Σελίδες

17 Φεβ 2011

Ερχονται και πρόσθετα δημοτικά χαράτσια

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ
Και πρόσθετα χαράτσια θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες κλειστών ημιυπαίθριων χώρων, που έσπευσαν να τους δηλώσουν, προκειμένου να τους διατηρήσουν με βάση το νόμο 3843/2010, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της φορομπηχτικής της πολιτικής. Αυτό προκύπτει από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που υπογράφει ο υφυπουργός Γ. Ντόλιος, επιβεβαιώνοντας έτσι αυτό που από την πρώτη στιγμή έγραψε ο «Ρ», ότι δηλαδή οι ιδιοκτήτες κλειστών ημιυπαίθριων εμπαίζονται από την κυβέρνηση. Ετσι, τη στιγμή που πάνω από 400.000 ιδιοκτήτες έχουν υποβάλει αιτήσεις για διατήρηση των ημιυπαίθριων, πληρώνοντας τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος, με τη νέα Εγκύκλιο:

  • Για τον υπολογισμό των τελών καθαριότητας και φωτισμού (ΔΤ), του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΔΦ) καθώς και τα δυνητικά, ανταποδοτικά τέλη θα συνυπολογίζονται στην επιφάνεια (όπου δεν υπολογιζόταν) και οι ημιυπαίθριοι. Επιπλέον θα επιβληθούν και τα σχετικά πρόστιμα, αλλά και αναδρομικά τα προαναφερόμενα τέλη από την ημερομηνία που ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι ανεγέρθηκε το κτίριο.
  • Για την επιβολή ΤΑΠ θα υπολογίζεται και ο ημιυπαίθριος στη συνολική επιφάνεια του ακινήτου, δηλαδή επιβάλλεται ένα ακόμη πρόσθετο χαράτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου