακούς ομίλους είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζει την ασύστολη θριαμβολογία για τις αποφάσεις της Ευρωσυνόδου για το χρέος, προκειμένου την ίδια στιγμή να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού και να «δικαιώσει» τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης μέχρι το τέλος Αυγούστου όπως τις παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, «εγγυώνται» ότι η ζωή του λαού θα γίνει κόλαση, εξαιτίας της κλιμάκωσης της βάρβαρης επίθεσης.
«Είναι τώρα η ώρα να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, να εγγυηθούμε για βιώσιμη ανάπτυξη, να γίνουν όσα δεν έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες», τόνισε ο πρωθυπουργός δίνοντας το έναυσμα της νέας αντιλαϊκής επίθεσης κάτω από το σύνθημα «αντιλαϊκές ανατροπές παντού».
Παράλληλα, παρουσίασε τα μέτωπα στα οποία, όπως είπε, θα επικεντρωθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε: Στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, στις επενδύσεις από το ΕΣΠΑ, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στις αλλαγές στο δημόσιο τομέα, με αιχμή το ενιαίο μισθολόγιο, στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων «ώστε να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις», όπως είπε, στην εκ βάθρων αλλαγή του φορολογικού συστήματος.
Ομως, η κυβέρνηση δε θα μείνει «μόνο στο μέτωπο της οικονομίας», αλλά θα προχωρήσει «στο ευρύτερο πρόγραμμα δομικών μεταρρυθμίσεων της μεταπολίτευσης», όπως το χαρακτήρισε, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό το νέο αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, το νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, αλλά και τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Πρόκειται για τις δομικές μεταρρυθμίσεις που επιδιώκουν να θωρακίσουν το αστικό πολιτικό σύστημα απέναντι στη λαϊκή πάλη και να κτυπήσουν το ταξικό κίνημα.
Προκειμένου να επιταχύνει την υλοποίηση των παραπάνω αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών, ο πρωθυπουργός απέστειλε επιστολές προς τους υπουργούς, στις οποίες καταγράφονται συγκεκριμένα οι προτεραιότητες ανά υπουργείο μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Το μεγαλύτερο μέρος όμως της ομιλίας του ο πρωθυπουργός το αφιέρωσε για να παρουσιάσει ως αναπόφευκτα και επιβεβλημένα τα βάρβαρα μέτρα, επιστρατεύοντας τερατώδη ψέματα, αλλά και εκτοξεύοντας στα ύψη τη θριαμβολογία για τις αποφάσεις της Συνόδου της Ευρωζώνης, προκειμένου να αποκρύψει την αλήθεια, ότι δηλαδή έδωσαν ανάσα και στήριξαν τις τράπεζες και τα εγχώρια μονοπώλια, αλλά φορτώνουν με νέα δάνεια και δεινά το λαό για πολλά χρόνια.
«Με τις αποφάσεις της προηγούμενης βδομάδας, μπαίνουν προοπτικές, φαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ, πιάνουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού, όπως είχαμε υποσχεθεί. Μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας σε πιο στέρεες βάσεις, με μεγαλύτερη ασφάλεια», ισχυρίστηκε, κάνοντας το μαύρο άσπρο σε μια προσπάθεια να πουλήσει ψεύτικες ελπίδες για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Παράλληλα, προσπάθησε να πείσει ότι η «ανακούφιση» και η «ανάσα», που πήρε δικαιολογημένα η πλουτοκρατία από τις αποφάσεις της Συνόδου, θα σημάνουν τάχα και ανακούφιση για το λαό, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα. Για πολλοστή φορά, επανέλαβε τους αστήρικτους ισχυρισμούς ότι με τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου «πετύχαμε να λύσουμε το πιο άμεσο πρόβλημα, που ήταν η κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας μας τα επόμενα χρόνια», αποφεύγοντας ωστόσο να προσδιορίσει μέχρι πότε, καθώς και «να αντιμετωπίσουμε το βρόχο του χρέους»... Επιπλέον, υποστήριξε ότι με τις αποφάσεις της Συνόδου της Ευρωζώνης «επιβεβαιώσαμε τη συμμετοχή μας στο στενό πυρήνα της Ευρωζώνης», υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της εξέλιξης «για τη σταθερότητα και την ασφάλεια των πολιτών», εννοώντας προφανώς τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Ταυτόχρονα, προσπάθησε να δικαιώσει την πολιτική του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, υποστηρίζοντας ότι χωρίς αυτή δεν θα μπορούσε να υπάρξει η απόφαση της Συνόδου της Ευρωζώνης για τη διαχείριση του χρέους. «Διασφαλίσαμε την ισχυρή βούληση της Ευρώπης να προστατέψει και να στηρίξει χώρες όπως η Ελλάδα, μπροστά στις σημερινές ή και μελλοντικές εξελίξεις στις αγορές και τη διεθνή οικονομία. Αρκεί εμείς να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας», τόνισε, διακηρύσσοντας τη στοχοπροσήλωσή του στη νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να χρησιμοποιήσει το γνωστό παραμύθι ότι, αν δεν εφαρμοζόταν η βάρβαρη πολιτική «αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».
Από την άλλη, επιχείρησε ξεδιάντροπα να εμφανίσει το λαό ότι προσφέρει συναίνεση και στήριξη στην ακολουθούμενη πολιτική. «Σήμερα πρώτα απ' όλα οφείλουμε όλοι να απονείμουμε εύσημα στον ελληνικό λαό, στους Ελληνες πολίτες που έδειξαν ωριμότητα και αποφασιστικότητα στην πιο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας», δήλωσε προκλητικά, επιχειρώντας να καταστήσει συνένοχο το λαό στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και να καλλιεργήσει κλίμα μοιρολατρίας και υποταγής.
Καθόλα δικαιολογημένα και επιβαλλόμενα ήταν όμως τα εύσημα που απένειμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι είναι υπερήφανος για τη στάση που κράτησε το προηγούμενο διάστημα, όταν ψήφισε το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. «Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει χωρίς εσάς, χωρίς τη δική σας στάση εθνικής ευθύνης», τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους βουλευτές.
Παράλληλα, πυροδότησε την κοκορομαχία με τη ΝΔ, ανεβάζοντας τους τόνους της κούφιας και ανούσιας αντιπαράθεσης, ενώ την κάλεσε να συμμετέχει στην «εθνική προσπάθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου