Σελίδες

30 Ιουν 2011

Απάντηση στους αρνητικούς κομπάρσους του κινήματος ...



Αναδημοσιεύση απο το Redflyplanet
VIA : γλόμπινγκ
Σας παραθέτουμε παρακάτω, ένα Email περαστικού αναγνώστη, ένας απο αυτούς τους "αριστερούς" που έπαιξαν τον ρόλο του παρακράτους στο επεισόδιο με το ΠΑΜΕ στις 28/6 στην οδό Αμαλίας, ο οποίος θεωρεί γράφοντας Email στο Redflyplanet, πως απευθύνεται στο Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ (μάλλον δεν έχει τα κότσια να απευθυνθεί εκεί που πρέπει).

Παραθέτουμε το Email (στο οποίο έχουμε αφαιρέσει το όνομα του κυρίου) και του απαντάμε ύστερα ως Redflyplanet και όχι ως ΚΚΕ, με τον τρόπο που αρμόζει πλέον κατα την άποψή μας, να χτυπήσουμε αυτό το καρκίνωμα που κρύβεται κουκουλωμένο ή "κουκουλωμένο" στις πλατείες και σπέρνει αυταπάτες και ψευτοδιλήμματα στον εργαζόμενο λαό. 


Φυσικά και διαχωρίζουμε τον απλό εργαζόμενο λαό, απο αυτά τα συνειδητά αντικινηματικά στοιχεία που κρύβονται ως ανεξάρτητοι και ως ανένταχτοι μέσα στις πλατείες και τις κινητοποιήσεις. 

Το Email που στάλθηκε στο Redflyplanet
 Αγαπητοι φιλοι,
μπαινω κατευθειαν στο "προβοκατορικο" σχολιο μου, δεδομενου οτι ειμαι "προβοκατορας" ή "παρακρατος" οπως σας αρεσει, αυταρεσκα, να αποκαλειτε οποιονδηποτε δεν ακολουθει αυτο που εσεις νομιζεται οτι κατεχεται κατ'  αποκλειστικοτητα και αναφερομαι στη μοναδικοτητα της ερμηνειας που κανετε σε καθε επαναστατικη - ριζοσπαστικη θεωρητικη προταση.
Πριν σας αναφερω την ιστορια μου σας λεω οτι,τωρα, πανω απο τα πενηντα, συμμετειχα στις δυο μερες που συγκλονισαν την Αθηνα (αλλα και μενα). Επισης, σας αναφερω οτι ημουν απο αυτους που το απογευμα της Τριτης γιουχαραν το ΠΑΜΕ και ορμησαν στο φορτηγακι με τα μεγαφωνα σας. Μεγάλος προβοκατορας και ανθρωπος του παρακρατους!!!
Επι δικτατοριας υπηρξα στελεχος της ΚΝΕ (τοτε ΜΟΔΝΕ - μαθητικο),συμμετειχα στην εξεγερση του Πολυτεχνειου (εναντια στην επισημη θεση του κομματος) και συνεχισα να ειμαι μελος της ΚΝΕ μετα την μεταπολιτευση και σε τομεα γειτονιας και σε τομεα φοιτητικου. Για λιγο διαστημα ημουν μελος της ΟΒ Δικηγορων του ΚΚΕ. Ξεχασα να σας πω οτι  -  ευτυχως  - ειχα την πολυτελεια να εχω μια καταπληκτικη βιβλιοθηκη ιστοριας και φιλοσοφιας που κληρονομησα εν μερει απο τον επισης αγωνιστη του ΚΚΕ (εφεδρικος ΕΛΑΣ)πατερα μου (στον οποιο ο Ριζοσπαστης αφιερωσε ειδικη νεκρολογια το 1993, ετος θανατου του) και απο τη διψα μου για μορφωση που με οδηγησε σε διαφορα αλλα πτυχια και διδακτορικους τιτλους. Διαφωνισα με το κομμα την εποχη της περεστροϊκα (και αποδειχτηκε οτι ειχα δικιο) και βιωσα, μαζι με ολους τους συντροφους την καταρευση αυτου του "κατ' ονομα" πλεον σοσιαλιστικου στρατοπεδου.
Απο τοτε, κατω απο τη πιεση της απογνωσης, αποτραβηχτηκα διχως να σταματησω να ψηφιζω το κομμα. Αυτο, βεβαια, μεχρι το 2000, περιπου, οταν διαπιστωσα οτι η "εγκληματικη" πολιτικη του κομματος (κατά την αποψη μου) στα θεματα θεωριας και συμμαχιων δεν μου αφηναν το περιθωριο να συνεχισω ουτε με την ψηφο μου.
Για να μην πολυλογω, αλλωστε νομιζω οτι αυτα θα τα εχετε ξανακουσει απο παρα πολλους συντροφους, διατηρουσα καποιες επιφυλαξεις και ελπιζα οτι κατι θα αλλαξει. Η σταση, ομως, του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, τις κρισιμες αυτες μερες, οχι , απλα, με απογοητευσαν αλλα και σας ομολογω οτι θεωρω πλεον τιμη μου και τιτλο αγωνιστη να με αποκαλει το ΚΚΕ "προβοκατορα" και "παρακρατος" (συνηθισμενη, αλλωστε λογικη σας).
Δεν ειναι δυνατον ενα κομμα που αυτοαποκαλειται "κομμουνιστικο" και φερει ολη αυτη τη συνταρακτικη κληρονομια πισω του να ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ απο τις σημερινες συγκεντρωσεις. Η παρουσια του θα ειχε διευκολυνει τα μεγιστα στον αποκλεισμο της βουλης και την εικονα της δραματικης, σημερινης, συγκεντρωσης.Ειναι ΝΤΡΟΠΗ για ενα κομμα εργατικο να εχει λουφαξει στην κοινοβουλευτικη νομιμοτητα και να ειναι ανικανο να αξιολογησει και να εκτιμησει σωστα τις περιστασεις...
Ειναι ΝΤΡΟΠΗ σας να αποκαλειτε, συλληβδην, ολα αυτα τα παιδια που αγωνίστηκαν μονα τους εναντια σε μια απιστευτη κρατικη βια, προβοκατορες και παρακρατος. Η θεωρητικη και οργανωτικη σας αδυναμια ειναι που εσπρωξε ολη αυτη τη νεολαια σε χωρους αντιεξουσιαστικους και ειναι η ανικανοτητα σας και η θεωρητικη σας ανεπαρκεια να συλλαβεται εστω και την τελευταια στιγμη τον παλμο του ελληνικου λαου που σας έχει απομονωσει στις, τραγικες και αξιολυπητες, συγκεντρωσεις σας που αποτελουν, πλεον, καρικατουρα εργατικου κομματος. Θα μπορουσατε, π.χ., να ειχατε καλεσει το ΠΑΜΕ σε "επαναστατικη" συγκεντρωση στην παραλια της Βαρκιζας, για να μη φανε οι "αγωνιστες" σας ολα αυτα τα χημικα που εφαγε ο αθηναϊκος λαος σημερα!!!
Επαναλαμβανοντας τον Γκραμσι, δεν ελεεινολογω τον εαυτο μου που αγωνιστηκε τοσα χρονια για ενα ονειρο,τον καταδικαζω, ομως, που περασε απο τις γραμμες σας τοσα χρονια μεχρι να συνειδητοποιησει το πραγματικο προσωπο της απολυτως αλλοτριομενης και συμβιβασμενης συνειδησης σας. Το μονο που σας μενει ειναι να ενισχυσετε τα σωματα ασφαλειας με τριτες σειρες περιφρουρησης!!!
Μην ξεχασετε, ομως, οτι η ιστορια ειναι και θα σας κρινει αμειλικτα.
Σας ευχαριστω για την υπομονη σας.


Ο "παρακρατικος" και "προβοκατορας" 
***********, εκπαιδευτικος.

Προφανως, δεν περιμενω να δημισιευσετε το κειμενο, μου αρκει, ομως, οτι εστω και καποιοι απο εσας θα το διαβασουν.


Απάντηση του Redflyplanet

Είναι δεδομένο πως πολλοί παλιοί οργανωμένοι και αγωνιστές, δεν κατάλαβαν ποτέ που εντάχθηκαν στα νιάτα τους, και ακόμα και σήμερα δεν έχουν πάρει πρέφα του τι σημαίνει 
εργατικό κίνημα, τι σημαίνει ταξικός πόλεμος, τι σημαίνει οργάνωση και περιφρούρηση μιας απεργίας, τι σημαίνειπολιτικός αγώνας. Φυσικά για αυτό δεν φταίνε πάντα οι ίδιοι, αλλά αυτό δεν τους απαλλάσει απο τοναντικινηματικό και διασπαστικό ρόλο που έχουν επωμιστεί σήμερα και τον αντεπαναστατικό ρόλοπου θα αναλάβουν μεθαύριο ... όταν οργανωμένη και συνειδητοποιημένη η εργατική τάξη θα διεκδικήσει την εξουσία, χύνοντας τόνους αίματος απέναντι στην πραγματική καταστολή που θα εμφανιστεί τότε ...

Για αυτούς μορφές πάλης αποτελούν οι συγκρούσεις με την προστατευτική βιτρίνα του συστήματος, τα ΜΑΤ και όχι η σύγκρουση με το ίδιο το κεφαλαιοκρατικό σύστημα μέσω της ενημέρωσης, συνειδητοποίησης και οργάνωσης των εργαζομένων, μέσω της περιφρούρησης των απεργιών εκεί που χτυπάει η καρδιά της ταξικής σύγκρουσης, δηλαδή στους χώρους εργασίας !

Για αυτούς κινηματική υποχρέωση είναι η υποστήριξη του κάθε παρακρατικού και κουκουλοφόρου, που είτε κατα συνείδηση, είτε λόγω απίστευτης ηλιθιότητας, διασπά το κίνημα. Αρκεί να δει κάποιος, τους αριθμούς των παρευρισκομένων στην πλατεία μετά τον κλεφτοπόλεμο στον οποίο δεν συμμετείχαν φυσικά μόνο παρακρατικοί, αλλά και ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι των γηπέδων, όπως και ανώριμο πολιτικά, τμήμα του λαού που αντιδρά σπασμωδικά απέναντι στην βίαιη καταστολή της εξουσίας !

Για αυτούς επανάσταση είναι η περικύκλωση της Βουλής και ο βομβαρδισμός της με μούντζες και μπινελίκια, μέχρι να τρομάξουν οι αστοί που δεν βρίσκονται καν στο Κοινοβούλιο.

Για αυτούς "υποχρέωση απέναντι στα παιδιά τους", είναι η σύνταξη με το παρακράτος και την ακροδεξιά, η εκδίωξη και το γιουχάρισμα του ΠΑΜΕ και των ταξικά οργανωμένων εργαζομένων, τα φασιστικά ψηφίσματα περι κατάργησης κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων.

Δεν υπάρχει ελπίδα επιστροφής σας σε κινηματική πορεία διότι έχετε καταληφθεί από ΜΙΣΟΣ. 
Μίσος αντικομμουνιστικό απέναντι στο κόμμα της εργατικής τάξης και στις ιδέες που πρεσβεύει, μίσος αντικινηματικό απέναντι σε ταξικά σωματεία και εργατικές ενώσεις, μίσος ταξικό για τους εργάτες και εργαζόμενους που αποτελούν τα παραπάνω ... Παραπληροφορείτε και παραπλανείτε τον απλό μη συνειδητοποιημένο εργαζόμενο λαό, τον στρέφεται ενάντια στην μόνη διέξοδο απο την αντιλαϊκή ιμπεριαλιστική και μονοπωλιακή λαίλαπα που ήρθε και έρχεται ... δηλαδή το οργανωμένο ταξικό κίνημα, του φουσκώνετε τα μυαλά με μικροαστικές αηδίες, αστικές ενδοσυστημικές λύσεις και τον οδηγείτε σε ανούσιες πράξεις εκτόνωσης της οργής.
Το ΠΑΜΕ βρέθηκε στις 28/6 κατα τις 19:00 στις Στύλες του Ολυμπίου Διός με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος και το Κοινοβούλιο. Μπήκε στην πλατεία, αλλά δεν το αφήσατε να περάσει, υποκινήσατε τον απλό κόσμο σε υβρεολόγιο απέναντί του και προσπαθήσατε να προκαλέσετε επεισόδιο με τα ΜΑΤ ωστε να υπάρξει μια ανούσια γενικευμένη σύρραξη. Το ΠΑΜΕ έχοντας συνείδηση του ρόλου του, προστάτευσε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που βρέθηκαν στην διαδήλωση και παρέμεινε στην οδό Αμαλίας μέχρι τις 21:00 όταν και μετατρέψατε με την συμμετοχή σας ή την ανοχή και στήριξή σας, την πλατεία Συντάγματος σε πεδίο κρατικής καταστολής και παρακρατικού οργίου. 







Το ΠΑΜΕ στις 29/6 μετά τις 12:00 βρέθηκε στην οδό Πανεπιστημίου με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος και το Κοινοβούλιο. Ξανά όμως, με την συμμετοχή σας ή την ανοχή και στήριξή σας, μετατρέψατε την πλατεία Συντάγματος σε πεδίο κρατικής καταστολής και παρακρατικού οργίου. Το ΠΑΜΕ παρέμεινε στην Πανεπιστημίου, μέχρι που το κουκλοθέατρο που στήθηκε απο ΜΑΤ, κουκουλοφόρους, χουλιγκάνους και τους "αριστερούς" υποστηρικτές τους, άρχισε να κατηφορίζει την Πανεπιστημίου με στόχο ξανά να σύρουν το ΠΑΜΕ σε γενικευμένη σύρραξη. Δυστυχώς για εσάς το ΠΑΜΕ δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας, ούτε επιθυμεί να θυσιαστούν οι εργαζόμενοι σε βωμούς υπεραριστερίστικης ανοησίας, και έχοντας συναίσθηση των αντικειμενικών συνθηκών και του συσχετισμού δύναμης, κατηφόρισε προς την Ομόνοια.


Οδός Πανεπιστημίου 29/6 13:40 , δίπλα στα μπλοκ του ΠΑΜΕ οι "διαδηλωτές" στο έργο τους να προκαλέσουν σύρραξη.

Η φωτογραφία απο το Αριστερά και Πολιτική

Και τώρα αναρωτιέσαι που ήταν το ΠΑΜΕ και γιατί απουσιάζει  ?

Καταντήσατε την πλατεία Συντάγματος ένα ΓΗΠΕΔΟ και καλείτε τους εργαζόμενους να παίξουν τους ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΥΣ και να γίνουν ΘΥΣΙΑ, ώστε να ηττηθεί το κίνημα, πριν ακόμα σηκωθεί στα πόδια του ?  Αμ δε ...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ. 
ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΛΑ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΣ

Ο εργαζόμενος λαός που κινητοποιείται, που συμμετέχει στις διαδηλώσεις, είτε συμμετέχει στα πλαίσια του οργανωμένου ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ, είτε ακόμα δεν έχει τολμήσει να οργανωθεί και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, θα σας φτύσει στα μούτρα και θα σας σαρώσει μαζί με τους εξουσιαστές μας, που σας χρησιμοποιούν.
Οι κομμουνιστές είχαν και έχουν επαναστατική αισιοδοξία, αλλά αυτή δεν ταυτίζεται με τον ιδεαλισμό, του πως θα θέλαμε να ήταν τα πράγματα (ταύτιση δέοντος και είναι)-στο μυαλό μας- αλλά εδράζεται αντιθέτως σε επιστημονική και επαναστατική ταυτόχρονα αντίληψη της πραγματικότητας, τη γνώση ότι οι άνθρωποι κάνουν την ιστορία τους αλλά ότι υπάρχουν σε κάθε στιγμή συγκεκριμένες ενναλακτικές που πάνε πίσω ή μπροστά. Η επανάσταση και ο κομμουνισμός ανακαλύπτονται και γίνονται πραγματικότητα στην πράξη. 
Το ΚΚΕ, θα υποστηρίξει και θα ενισχύσει με κάθε μέσο, το λαό που θα κάνει την επανάσταση και θα το κάνει με σκοπό να πετύχει, όχι με στόχο τον ανούσιο τσαμπουκά και οδηγό το συναίσθημα και την ανυπομονησία. Το ΚΚΕ δεν εχει τιποτα να αποδείξει με τέτοιους τρόπους αντίδρασης, που φανερώνουν μονάχα πολιτική ανωριμότητα. Οσο για την ιστορια, μην βιαστούμε να την προεξοφλήσουμε.

Ο ελληνικός λαος δεν αρχίζει και τελειώνει μόνο στην πλατεία, δεν ειναι η πλατεία το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Και σίγουρα δεν είναι σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, "οι αριστεροί" που κρεμάσανε τις πολιτικές τους ταυτότητες έξω απο τις πλατείες, ώστε να μπορούν ως ανεξάρτητοι να βρίζουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.
Συμβουλή προς τον φίλο εκπαιδευτικό
Κάνε εσύ την "δουλειά" σου και άσε μας, να κάνουμε πράξη τις δικές μας υποχρεώσεις απέναντι στην ελληνική κοινωνία !

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/6/11, 11:33 μ.μ.

    Μη φτασουμε και στο αλλο ακρο του χαιδεματος της πλατειας,
    εγω τρελαθηκα που καποιοι τελειωμενοι δεν επετρεψαν στο ΠΑΜΕ να ενωθει με τον λαο και μετα το κατηγορουσαν γιατι...δεν ηταν εκει.
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/7/11, 12:21 π.μ.

    Ο αυτοπροσδιοριζόμενος εκπαιδευτικός μάλλον πάσχει απο μανιοκατάθλιψη (πετροπόλεμος στο ΠΑΜΕ), διχασμένη προσωπικότητα (ήταν στην ΜΟΔΝΕ στην ΚΝΕ, στο ΚΚΕ αλλά σήμερα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του), ανέραστος μεσήλικας σε φάση κλιμακτιρίου (δουλειά δεν είχε ο διάολος και πετροβολούσε μέλη του ΚΚΕ), φανταστική προσωπικότητα (ο πατέρας ήταν αγωνιστής και ο Ριζοσπάστης του έκανε αφιέρωμα, ενω ο γιός ένας αποτυχημένος με μια μεγάλη κληρονομιά- βιβλία- ιστορία του πατέρα),
    υπερβολική φαντασίωση (παντού βλέπει εχθρούς και κυρίαρχα σε ότι είναι κόκκινο)...
    Ολα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο λεγάμενος είναι ένας ΝΑΡΙΤΗΣ, που δεν έχει που να διοχετεύσει την πολιτική του ανία και ως εκ τούτου ξεσπάει στον άμοιρο REDFLY...
    Βέβαια και οι ΝΑΡIΤΕΣ έχουν ψυχή αλλά δεν φταίει τίποτε το λαικό , οργανωμένο ταξικό κίνημα, να υπομένει την τρέλλα του κάθε πολιτικά αποτυχημένου και προβληματικού ερωτικά απογοητευμένου γεροξεκούτι...
    Υπάρχουν και ψυχολόγοι - ψυχίατροι ας τους επισκεφτεί μπορεί και να γιατρεφτεί, δύσκολες εποχές και αυτοί πρέπει να δουλέψουν,,, μην τους κλέβετε την δουλειά τους εσείς οι blogers και κάνετε ψυχαναλύσεις, κάντε τα υπόλοιπα όχι όμως και αυτό ....
    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/7/11, 2:16 π.μ.

    Πόσο δίκιο έχεις φίλε Ανώνυμε των 12.21... Διότι το κείμενο του e-mail εμφανίζει στην ουσία έναν άνθρωπο να "ψυχαναλύεται", προσπαθώντας να εξηγήσει στον εαυτό του την κατάντια του, π ώ ς δηλαδή αυτός ο πρώην Κνίτης έφτασε στο σημείο να βρίζει και να πετροβολάει το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ... Ηρέμησε δύστυχε ψυχανεμιζόμενε φίλε μου, ούτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος, υπάρχουν και χειρότερα...
    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και νέα προβοκάτσια
    Προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ φαίνεται ότι κάποιοι επιχείρησαν να στήσουν και χτες το βράδυ στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση των αυτοαποκαλούμενων αγανακτισμένων. Στο οδόστρωμα επί της οδού Αμαλίας ομάδα που γυρόφερνε το χώρο με ντουντούκα διάβασε υποτιθέμενη δήλωση της ΓΓ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, ότι το Κόμμα επιζητεί συστράτευση με τους αγανακτισμένους. Συνέχισαν υποστηρίζοντας ότι η λαϊκή συνέλευση στο κάτω κομμάτι της πλατείας (σημειωτέον ότι η συνέλευση μόλις είχε ξεκινήσει και πιθανά να μην είχε ιδέα γι' αυτά τα λεγόμενα) εξέτασε το αίτημα, το έθεσε σε ψηφοφορία και το απέρριψε τάχα με το σκεπτικό ότι ΠΑΜΕ και ΚΚΕ αποχώρησαν προχτές από το Σύνταγμα και δεν έμειναν να πάρουν μέρος στα επεισόδια.
    Οι προβοκάτορες με τούτα τα τερατώδη ψεύδη προσπάθησαν να «φιτιλιάσουν» και άλλο το κλίμα, με αντικομμουνιστικά συνθήματα και βρισιές. Ωστόσο, δεν τους ακολούθησαν οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή