Σελίδες

21 Φεβ 2011

Απεργία - Αποχή από τα καθήκοντα διεκπεραίωσης ημιυπαιθρίων...


Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2011
Αρ. Πρωτ. :3359


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ


Το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής παίρνοντας υπόψη του:


1. Τις προθεσμίες του ν.3843/10 ( τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων κλπ.) και την αντικειμενική αδυναμία τήρησής τους εκ μέρους των Μηχανικών υπαλλήλων των Πολεοδομιών, λόγω:
Έλλειψης επαρκούς στελέχωσης των Υπηρεσιών.
Του διοικητικού - και όχι μόνο - χάους που επικρατεί από την εφαρμογή του "Καλλικράτη".
Του όγκου εργασίας που επιφορτίζεται το μειωμένο προσωπικό (λόγω των μετατάξεων) τόσο από τις υποθέσεις του ν. 3843/10 όσο και από την ενάσκηση των κύριων καθηκόντων του.
2. Τις απειλές του Υπ. Εσωτερικών για πειθαρχική δίωξη των Υπαλλήλων από μη τήρηση των παραπάνω προθεσμιών.
3. Την αδυναμία τήρησης των προθεσμιών διεκπεραίωσης υποθέσεων των πολιτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 2690/99 όπως τροποποιήθηκε με τις όμοιες του 3242/04 (Κ.Δ.Δ.).
4. Την αφόρητη πίεση για συλλογή του τέλους διατήρησης των ημιυπαίθριων χώρων ένα χρόνο ενωρίτερα (!) από την πρόβλεψη του Επικαιροποιημένου Μνημονίου (Απρίλιος 2012) που ταλαιπωρεί αφάνταστα πολίτες, υπαλλήλους και ιδιώτες Μηχανικούς (πχ. οι τελευταίοι προσέρχονται σε αρκετές πολεοδομίες στις 04.00 το πρωί (!) προκειμένου να αποκτήσουν προτεραιότητα).
5. Την πεισματική άρνηση της Πολιτικής Ηγεσίας (Υπ. Εσωτερικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ΥΠΕΚΑ) να συναντηθεί με την ΕΜΔΥΔΑΣ προκειμένου να αναπτυχθούν τα πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα των Πολεοδομιών και να επιδιωχθούν οι επιβαλλόμενες λύσεις.


ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
Σύμφωνα και με την από 13.1.2011 εξώδικη γνωστοποίηση της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ την απεργία – αποχή των συναδέλφων Μηχανικών των Πολεοδομιών από τα καθήκοντά τους που αφορούν στην διεκπεραίωση των ημιυπαίθριων χώρων κατ΄ αρχήν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και ζητάει ταυτόχρονα άμεση συνάντηση με τις ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ΥΠΕΚΑ για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες λύσεις στα ανωτέρων προβλήματα .





Για το Δ.Σ.
της
ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ




Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου