Σελίδες

7 Ιουν 2011

Επιχείρηση κοροϊδίας του λαού...



«ΘΕΜΑ παρουσίασης και χειρισμού» η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, σύμφωνα με δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής!
Αυτό πώς ακριβώς μεταφράζεται, δηλαδή; 
Οτι ζητούν απεγνωσμένα κάποιον τρόπο για να κοροϊδέψουν την κοινωνία με αποτελεσματικότητα; 
Γιατί άλλη εξήγηση δεν μπορούμε να δώσουμε.
Μάλλον, όμως, έχουν εξαντλήσει ...κάθε μέθοδο και δύσκολα θα βρουν κάτι καινούριο, πόσο, δε, μάλλον κάτι πειστικό. 
Δεν αμφιβάλλουμε ότι τα δελτία των 8.30 θα κάνουν ό,τι μπορούν, όμως έχουν και αυτά τα 
όριά τους.
Θεωρούμε αυτονόητο πως αποκλείεται να έχουν ως επικοινωνιακό στόχο να παρουσιάσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ως θετικό, άρα μόνο στο «αναγκαίο» θα στοχεύσουν.

Δυστυχώς, όμως, γι' αυτούς, οι λαϊκές ανάγκες είναι πολύ περισσότερες και πολύ πιο περιορισμένες από τις δικές τους «αναγκαιότητες», δηλαδή τις αναγκαιότητες του κεφαλαίου για μεγαλύτερη κερδοφορία.
ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ απέδωσε το πρακτορείο Bloomberg στον Γιώργο Παπανδρέου ως «τελευταίο μνημονιακό πρωθυπουργό της Ευρώπης», παραλληλίζοντάς τον με τους πρωθυπουργούς της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.
Μάλλον ξέχασαν ότι οι πρωθυπουργοί έρχονται και παρέρχονται, όμως η κεντρική επιδίωξη των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ για μείωση του «εργατικού κόστους» (δηλαδή η ουσία των μνημονίων παντός τύπου) παραμένει.
Αρα, δεν υπάρχει τελευταίος «μνημονιακός πρωθυπουργός», αλλά κυβερνήσεις (δεξιές, συντηρητικές, κεντροαριστερές, σοσιαλιστικές, εθνικές, συναινετικές, συμμαχικές κ.λπ.), που επιδιώκουν να μεταφέρουν το κόστος της κρίσης στις πλάτες του λαού.
ΩΣΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ που ακολουθεί η κυβέρνηση, ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης. 
Ευγενέστατο εκ μέρους του, αλλά ...δε θα συγκινηθούμε.
Γιατί η ουσία της πολιτικής είναι που φέρνει βάσανα στο λαό και όχι το στιλ που αυτή εφαρμόζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου